Apa sampeyan ngerti kabeh kasunyatan babagan panulis misuwur?

fakta-fakta-penulis-julio-verne

Dheweke ujar manawa ing jagad seni bisa ditemokake wong sing luwih eksentrik lan "edan", lan ing jagad iki, sing disenengi lan dipuji dening kita kabeh, sastra, mesthi wae mlebu. Dina iki, aku pengin nglumpukake ing artikel iki, kanthi kepengin ngerti, sawetara panulis terkenal. Antarane yaiku Julio Verne, Gabriel García Márquez utawa Shakespeare dhewe. Yen sampeyan pengin ngerti apa liyane, sampeyan kudu terus maca karo kita. Aja nganti lali!

Jules Verne

  • Yen bukune misuwur, bisa uga kabeh film sing digawe amarga karyane luwih akeh. Total, 95 film adhedhasar bukune.
  • Legenda ujar manawa dheweke bisa lolos, sing diceritakake kanthi akeh ing buku-bukune, diwiwiti kanthi nyata nalika umur 11 taun. Wayahe nalika bakal mlayu saka omah mung tujuan kanggo lunga menyang India kanggo tuku kalung kanggo seduluré, sing dheweke tresna banget.
  • Iku sesanti mbesuk. Dheweke ujar manawa ing taun 2889 kita bakal duwe sarana transportasi sing bakal tekan 1.500 kilometer per jam ...
  • Iku panulis sing paling akeh diterjemahake ing jagad iki, miturut UNESCO. Panggonan pisanan dikuwasani karo huruf gedhe liyane: Agatha Christie.

Alvaro Mutis

penasaran-fakta-panulis-alvaro-mutis

  • Ditempa a kekancan apik karo Gabo sing dikasihi, sing bakal dibahas mengko. Mutis menehi G. Márquez minangka salah sawijining mesin ketik sing pertama lan dheweke sing ngenalake dheweke karo panulis Meksiko Juan Rulfo.
  • Dheweke seneng banget karo tanduran, utamane sing ngelingake negarane, Kolombia. Khusus, wit wit lemon (Mutis ditandur ing omahé), wit gedhang lan akasia.
  • Ana ing kunjara: Dheweke dadi pengasingan ing Meksiko sawise dituduh ngasorake dhuwit saka perusahaan terkenal ing papane makarya.
  • Dheweke multifungsi, amarga dheweke ora mung panulis: dheweke uga guru, penerjemah, penyiar ing Radio Nasional Kolombia, penasihat politik, penasihat bisnis, agen perjalanan, direktur teater, lsp.
  • Entuk akeh penghargaan lan dekorasi: Penghargaan Pangeran Sastra Asturias ing taun 1997, Penghargaan Ratu Sofía kanggo Puisi Ibero-Amerika taun 1997, Penghargaan Cervantes ing taun 2001 lan pungkasane, Penghargaan Sastra Internasional Neustadt ing taun 2002.

William Shakespeare

Kasunyatan Nyenengake Babagan Panulis - William Shakespeare

  • Dheweke ora duwe keturunanSayange ... Sanajan duwe anak loro, sing siji tilar donya, lan sing liyane duwe putu wadon nanging tilar donya tanpa anak.
  • Dheweke nikah karo wanita hamil sing umure luwih tuwa tinimbang dheweke: Dheweke isih umur 18 taun lan Anne Hathaway, sing bakal dadi garwane, umur 26 taun.
  • Kuburane dikutuk: Epitaph diwaca kaya ing ngisor iki, «Kanca sing apik, dening Gusti Yesus, ngindhari bledug ing kene sing dikunci. Rahayu wong sing ngajeni watu kasebut lan laknat, sing ngilangi balungku ". Uga dikandhani manawa ing makam iki ana karya sing ora diterbitake sing ditulis penulis sajrone urip.
  • Sanajan kita wis bisa nulis jeneng asma "kanthi bener" (sanajan cukup rumit), panganggit dhewe mlebu tulisane kanthi cara ing ngisor iki: Shakespe, Shakspe, shakespere y Shakespeare.
  • Nggawe luwih saka 1.700 tembung, ing antarane sawetara sing saiki digunakake minangka: gumun, umuk, mateni, getih, loma, cara lan / utawa curiga.

Gabriel García Márquez

penasaran-kasunyatan-saka-panulis-garcia-marquez

  • Pakaryanipun "Kolonel ora ana sing nulis kanggo dheweke" iki ditulis saka ukum luwih mutlak tinimbang penulis Kolombia sing bakal urip. Dheweke nginep ing loteng hotel ing Paris. Anehe, pirang-pirang taun kepungkur, panulis liyane bakal teka ing loteng sing padha: Mario Vargas Llosa. Ing kana dheweke nulis, uga mlarat, "Kutha lan Anjing".
  • Loro-lorone urip lan pegaweane pancen apik banget saengga ing lingkungane dheweke uga wis diwasa tumindak palsu iku dudu duweke dhewe. Apa sampeyan entuk rangking email sing judhul surat pamitan Gabo? Yen mangkono, kandhani manawa surat kasebut dudu ditulis dheweke, uga panganggit asline ora dingerteni.
  • Dheweke seneng kembang kuning amarga dheweke nganggep manawa dheweke entuk kabegjan.
  • Aku cukup gaib. Dheweke percaya tenan yen siput ing mburi lawang, merak, kembang plastik utawa 'jas buntut' iku nasib ala.
  • Era penggemar penyanyi Shakira. Dheweke duwe kesempatan kanggo wawancara karo dheweke ing sawijining acara, lan wiwit semana, dheweke wiwit ngrungokake musik lan ngujo dheweke. Dheweke ujar babagan musik manawa musik kasebut duwe cap pribadi.
  • Dheweke ora nate pengin nggawe film digawe saka karyane sing paling terkenal lan paling akeh dituku: "Seratus Tahun Kesepian."

Yen sampeyan seneng ngerti keanehan panulis iki, wenehake supaya sampeyan bakal menehi artikel kaya iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   RFOG ngandika

    Kaya kabeh data sing sampeyan lebokake, saiki paling anyar kaya Verne ... Dheweke ora bisa uwal nalika umur 11 taun (minangka penemuan biografi pertama, sedulur saka Verne), uga crita kasebut saka 2889 kagungane Verne, nanging luwih becik putrane. Ing kana aku mandheg maca.

  2.   Josefa ngandika

    apik banget ngerti sapa sing diwaca. Aku seneng ngerti babagan urip sing nyenengake iki, aku seneng banget, matur nuwun.