Alchemist

Alkemis.

Alkemis.

Alchemist iki minangka buku nomer loro sing diterbitake panulis Brasil Paulo Coelho. Sanajan edhisi kaping pisanan ing taun 1988 durung duwe kasuksesan komersial, nanging saiki isih cukup paling apik penjual jagad Pengaruh judhul iki sing diterjemahake menyang 56 basa ora bisa diukur. Media kaya Jurnal Surat Portugal nimbang Alchemist minangka buku sing paling laris ing basa Portugis.

Teks kasebut nyritakake lelungan Santiago, sawijining pangon enom kanggo golek bandha ing piramida Mesir. Ing lelungan liwat ara-ara samun, dheweke sinau konsep dhasar babagan eksistensi amarga nemoni berturut-turut karo macem-macem karakter enigmatic. Antarane, piwulang alkemis minangka kunci, sing - sawise ngumumake kabeh kekuwatane - bakal salawase ngowahi urip protagonis kasebut.

Babagan panganggit, Paulo Coelho

Lair lan kulawarga

Putrane kulawarga kelas menengah sing sugih, Paulo Coelho lair ing Brasil ing taun 1947. Bapake, Pedro, dadi insinyur; ibune, Lygia, ibu rumah tangga. Wiwit umur pitung taun, dheweke nampa pelatihan Jesuit ing Colegio San Ignacio ing Rio de Janeiro. Nanging, praktik agama sing wajib ngasilake tumrap wong enom pengaruh saka penolakan tumrap masarakat. Nanging ora kabeh ana sing negatif, amarga ing koridor lembaga kasebut jabatan sastra katon.

Periode kurungan kejiwaan

Watake pemberontakan Paulo kabukten nalika remaja, nalika nolak kekarepane wong tuwane kanggo nggawe dheweke dadi insinyur. Bapakne nindakake tumindak kasebut minangka gejala penyakit lan mutusake kanggo ngakoni putrane (ing rong kesempatan) menyang pusat kesehatan mental. Mengko, Coelho enom wiwit gabung karo klompok teater lan nindakake karya jurnalistik.

Sawise pengalaman kaping telu ing rumah sakit kejiwaan - lan saran saka dhokter kulawarga - Paulo mutusake sinau hukum kanggo urip maneh ing jalur sing bener. Akeh pengalaman peteng lan perasaan depresi nalika semana dicekel penulis ing Veronika Mutusake Mati (1998).

Gerakan lan musik Hippie ing tengah kediktatoran

Coelho ora ngrampungake pelatihan universitas, nanging dheweke melu kanthi lengkap ing adegan hippie taun suwidakan. Nalika semana eksperimen karo zat psikotropika lan nggawe musik karo Raúl Seixas. Nganti taun 1976, Paulo nyipta luwih saka sewidak lagu ing album sing beda-beda sing ngluwihi 600.000 kopi sing didol total.

Ing taun 1973, Coelho lan Seixas gabung karo gerakan anti-kapitalis sing mikir liberal, Sociedad Alternativa, sing uga praktisi ilmu sulap ireng. Ritual kasebut bakal dadi dhasar plot Wong Valkyries (1992). Sajrone periode kasebut, Paulo sing isih enom dipenjara amarga dadi "kepala pemikiran" komik libertarian kring ha. Rezim militer diktator nalika semana nganggep ancaman serius.

torture

Mung rong dina sawise dibebasake, Coelho diculik ing dalan lan digawa menyang pusat tahanan militer. Ing kana, dheweke disiksa pirang-pirang dina. Sing nyekel dheweke mung ngeculake dheweke amarga panuline pura-pura edan. Telung resepsi sadurunge ing rumah sakit kejiwaan minangka bukti. Miturut biografi taun 2004 (Ruiza, M., Fernández, T. lan Tamaro, E.), sawise dibebasake, Paulo umur 26 taun "wis cukup" lan mutusake "duwe urip normal".

Kekawin lan publikasi pisanan

Ing perusahaan rekaman Polygram - ing kana kerja sajrone setaun, dheweke ketemu karo garwane sing pertama (Dheweke omah-omah karo dheweke luwih saka rong taun). Wiwit taun 1979, dheweke wiwit lelungan menyang macem-macem wilayah ing Eropa karo kanca lawas, Christina Oiticica. Sabanjure, dheweke omah-omah lan tetep urip nganti saiki.

Paulo Coelho

Paulo Coelho

Amarga ketemu karo karakter ing Amsterdam (identitas Coelho sing durung nate diungkap), penulis Brasil wiwit rukuna karo Katulik. Minangka bagean saka kelairan rohani iki, Paulo mlaku ing Camino de Santiago karo Christina. Pengalaman kasebut menehi inspirasi kanggo nerbitake buku pertamane ing taun 1987, Peziarah Compostela (Diary saka pesulap), kanthi nomer sales sederhana.

Alchemist (1988)

Miturut panulis dhewe, dheweke mung butuh limalas dina kanggo nulis Alchemist. Sanajan edhisi pertama mung adol 900 kopi, desakan saka panulis Brasil bisa lunas ... Antarane taun 1990 lan 1998 karya kasebut nambahake luwih saka 50 reissue, ngluwihi sepuluh yuta salinan sing teka. Badan literatur Sant Jordi nerangake ing biografi Coelho kepiye Alchemist makili titik balik ing kariré:

"Ing Mei 1993, HarperCollins nerbitake edisi 50.000 salinan ambisius Alkemis, sing makili edhisi awal buku Brasil sing paling gedhe ing Amerika Serikat. CEO Publisher John Loudon ngenalake buku kasebut: Kayane tangi nalika subuh lan ndeleng srengenge mlethek nalika jagad liyane isih turu. Ngenteni kabeh wong liya tangi lan ndeleng iki uga".

Negara ngendi Alchemist paling ndhuwur dhaptar laris lan penghormatan paling dhuwur

  • Australia, September 1989.
  • Brasil, 1990. Dadi buku sing paling laris ing kabeh sejarah bangsa Rio de Janeiro.
  • Prancis, diluncurake ing wulan April 1994, tekan puncak wulan Desember taun kasebut (isih limang taun suwene). Ing wulan Maret 1998 majalah kasebut maca dijenengi pangarang sing paling laris ing saindenging jagad.
  • Spanyol, Mei 1995. Award Editors Guild saka Editorial Planeta (2001).
  • Portugal, 1995. Ing taun 2002, Editorial Pergamino ngumumake dheweke minangka panulis laris ing basa Portugis. Ora suwe sawise, Jurnal Huruf ngawèhaké wong bédané padha.
  • Italia, 1995. Super Grinzane Cavour lan Flaiano International Awards.
  • Jerman, 1996. Ing taun 2002, ngrusak rekor permanen permanen minangka nomer 1 ing dhaptar hardcover saka Pangilon (306 minggu).
  • Israel, 1999.
  • Iran, 2000 (ora resmi amarga negara Islam ora nate mlebu Perjanjian Hak Cipta Internasional). Ing taun sing padha, dheweke dadi panulis non-Muslim pertama sing resmi ngunjungi negara kasebut wiwit taun 1979.

Urutan karakter saka Alchemist

Karakter utamane yaiku Santiago, sawijining pangon Andalusia sing seneng-seneng kanggo golek legenda dhewe. Banjur katon gipsi sing katon intimidasi, nanging dheweke dadi kunci kanggo narjamahake sesanti protagonis. Sabanjure, Melquisedec (Raja Salem), saudagar kasebut, Fatima (karo sing ditresnani Santiago) lan alkemis sing kuwat karo elang moro sing wis dilatih.

Analisis Alchemist

Argumentasi

Santiago, pangon wedhus sing kepenak banget karo gaya urip nomad, miwiti lelungan menyang wilayah sing ora dingerteni kanggo golek harta karun. Dheweke mung dicethakaké nalika nerangake babagan misteri sing bisa ngunggahake awak, pikiran lan jiwa. Kanggo nemokake pratandha mistik kasebut, para protagonis kudu ngeculake kabeh ego, nuwuhake semangat lan nilarake sepele kesombongan. Mung banjur bisa ngrungokake alam semesta.

Konsep

Kawicaksanan ana ing kesederhanaan

Nalika Santiago njaluk gipsi kanggo negesake impene sing mbaleni babagan bocah lanang sing nuduhake bandha ing piramida Mesir, dheweke kuciwa karo panjelasan kasebut. Amarga alasan iki, gipsi nerangake: "perkara sing paling gampang ing urip iku paling luar biasa lan mung wong wicaksana sing bisa ndeleng."

Kekuwatan iman sing ora bisa diendhani

Protagonis ngusulake muspra kanggo lali pandhangane (lan panggilan takdir). Nanging ana wong tuwa nganggo sandhangan Arab - Melkisedek - ngelingake dheweke babagan nasib sing ora sampurna. Wong tuwa kasebut ngandhani: "Ing sawetara wektu, kita ora bisa ngontrol apa sing kedadeyan lan urip kita dikendaleni karo iman."

Alam semesta lan jiwane

Santiago ana ing antarane urip akrab lan petualangan sing ora yakin. Melkisedek ndhesek supaya terus nggoleki; Yen ora ana masalah, sampeyan bisa bali dadi pastor. Wong tuwa mau jebule dadi Raja Salem. Sawise ngungkapake identitase sejatine, dheweke menehi watu cilik ireng lan putih karo Santiago kanthi niat nulungi dheweke. Sanajan dheweke negesake pentinge "njupuk keputusan sampeyan dhewe"

Ing saben pikirane, njupuk keputusan

Sawise ing Afrika, Santiago diapusi karo saudagar, sing nyolong dhuwit. Banjur, protagonis kudu milih karo sikap sing kudu diadhepi kahanan kasebut. Yaiku, yen sampeyan ndeleng dadi korban utawa wong curang. Nanging, dheweke mutusake pilihan sing luwih apik: mikir yen dheweke minangka petualang kanggo golek harta karun.

Ngimpi ora bisa diukur

Sawise setaun kerja dadi pembersih jendhela kanggo tentara bayaran, Santiago golek cukup dhuwit kanggo bali menyang urip sing lawas dadi pangon. Nanging juragan ngerti keputusan sing bakal dijupuk pemuda kasebut, amarga "wis ditulis" (kanthi astane Allah). Santiago ora bakal tuku wedhus, dheweke bakal terus nggoleki impene amarga pratandhane jagad iki cetha.

Piwulang ara-ara samun

Santiago tresna banget karo Fatima, sawijining wanita enom saka kafilah sing nyebrang Sahara. Rasane balesan, nanging dheweke ndhesek supaya terus ngupayakake impene lan janji bakal ngenteni dheweke ing oasis. Ing sedhih amarga pamisahan kasebut, Santiago nampa sesanti sawetara prajurit sing nyerang oasis. Thanks kanggo firasat kasebut, Cacique lan taler bisa nylametake awake dhewe.

Katresnan ora bakal ngganggu dalan menyang legenda pribadi

Frasa dening Paulo Coelho.

Frasa dening Paulo Coelho.

Santiago ngerti konsep iki sawise ketemu karakter sing kebak kekuwatan mistik. Iki yaiku babagan alkemis sing ngenteni lan nerangake telung jinis alkimia. Sing pertama nyoba tuwuh lan berkembang bebarengan karo lingkungane kanggo nggayuh watu sing diarani filsuf.

Jenis alkemis nomer loro nemokake hadiah kasebut kanthi sengaja, kanthi kesandhung, nalika jiwane siyap njupuk peran kasebut. Jenis alkemis nomer telu mung nuduhake obsesi karo emas, mula, dheweke ora bakal bisa nemokake "rahasia" kasebut. Guru mesthi nuduhake prekara-prekara sing gampang, amarga "kabeh sing kudu sampeyan ngerteni wis sinau ing dalan."

Dadi kaya badai

Nalika kampanye militer nyulik Santiago lan alkemis, sing terakhir ngaku mung pandhuan lan prédhiksi transformasi bangsal dadi badai sajrone telung dina. Ing wiwitan, Santiago ora mangu-mangu karo awake dhewe; mengko dheweke bisa ngomong karo unsur lan alam semesta, njaluk rapat karo kekasihe. Pungkasane, gandheng wedhi, angin, langit lan alam semesta nggawe Santiago dadi badai.

Bandha

Ahli alkimia ngajar Santiago supaya dadi timah dadi emas. Nalika bocah enom teka ing piramida Mesir, dheweke weruh ana scarab sing ngubur ing njero

kanggo wedhi lan kokwaca minangka tandha saka jagad raya. Dheweke wiwit golek bandha nganti dikepung karo sekelompok pengungsi perang. Dheweke njupuk kabeh emas saka Santiago lan ngguyu nalika nyritakake impene.

Nanging pimpinan pengungsi kasebut ngandhani ngimpi dhewe. Ing wawasan pimpinan kasebut, ana harta karun sing didhelikake ing sangisore oyot wit sycamore ing jejere reruntuhan, sakristri sing dikunjungi para pangon wedhus. Amarga alasan iki, mantan pangon kasebut bali menyang papan sing kabeh diwiwiti (rong taun kepungkur) ing Spanyol. Ing kana dheweke entuk dhadha kanthi dhuwit recehan emas. Pungkasane, angin nggawa dheweke minyak wangi sing akrab ... Santiago wis nyedhaki kekasihe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.