Alfredo Bryce Echenique lan Raja kurva

Ing pernyataan anyar menyang agensi EFE, panulis Peru Alfredo Bryce Echenique Dheweke wis nggawe sawetara pernyataan sing kudu ditinjau.

Contone, dheweke ujar manawa dheweke ora percaya manawa literatur bisa ngowahi jagad iki nanging percaya yen buku bisa nylametake nyawane wong liya.

Lan dheweke wis ndeleng langsung. Bryce Dheweke ujar manawa dheweke nyimpen akeh surat supaya para pamiarsa matur nuwun amarga wis mbantu dheweke ngatasi kahanan sing ala, supaya bisa metu, metu saka "sumur" utawa malah ngandhani yen dheweke wis nylametake dheweke saka lampus.

Ing patang puluh taun wiwit diterbitake buku pertamane, Kebon tertutup, Bryce sampun nampi serat-serat saking para maos syukur. Umume surat sing disimpen, luwih saka iku, dheweke tetep dadi bandha lan ngajokake kanthi ati-ati banget.

Panulis iki, sing sabanjure nyunting buku crita anyar Raja kurva, kaya sing dingerteni, wis urip luwih njaba tinimbang ing njero Perú.

Nganti saiki aku urip ing Madrid (sawise ngliwati Europa, sawetara kutha ing Amerika Serikat y Amérika Kidul), nanging wis ujar manawa ana ing Madrid akeh wong Peru sing nyebut "dalan" kasebut España, lan dheweke ngunjungi dheweke, bisa uga ngobrol, ngombe, nuduhake kenangan ... Lan butuh akeh wektu, wektu sing dibutuhake kanggo nulis. Mula dheweke mutusake pindhah menyang Barcelona, ing ngendi dheweke bisa nulis kanthi luwih tenang lan ngrampungake koleksi crita anyar kanthi judhul Raja kurva,  sabanjure diowahi.

Judhul buku anyar nuduhake kasunyatan sing penulis Jagad kanggo Julius y Urip Martín Romaña sing akeh bangetNalika isih cilik, dheweke nggawe kanca sakelas percaya yen dudu putrane bankir sing isin, nanging pembalap mobil Arnaldo alvarado jejuluk "raja kurva."

Nalika ibu saka Bryce Dheweke mampir ing sekolah kanggo njupuk dheweke lan bocah-bocah takon apa sejatine critane, ibune ujar manawa yen putrane ujar sejatine (sapa sing bisa njaluk luwih saka siji ibu?).

Mbesuk nemokake panjelasan ing jaman biyen.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.