Julio Alejandre. Wawancara karo penulis Pulo Poniente

Photography: Blog Julio Alejandre.

Julius Alexandre, Panulis novel sejarah Madrid sing adhedhasar Extremadura, yaiku panulis Pulo Poniente, novel paling anyar. Wis menehi kula iki Interview ing ngendi dheweke nyritakake babagan dheweke lan sawetara babagan selera, penulis favorit, kebiasaan nulis utawa adegan penerbitan saiki. Sampeyan Aku ngormati wektu lan kabecikan sampeyan.

Wawancara karo Julio Alejandre

  • LITERATUR SAIKI: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

JULIO ALEJANDRE: A crita bocah sing teka ing kertu maca pisanan, dheweke diarani Bangau lan aku kelingan yen sedhih banget; banjur teka ing komik lan mengko ing novel pemudha. Aku wiwit dadi pembaca nalika ngerti yen aku luwih milih maca komik tinimbang mung ndeleng kartun.

La crita pertama Aku nulis nalika isih bocah, umure paling wolung utawa sangang taun, amarga nalika preinan panas ibuku diatur antarane sedulur sayembara critaKayane supaya kita bisa ngaso sakdurunge. Lan ing kana kita kabeh mlumpat - ana limang wong - kanggo nggawe crita. 

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

JA: Akeh buku sing dakwaca nalika remaja, utamane petualangan:Putrane Kapten Grant, dening Jules Verne, Mohican pungkasan, dening Fenimore Cooper, lsp., nanging bisa uga sing paling nggawe aku ganggu yaiku Katresnan bear gedhedening Serguisz Piasecki, sing ngrampungake petualangan minangka penyelundup ing tapel wates Rusia-Soviet, ing jaman antar. Daya tarik urip sing liar lan edan, tanpa aturan, tanpa sesuk, nggawe aku pengin dadi penyelundup. Iki diterbitake ing koleksi Reno lan aku isih duwe salinan kasebut. Kaca-kaca kasebut nduweni kaca sing kuning lan ngeculke, nanging aku seneng banget yen bisa migunani lan, saka wektu ke wektu, aku bali maneh.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

JA: Panulis favoritku yaiku Juan Rulfo. Dheweke mung nulis siji buku lan kumpulan crita, nanging dheweke ora butuh maneh. Umume aku seneng karo penulis realisme gaib, sing akeh pengaruhe babagan nulis lan ngerteni literatur, Mario Vargas Llosa, Garcia Marquez, Giokonda tartamtu. Saka Spanyol, aku tetep karo Gonzalo Torrent Ballester lan Ramón J. Sénder. Uga Vazquez Montalban Aku seneng banget. Kabeh wiwit abad kaping XNUMX. Saka XIX, Digdaya, wis antara rong abad, Pío Baroja.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

JA: Aku seneng ngerti akeh karakter, fiksi lan sejarah, sing angel milih salah sawijine, nanging mesthine aku seneng ngremehake karakter Conradian sing nyiksa saka Gusti Jimkaro Carlos Deza, protagonis melankolik saka Bungah lan ayang-ayangan utawa karo petualang Shanti Andiyadening Baroja.

Ing istilah nggawe, Aku seneng karo Hanibal sing dheweke bisa negesake Gisbert haefs ing novel homonim.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

JA: Leo saka wengiing amben, lan yen sedina ora, kayane ana sing kurang. Aku seneng nulis nganggo radio lan volume sithik banget. Hobi liyane: nalika aku nulis novel aku mung maca genre pulisi. Nulungi aku medhot sambungan.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

JA: Aku luwih seneng nulis kanggo esuk, yaiku nalika aku luwih konsentrasi, sanajan kerja menehi sawetara kesempatan kanggo nindakake. Lan papan kasebut, jejere jendhela madhep njaba, kanggo ndeleng lan bisa mikir babagan malang.

  • AL: Apa sing ditemokake ing novel sampeyan Pulo Poniente?

JA: Odyssey kemungkinan a kapal sing kapitunan ing Pasifik kidul, ing pungkasan abad kaping XNUMX, lan ora nate dirungokake maneh.

Iki kalebu ing kategori sejarah, nanging sejatine yaiku drama langgeng perjuangan kanggo urip: satus wolung puluh loro wong kabeh pangkat lan kuwalitas, wiwit saka pelaut nganti pendhudhuk, bangsawan lan rakyat biasa, pria, wanita lan sawetara bocah, sing dibuwang ing segara lan alas liar sing ora enak kanggo nggoleki urip sing luwih apik. Dheweke arep ketemu Kepulauan Solomon, nanging dheweke nemokake Australia; Dheweke padha golek kamulyan, nanging bisa nemu neraka; lan ora kesuwur, sejarah ora bisa dilalekake. Mikrokosmos kekancan, sengit, tresna, kesetiaan lan pengkhianatan, kasusahan lan kaluhuran, prekara iki, kabeh, kabeh digawe.

  • AL: Genre liyane sing disenengi kajaba novel sejarah?

JA: Aku tutuk sing apik lan meh kabeh maca: puisi, sejarah, ilmu pengetahuan lan akeh narasi, jaman apa wae, genre utawa aliran sastra, novel utawa crita cekak, ditulis nganggo basa Spanyol utawa terjemahan, panulis utawa indies. Nanging, nyoba kanggo nemtokake, aku bakal ngandhani yen aku seneng realisme gaib, sing jinis ireng, ing novel sosialsaka petualangan, ing wong Victoria, ing ilmu fiksi, sing penundaan, sawetara jinis fantasi (aku ngonsumsi Lord of the Rings sajrone seminggu), bocah enom, utopias ... Oalah, aku uga ora nemtokake akeh.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

JA: Aku seneng maca sawetara buku sekaligus. Saiki aku melu buku dokumentasi sejarah, Katelu segara, dening Magdalena de Pazzis, pilihan crita saka Stevenson lan novel babagan dheweke Rajapati Olof Palme, Ing musim gugur gratis, kaya ing impendening Leif G. Persson, menarik banget.

Lan aku nulis siji novel sejarah sing digawe ing abad kaping XNUMX, kaya Las Islas de Poniente, nanging temane fokus ing wektu sing suwe perang kanggo Domain Atlantik.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

JA: Penulis nambah lan penerbit nyusut. Iki minangka definisi panorama sing angel banget. Ing akeh Editorial sing ana ing Spanyol sawetara dekade kepungkur saiki lagi tangan klompok gedhe sing cenderung totoan ing asuransi, penerbit medium lan cilik padha kebak asli, lan penerbitan desktop Dadi a alternatif banget sregep kanggo nerbitake.

Pribadi, kompetisi sastra wis mbantu aku akeh, crita lan novel. Yen ora kanggo wong-wong mau, bisa uga aku ora nate nerbitake.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bisa tetep tetep positif?

JA: Ngendi aku manggon, ing sawijining kutha cilik ing Extremadura Jebule aku mikir yen krisis bisa ngatasi luwih becik: ora padha karo wates wolung puluh meter persegi tinimbang omah sing duwe teras, kebon utawa teras. Oalah, aku mesthi seneng ndeleng sisih positif iku, bisa uga angel, lan pandemi iki ngidini aku luangake luwih akeh wektu karo kulawarga lan nulis kaya sadurunge.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Seneng banget bisa ketemu penulis liwat wawancara, awal lan inspirasie kanggo aku.
    - Gustavo Woltmann.