Ursula K. Le Guin tilar donya kanthi yuswa 88 taun

Panulis Ursula K. The Guin, misuwur amarga karya fiksi ilmiah, tilar donya tanggal 22 Januari ing omahe ing Portland ing taun 88kulawargane dhewe nglaporake menyang media.

Putrane, Theo Downes-Le Guin, sing negesake warta kasebut menyang pers lan sanajan dheweke ora nemtokake sebab alamiah kematian, dheweke menehi komentar manawa panulis kasebut wis pirang-pirang wulan ora sehat.

Ursula K. Le Guin, dikagumi ing saindenging jagad sastra, yaiku wanita pisanan kanggo menang penghargaan judhul Grand Master dening Fiksi Ilmiah lan Asosiasi Penulis Fantasi ing Amerika (SFWA). Jauh sadurunge wektu kasebut, dheweke diakoni minangka panulis wanita sing paling akeh nyumbang kanggo sastra fiksi lan fantasi.

Feminis Le Guin sing misuwur, nulis babagan tema utama genre sing dipilih: ilmu sihir lan naga, pesawat ruang angkasa lan konflik planet. Watake feminis dheweke luwih apik tinimbang protagonis lanang, sing dheweke ora prelu menehi postur macho khas para fiksi ilmiah lan pahlawan fantasi sing ana ing novel, seri lan film bioskop liyane. Konflik sing umume diadhepi asring didhasarake ing bentuke budaya lan bisa dirampungake rekonsiliasi lan pengorbanan diri yen liwat game pedhang utawa pertempuran luar angkasa, ora ana sing normal utawa ora katon ing umume novel fantasi.

Bukune wis dijarwakake kanggo luwih saka 40 basa lan wis adol jutaan dolar ing saindenging jagad. Sawetara iku, kaya "Tangan kiwa peteng", disetel ing planet sing ora ana bedane jinis kelamin sing biasane, wis nerbitake salinan meh 50 taun. Kritikus Harold mekar nerangake panulis kaya ing ngisor iki: "Pencipta imajinatif lan penata gaya sing hebat sing ngunggahake fantasi dadi literatur dhuwur kanggo jaman saiki."

Yen sampeyan seneng karya Ursula K. Le Guin lan / utawa pengin ngerti luwih akeh babagan dheweke lan babagan genre sastra liyane sing uga dimainake, sesuk kita bakal menehi spesial khusus kanggo memori dheweke.

Ngaso tentrem. 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.