Ditinjau dening _Bull Mountain_. Debut utama Brian Panowich

Iki uga dadi debutku ing saiki sing diarani negara noir, utawa novel ireng lingkungan pedesaan. Wis nyenengake lan iki Gunung Bantheng (2015) saka Brian panowich wis tiba (usaha tenanan supaya ora diterusake) ing limang dina. Mesthi, ana pratelan cilik nanging signifikan saka James Ellroy tartamtu, sing agen literatur padha karo Panowich. Nanging uga critane keprungu apik lan aku pengin mlebu ing subgenre iki. Aku wis ora ngeculke babar pisan. Ayo lunga karo dheweke.

Sapa Brian Panowich?

Inggih petugas pemadam kebakaran saka Georgia, lair ing taun 1972, ing kana dheweke urip karo garwane lan anak papat. Gunung Bantheng digawe wong menang ing Penghargaan Penulis Thriller Internasional 2016 kanggo novel pisanan sing paling apik lan Penghargaan Pat Conroy kanggo novel kriminal paling apik.

Gunung Bantheng

Sinopsis

ing Burroughs mesthi urip ing Bull Mountain, Georgia Lor, urusan wiski buatan, ganja, metamfetamin lan bedhil.. Ing sawijining dina Burroughs Clayton, adoh saka dheweke lan malih dadi sheriff, nampa kunjungan saka Simon Holly, efisien banget lan, ing tampilan, dipercaya agen federal. Iki menehi rencana utama kanggo sampeyan mungkasi kabeh kegiatan ilegal ing enem negara bagian. Nanging kedadeyan kasebut amarga Clayton kudu madya karo sedulur sing mung siji lan mbebayani banget.
Yaiku sinopsis resmi, nanging sing asli yaiku tampilan 26 bab sing critakake saka taun 1949 nganti 2015. Crita babagan Burroughs, sing wit kulawargane ditanduri vermin kanggo saben wong sing luwih elek lan saiki ana wedhus ireng: anggota paling enom minangka wakil saka ukum sing jujur ​​lan ora sopan, nanging ora mandheg duwe getih kasar dhewe.
Nanging, Clayton Burroughs dudu protagonis utama. Ing kabisat temporal, kita bakal bisa ngerteni manawa karajan kriminal kasebut digawe lan kepiye kahanane kabeh anggota kulawarga. Saka Kain lan Habil sing simbah lan simbah simbah, Cooper lan Rye Burroughs, vermin dheweke dadi bapakne, Gareth, lan anak telu sing duweni lan sapa sing mbayar jalaran getih sing akeh banget.
Siji, Buckley, sampeyan wis mbayar kabeh. Sing paling tuwa, Halford, paling ala. Lan Clayton, sing paling enom, sing sanajan sifir apik lan netepake urip tenang ing omah-omah, bakal dadi angel banget karo kunjungan saka Agen Holly. Lan kabeh bisa didandani dadi luwih apik, nanging bumi, getih lan dendam kuwat banget.

Kok diwaca

Sampeyan mung kudu miwiti karo ukara iki saka Julius Kaisar kanggo nerangake endi sing dituju (lan ora bakal dikandhani):

Kanthi pedhang sing ditarik, aja nganti ana gagasan tresna, welas asih, malah praupane wong tuwa sampeyan, sing nggeret sampeyan..

Mangkono uga ing sejarah. Ora ana sing mindhah bajingan sing nistha yaiku Burroughs, potret khusus "sampah putih" paling parah ing oyot Amerika sing paling jero lan kasar. Y Panowich ora kasep ing basa kasar lan kasar kanggo nyritakake utawa nggambarake kahanan lan papan. Uga nalika nampilake karakter kanthi lancar lan kuat, kaya kekerasan sing ana ing kabeh perkara.

Uga misuwur trio paraga wanita, sing nggawe keputusan lan keputusan lan nandhang lara lan semangat gelut, sanajan dheweke ngerti manawa kekerasan kasebut ana ing ndhuwur lan pungkasane bakal mburu dheweke kanthi cara utawa cara liyane.

Kanggo ngrampungake, lan sapa sing wis maca LA Rahasia de Ellroy bisa nemokake sawetara paralelisme ing pungkasan. Paling ora aku nemokake. Lan aku rasane padha ... Ahem, aku kudu meneng wae.

Ah, ana prekara sing ora bisa dakindhari lan dadi kedhep para pandhereke Barang asing. Pasuryan Clayton Burroughs kasebut bisa uga dadi David Harbour sing apik banget sheriff Chief Hooper saka serial TV sing misuwur.

Oalah, novel angkara gedhe kanggo miwiti Mei sing panas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Josepa ngandika

    Sugeng penulis novel, sampeyan nggawa dheweke metu saka stadion.
    emosi saka kaca pisanan nganti pungkasan tanpa gangguan, dialog gedhe, plot sing apik, setelan sing apik, karakter,….
    nalika petugas pemadam kebakaran terus supaya kita bisa duwe Grisham anyar, kanthi gaya sing jelas, kayata Elmore Leonard - Raylan
    Aku pengin golek novel liyane babagan gaya noir utawa sing padha
    sambutan saran