Ray Bradbury

Ray Bradbury lair ing taun 1920 ing kutha Waukegan, wilujeng. Dheweke isih cilik dileksanakake ing kutha cilik iki, lan mung ngipi elek sing disebabake amarga fantasi aktif sing ana kewedhen. Kanggo liyane, kulawarga umum, angin anget lan mesin sing ora pati penting nalika semana ngimpi ...

Sajrone Depresi kulawarga dheweke pindhah menyang California. Ing kana, sawise tamat sekolah menengah, bocah enom kasebut Bradbury wiwit makarya, kaya ngono. Antarane umur 18 lan 22 taun, dheweke adol koran ing lurung-lurung ing Los Angeles. Suwe-suwe, suwe-suwe, critane mlaku ing saindenging jagad, pisanan ing majalah literatur cilik banjur ing buku kanthi tandatangane.

Taun 40-an ndeleng dheweke nulis, nggarap gayane, nerbitake, lan omah-omah.

Ing taun 1950 bukune sing paling misuwur ditampilake: Babad Martians, crita hebat sing nyritakake babagan masyarakat Amerika nalika semana, babagan rasa wedi, impen lan kekurangane, tinimbang mbesuk ing ruang angkasa.

Ing taun 1953 buku liyane sing misuwur yaiku Bradbury, Fahrenheit 451. Sukses buku iki kanthi pendekatan kanggo fénoména kayata televisi, masarakat konsumen, impian Amérika, totaliterisme lan demokrasi, wis dadi karya sing isih ana saiki nganti dina pisanan dirilis.

Nalika Bradbury dikenal minangka panulis fiksi ilmiah, karyane ngluwihi wates kasebut. Lan dheweke nindakake, kayata, nalika panulis ninggalake wilayah kasebut Fiksi ilmiah lan dheweke mlaku liwat genre liyane, utawa nalika nggawa saka unsur njaba sing modernake crita babagan masa depan (puisi minangka impor sing paling penting).

Ray Bradbury Dheweke uga dadi penulis akeh crita lan novel, ing antarane kalebu sing misuwur Wong sing ilustrasiutawa (1951), Anggur musim panas (1957) lan Obat kanggo melankolik (1960).

Dheweke wis menang akeh penghargaan, wis diterjemahake ing macem-macem basa, digawe dadi film, lan diarani Maestro nganti turun-tumurun.

Ray Bradbury Dheweke umur sangang puluh taun saiki, dheweke urip ing California lan aku bakal menehi tangan tengen kanggo ngobrol sawetara wektu karo dheweke ing internet, kayata.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Andrew Hernandez ngandika

    Aku ngerteni analisis sing apik yen Bradbury ora mung panulis fiksi ilmiah, nanging uga kalebu jinis genre liyane. Kanggoku, macem-macem yaiku rasane. Karya banget

  2.   ruby beltran ngandika

    Tulisan iki lengkap banget, mung ora ana tanggal laire Pangeran, lan liyane babagan pengabdiane kanggo nulis.
    ana sing ora bisa dibantah yaiku cara bradbury sing apik kanggo nyaritakake bukune.
    cara nganggo tembung murni ngeterake sampeyan kaya sampeyan wong sing saiki urip.
    gusti ingkang pantes kinurmatan lan pakurmatan.
    saiki kanthi apresiasi lan dedikasi ...
    elsy (l)

  3.   Sabrina olivera ngandika

    kualitas telusuran informasi sing apik banget.
    Miturut Ray, minangka salah sawijining panulis fiksi ilmiah paling apik.
    dheweke duwe kemampuan luar biasa kanggo nggawe sampeyan "mabur" menyang skenario sing dijelasake.