Quevedo moyoki ratu ... lan dheweke matur nuwun

Karikatur Francisco de Quevedo

Salah sawijining anekdot sing paling luar biasa sing diceritakake babagan literasi yaiku ing ngisor iki sing menehi akun apik babagan kapinteran luar biasa Francis Quevedo.

Dikandhani yen ing jaman Mariana saka Austria, sing mrentah ing Spanyol lan sing duwe lumpuh sing katon nyata, sawetara kanca pujangga nantang dheweke ngerti apa dheweke wani nyebut kamulyane lemes yen miturut teori dheweke duwe kapercayan. Ora cekak utawa males, Quevedo Dheweke ujar marang kancane sing kaget yen dheweke ora mung bakal nyebut dheweke pincang, nanging dheweke bakal matur nuwun marang panulis amarga wis nindakake.

Sing lucu yaiku dheweke menang bet....

Babagan kaya mangkene:

Quevedo nyedhaki ratu kanthi nggawa carnation putih lan mawar abang sing dituduhake menyang ratu. Ninggalake dheweke ing tengah kembang loro, dheweke manthuk "Antarane karnaval putih lan mawar abang, paduka pincang."

Ratu milih salah siji saka loro kembang kasebut lan ditembangake kanthi "pujian" sing dheweke ngerteni yen kasunyatane ora ana sing liya, mung jahat lan brilian kram sing nggawe panulis menang taruhan karo kancane lan nulis salah sawijining kaca sing paling cerdas ing sejarah pustaka.

Informasi luwih lengkap - Quevedo ing web

Foto - EDU


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Beatrice Quiros ngandika

    Ana kesalahan karo ratu, dudu Mariana saka Austria, nanging Isabel de Borbón, garwa pertama Felipe IV. Priksa manawa Mariana saka Austria bakal omah-omah karo Felipe IV ing taun 1649, lan Quevedo bakal tilar donya 4 taun sadurunge ing taun 1645 😉
    Anekdot kasebut dingerteni lan dakcritakake ing tur

  2.   Jose Luis Castro Lombilla ngandika

    Kartun kasebut duweke LOMBILLA lan diterbitake ing World Andalusia. Wis dilebokake ing kene tanpa ijin. Nyuwun nyopot.