Spencer Tracy. Ulang taun Makalah sastra sing paling apik

Spencer BonaventureTracy lair dina kaya dina iki saka 1900 ing Milwaukee (Amerika Serikat). Kanggo sejarah cine tetep ing salawas-lawase minangka Spencer tracy, salah sawijining aktor sing paling apik. Kanthi urip sing ditandhani karo karakter sing angel banget kaya hasrat, kanthi sawetara tembung lan alkohol, dheweke urip kanthi cara sing sinematik kaya kabeh sing ditafsirake. Sawetara wong langsung metu saka sastra. Y kertas minangka ikon pelaut Manuel de Kapten Ora Wedi utawa dhokter Jekyll lan Pak Hyde dheweke duwe jejak paling unik. Kalorone lan pasangan liyane duweke pilihan kanggo ngelingi.

Kapten Ora Wedi (1937)

Disutradarai dening Victor Fleming lan adhedhasar novel dening Rudyard Kipling, ditampilake Tracy lan Freddie Bartholomew, bocah cilik nalika semana, minangka protagonis para pemeran luar biasa sing ngrampungake Lionel Barrymore, Mickey Rooney, Melvyn Douglas utawa John Carradine. Dheweke dadi calon kanggo Penghargaan Oscar kanggo suntingan paling apik, film paling apik lan skrip paling apik. Lan Tracy menang aktor timbal paling apik kanggo nggambarake salah sawijining karakter sing nggayuh ati kabeh generasi penonton sing ndeleng dheweke: manual, nelayan Portugis saka schooner sing nylametake Harvey Cheyn, bocah lanang sing ngusir obat sing sengaja tiba ing segara saka prau sing dituju karo bapake.

Kepeksa nglampahi telung wulan sabanjure karo dheweke lan kru liyane, Harvey bakal akeh petualangan. Uga bakal sinau regane gaweyansaliyane ing wani, wani sing dibutuhake kanggo ngadhepi pengalaman paling ala sing bakal dialami.

Kasus Aneh saka Dr. Jekyll (1941)

Tracy dibaleni karo Victor Fleming ing adaptasi liyane klasik sastra liyane kayata karya homonim saka Robert Louis Stevenson, diterbitake ing taun 1886. Aktor kasebut nyipta a potret sing ora iso dilalekake saka dokter Jekyll sing apik lan peduli, ilmuwan kasebut kepengin banget nemokake formula kanggo ngontrol dorongan ala manungsa. Lan mung butuh dandanan sethithik lan kemampuan luar biasa kanggo decompose raine menyang ekspresi sing paling jahat nalika dheweke dadi gusti medeni wedi, makhluk nistha sing ngeri teror ing wayah wengi London taun 1887.

Dheweke dikancani karo rong aktris kanthi lonceng kaya Ingrid Bergman lan Lana Turner.

Negara Uni (1948)

Adhedasar saka lakon panggung dening Russell Crouse lan Howard Lindsay, sing menang ing Hadiah Pulitzer ing taun 1946, disutradarai dening tukang liyane kayata Frank Capra. Lan Tracy duwe mitra paling apik minangka mitra utama ing film lan ing kasunyatan: Hepburn Katharine.

Ing kene Tracy yaiku taipan Grant Matthews sing, disurung direktur pengaruh ing koran sing uga duwe hubungan, mutusake dheweke bakal ngenalake calon presiden Amerika Serikat kanggo Partai Republik. Nanging iki tegese komitmen sing ora nyaman ing level politik lan pribadi, utamane karo garwane (Hepburn) sing dipisahake.

Para pemeran rampung Van Johnson lan Angela Lansbury.

Wong tuwa lan segara (1958)

Katuntun dening John mantep, dibintangi Tracy, Felipo Pazos lan Harry Bellaver. Iki adhedhasar ing novel cekak eponymous anggitane Ernest Hemingway, sing diterbitake ing taun 1952. Iki minangka karya fiksi utama pungkasan sing diterbitake sajrone urip.

Tracy digawe karo penguasaan biasane menyang Santiago, nelayan lawas sing wis ngentekake kabeh urip kanggo segara kanggo nindakake profesi sing dadi minat banget. Dadi dheweke mutusake kanggo terus eksploitasi lan miwiti petualangan anyar. Dheweke ora bakal pikiran yen digoda kabeh, sing uga nggawe dheweke edan amarga pengin terus mbuwang awake ing laut nalika umure.

Nanging kanggo Santiago, bakal dadi tantangan, bisa uga sing pungkasan. Luck ora nate apik banget kanggo dheweke lan dheweke kudu terus nyoba pirang-pirang wulan tanpa nyekel apa-apa. Banjur, ing sawijining dina ana iwak gedhe nyokot gigite lan ditarik menyang segara, ing lelungan sing ternyata kebak kenangan lan kahanan beboyo sing bakal diadhepi sadurunge bali menyang tanah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.