"Peter lan Kapten" minangka salah sawijining buku paling apik sing ditulis

Mario Benedetti

Sing nembe seda Mario Benedetti Dheweke menehi sawetara karya cilik kanggo judhul "Peter lan Kapten", sing kalebu ing genre teater, sanajan, minangka panulis dhewe ngakoni, dheweke ora lair kanthi ide diwakili.

Ing dheweke nyiksa lan disiksa Dheweke duwe rapat langsung sing diadhepi sajrone pirang-pirang sesi, ing endi panyiksa duwe misi nggawe wong sing disiksa pidato lan sing terakhir supaya meneng supaya ora ngiyanati kanca-kancane. Jarak ideologis misahake loro karakter kasebut lan sanajan kasunyatane Kapten jebule duwe tangan ndhuwur, tabel kasebut tetep bisa crita.

Lan iku Pedro, sing disiksa, ngerti (utawa nggawe dheweke ngerti) manawa sejatine dheweke wis mati, ora ana sing nyata, ora kedadeyan, dheweke ora bakal kelangan lan rasa lara minangka pikiran yen wong-wong sing wis mati aja nandhang sangsara saengga piye wae dheweke kebal karo senapan liar sing ditindakake dening panyiksa.

Kajaba iku, kaya ora cukup ... dheweke mutusake nyiksa torture kanthi nggeser resistensi lan muter karo dheweke kanggo nutul tombol psikologis sing ora nate ana sing nate ...

Secara pribadi, iki minangka salah sawijining buku favoritku lan rumangsa bakal sukses yen dadi salah sawijining karya maca diwajibake ing sekolah menengah ... akeh kanggo sinau Ing garis saka Mario sing hebat, muga-muga dheweke bisa tentrem, aku matur nuwun kanthi sanget marang saben tembung sing wis ditinggalake minangka warisan karya sing jembar lan apik banget.

Ringkesan Peter lan Kapten

Sala

Pakaryan Pedro lan kapten bisa dipérang dadi patang bagean sing béda-béda, ing endi prastawa kasebut bakal nambah intensitas kanthi tujuwane ana kreteg ing karya kasebut. Yaiku, digoleki sing maca bakal weruh evolusi kahanan lan kepiye cara dadi luwih mbebayani, menarik. Kanthi cara iki, Mario Benedetti njebak pamaca ing game sing pengin dimainake.

Bagéan Peter lan kapten yaiku:

Bagéan siji

Ing pérangan pisanan iki, sampeyan bakal ketemu protagonis, Pedro sing digawa menyang ruang interogasi. Ana ing kana sampeyan nemokake dheweke kanthi kathok lan diikat supaya dheweke ora bisa uwal utawa ndeleng apa-apa nganti ana wong liya mlebu kamar, Kapten sing diarani.

Misi kasebut yaiku nginterogasi dheweke lan entuk informasi sing dibutuhake. Dheweke ngandhani Pedro manawa apa sing wis kedadeyan, pelajaran sing wis ditampa, mung sawetara sing entheng lan lembut dibandhingake karo sing bisa nunggu dheweke yen dheweke ora kolaborasi, ngalami siksa lan paukuman. Ana prekara sing ora bisa nahan.

Kajaba iku, sampeyan ngelingake manawa kabeh wong ngobrol kanthi cara liya utawa liyane.

Kapten nyoba supaya dheweke kerja sama kanggo kabecikan, mbabarake kabeh perkara sing bisa kedadeyan yen dheweke ora nindakake, saliyane nggawe dheweke ngerti yen dheweke minangka wong sing entuk kabeh kekarepane. Lan dheweke seneng karo sisihane Pedro, amarga dheweke ngerti yen dheweke gumun. Iki minangka wujud entuk kapercayan saka liyane.

Nanging, dheweke uga ngancam, ora mung amarga dheweke, nanging uga amarga bojone. Kanggo ngganti rasa ora lara utawa mbebayani sing paling disenengi, uga metu tanpa kanca ngerti yen dheweke wis kolaborasi, dheweke kudu ngumumake papat jeneng.

Nanging dheweke ora ujar apa-apa, kanthi cara grapyak utawa ngancam, ngladeni kapten, amarga Pedro bisu lan ora nanggepi sindiran kasebut.

Bagéan nomer loro saka Pétrus lan Kapten

Pérangan kaping pindho saka sandiwara kasebut nampilaké Pedro manèh, kanthi luwih dikalahake lan disiksa. Ana kapten, sing nyoba akur karo tahanan lan njawab apa sing kudu dingerteni. Mangkono, dheweke ngilangi kap, sawijining prekara, ing pérangan pisanan, mesthi ana.

Nalika semana nalika Pedro ngomong, dheweke ngandhani yen dheweke durung nate nindakake sadurunge amarga dheweke mikir manawa ana sing ora pantes dijawab nganggo tutup. Nanging, saiki isih ora keweden, saiki uga Pedro sing takon marang Kapten babagan kulawargane, sing dianggep dadi ancaman. Nalika ndeleng reaksi kasebut, Pedro takon maneh babagan rasane mulih sawise mateni wong lanang liya. Iki nyebabake dheweke ora sabar lan pungkasane nggegirisi, sanajan karo Pedro, dheweke pengin pura-pura dadi "salah sawijining wong sing apik."

Sawise sawetara menit kanggo tenang, Kapten empati karo Pedro, ngakoni manawa dheweke rumangsa ora apik sawise nindakake, lan ngarep-arep supaya korban sing ngadhepi dheweke rampung nyerah sadurunge siksa lan paukuman dadi sadis, referensi sing jelas njaluk Pedro nyerah.

Sawise meneng, wangsulane Pedro mungkasi bagean iki.

Pérangan nomer telu

Sampeyan ngenalake sampeyan karo Kapten sing wis ora apik, klambine kerut, dasi ditutup. Takon liwat telpon kanggo nggawa Pedro bali, sing katon luwih kurus lan nganggo reregetan getih ing sandhangane.

Amarga percaya yen dheweke wis seda, Kapten nyedhaki dheweke lan nyelehake ing kursi kasebut. Nalika semana nalika Pedro muni ngguyu, kelingan yen bengi iku, nalika dheweke disiksa ing prodhuk kasebut, lampu padhang lan dheweke ora bisa ngrampungake dheweke.

Ing upaya kanggo mbalekake dheweke menyang kasunyatan, Kapten nelpon Pedro jenenge, lan dheweke nanggapi manawa dheweke ora, nanging jenenge Romulus (jenenge alias). Lan dheweke uga wis seda. Sampeyan bisa ndeleng ing nyoba korban kanggo nyoba uwal saka kahanan kasebut, mikir manawa dheweke wis mati lan kabeh rasa lara sing dirasakake mung ana ing imajinasi, nanging ora nyata.

Sawise padu karo Kapten, ing ngendi pati lan kegilaan nyebabake wong loro kasebut, Kapten putus asa lan nganggep dheweke ora bakal entuk apa-apa saka dheweke.

Nalika iku peran diganti. Pedro wiwit ngobrol karo Kapten, nalika dheweke wiwit ngomong karo dheweke kanthi luwih hormat. Kapten mbukak, ngobrol babagan garwane, kepiye dheweke kerja dadi torture lan kepiye pengaruhe ing uripe.

Nanging Pedro sing negesake maneh manawa dheweke wis seda lan dheweke ora bisa crita apa-apa.

Pérangan nomer papat lan pungkasan Pétrus lan Kapten

Pedro sing diantemi lan meh mati katon ing lemah. Lan Kapten sing kringet, ora dasi, jaket lan gugup banget.

Dheweke nyekseni obrolan saka Pedro sing, delirious, mikir yen dheweke ngobrol karo Aurora, sanajan dheweke dhewe. Ana ing wektu kasebut nalika Kapten ngerti kabeh gawe piala sing ditindakake kanthi nyiksa wong lan dheweke njaluk jeneng, jeneng apa wae kanggo nyoba nylametake, nanging ing wektu sing padha nylametake awake dhewe. Nanging, Pedro nolak nglakoni, lan kalorone bakal ukuman kanggo kalungguhane.

Karakter Peter lan kapten

Peter lan kapten tutup

Lakon kasebut mung kasusun saka rong karakter: Pedro lan Kapten. Iki kira-kira rong tokoh antagonis sing njaga ketegangan sajrone crita, nanging uga dheweke ngowahi cara mikir, lagi dibukak sithik mbaka sithik.

Ing tangan siji, sampeyan duwe Pedro, tahanan sing kayane nampa ukumane tanpa njaluk welas utawa ngemis nyawane. Dheweke percaya marang cita-citane lan gelem mbela dheweke sanajan urip. Amarga iku, ing sawijining wektu, dheweke nganggep manawa dheweke wis mati, lan kabeh sing kedadeyan mung ana ing pikirane.

Saliyane, ana Kapten, salah sawijining karakter sing paling berkembang sajrone main. Diwiwiti minangka wong sing duwe wewenang sing ngupayakake sesambungan karo wong liya kanthi mbabarake kabeh sing bakal kedadeyan yen dheweke ora kolaborasi, nanging ing wektu sing padha nyoba "kekancan" dheweke.

Nanging, nalika crita berkembang, karakter kasebut uga, ngakoni manawa dheweke ora seneng karo karyane, nyritakake bagean-bagean saka uripe sing dadi manungsa nalika dheweke nyiksa marang wong liya. Mula, dheweke golek kabeneran apa sing ditindakake. Masalahe yaiku Pedro ora trima, dheweke isih ora empati karo dheweke, sing nesu Kapten amarga, sanajan ngakoni, dheweke isih ora nggawe wong liya nindakake kekarepane, kanggo ngakoni.

Kanthi cara iki, katon evolusi paraga. Siji tangan, yaiku Pedro, sing ora sabar lan mati amarga ngerti yen dheweke ora bakal uwal saka kono lan paling ora dheweke ora bakal ngomong apa-apa. Kosok baline Kapten, sing isih kerja ora ngerti apa sing bakal dadi nasibe.

Apa sampeyan pengin maca? Tuku Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.