Panulis Eduardo Mendoza menang Hadiah Cervantes 2016

Eduardo Mendoza menang dadi Cervantes

Eduardo Mendoza menang Hadiah Cervantes 2016

Gambar placeholder Eduardo Mendoza (Barcelona, ​​1943) wis menang Hadiah Cervantes, penghargaan paling penting ing sastra Spanyol. Panulis mula mujudake karier sing sampurna kebak sukses lan penghargaan lan penghargaan liyane, kayata Planet ing 2010 utawa Kafka ing 2015.

Dianggo minangka lambang minangka Kasunyatane babagan kasus Savolta (wiwit taun 1975 lan dianggep novel pertama ing Transisi), Kutha prodigies utawa seri guyonan babagan detektif jenenge sing misuwur - antara liya - tandhani karier sing disenengi. Dina iki, teken sampeyan wis bisa ditulis nganggo huruf emas ing sastra Spanyol.

Mendoza ujar ing sawijining wawancara yen, yen dheweke percaya, pengin dheweke bisa reinkarnasi dadi Charles Dickens. Temenan ora prelu mbandhingake utawa mbandhingake karo panulis Inggris ing abad kaping XNUMX. Nanging ya paralel bisa ditemokake ing nada tradisional sing nyaring karya kalorone.

Buku-bukune Mendoza duwe rasa guyonan kaya dene sinar-x panorama sosial ing sakiwa-tengene. Argumentasi lan panorama kasebut dicampur kanggo menehi bentuk lanskap lan deso. Contone, kayata fresko metu saka Barcelona ing paruh pertama abad kaping XNUMX, kanthi masalah kelas sosial utawa gangguane.

Sawetara judhul Mendoza

Sawetara judhul Mendoza

Gayane wis bisa nggabungake keseimbangan antara intelektual lan sing populer, utawa analisis sing paling masuk akal nanging uga paling lucu lan ora nyata ing jaman semana lan para protagonis. Kanthi cara iki, lan suwe-suwe, Sampeyan wis menang sing paling penting: sing disenengi para pamirsa kaya heterogen, sing mesthi bakal ngucapake sugeng dina iki amarga menehi hadiah kanggo panulis sing paling ditututi.

Sing luwih parah, kepribadian ditambahake kanthi cara, luwih saka pendhidhikan, endah, lan kanthi ide sing jelas babagan literatur utawa bisa dadi lan tegese: sampeyan kudu nglipur, nyenengake lan ngurus para pamaca. Semono uga prosae. Lan critane. Dheweke ana ing papan sing pas lan ngurmati sentuhan populer kasebut, sing kadang-kadang diremehake karo kritik sing luwih dhuwur.

Novel sejarahe, minangka conto Perjalanan sing apik banget ing Pomponio Flaco, kebak banyolan, utawa jinis kelamin ireng lan ing wektu sing padha edan kaya seri detektif kejiwaan sing ora ana regane lan tanpa jeneng, dheweke minangka conto sing sampurna kanggo keseimbangan sing diraih.

Judhul sing paling anyar

Judhul sing paling anyar

Nanging Mendoza wis nulis loro novel lan karangan (New York), crita (Telung nyawa wong suci), sastra bocah (Cara mlebu sekolah) utawa Teatro (Restorasi). Wis panulis skrip lan nominasi ing 2005 bebarengan karo direkture, Jaime Chávarri, kanggo adaptasi karyane Taun banjir. Lan dhaptar penghargaan sadurunge Cervantes iki ilang saka kita ing mistis wektu.

Kok diwaca

Putawa keseimbangan khusus ing antarane literatur sing paling budaya lan sing paling populer, kalorone prosa kaya ngati-ati. Kanggo akeh nuansa ing narasi lan kanggo gaya humor sing wis menangake akeh pamaca sing setia, nuntut lan kurang nuntut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.