Oktober Panulis lair ing wulan iki. Sawetara ukara

Oktober. Nanging panase ora sirna. Musim gugur lagi ngenteni. Sastra ora duwe musim. Ora panulis gedhe. Delibes, Keats, Jardiel Poncela, Christine Nöstlinger, Elmore Leonard, Graham Greene, Anne Rice ... Iki sawetara saka ulang taun ing wulan iki. Kita ngelingi dheweke kanthi milih salah sawijine phrases ing pakaryan utawa ing uripe. 

Rong minggu pertama

2 Day:

«Mambu sing paling apik, roti; roso sing paling apik, yaiku uyah; katresnan sing paling apik, yaiku bocah. Graham greene

3 Day: 

"Apa iki perasaan romantis sing sejati?; dudu kepinginan uwal saka urip, nanging supaya urip ora uwal saka sampeyan. Thomas wolfe

4 Day: 

"Wong sing ora precaya marang Gusti Allah utawa kabecikan isih cenderung percaya marang setan. Aku ora ngerti sebabe. Utawa aku ngerti: ala mesthi bisa ditindakake, kabecikan minangka kesulitan sing langgeng. Anne Rice

5 Day: 

"Katresnan nyuda wong sing duwe roh, lan diparingake marang wong sing kurang." Denis Diderot

6 Day:

«Yen ing mripate wong wuta, rasa kangen, pepenginan, perjuangan kanggo ndeleng bisa dideleng, ing wanita kasebut ora ana apa-apa; yen ing kuping budheg ana gerakan, dowo, kepengin ngrungokake, dudu ing dheweke. Yashar kemal

7 Day:

"Amarga iku pati: urip kanthi cepet mung didominasi dening instan kasebut." John Benet

8 Day: 

"Kemewahan iku mbebayani amarga akeh kebutuhan urip, nggunakake pangerten manungsa ing prekara sepele lan kanthi tumindak ala nggawe keindahan, sing siji-sijine ngasilake barang lan rasa sejatine." Jose Cadalso

9 Day: 

"Sedhih uga minangka pertahanan." Ivo Andrik

10 Day: 

"Ora ana bedane tenan antarane sing nyata lan sing ora nyata; utawa ing antarane sing bener lan sing salah. Sawijining perkara ora mesthi bener utawa salah, nanging bisa uga loro: bener lan salah. Harold Pinter

11 Day:

"Ukur kualitas urip sampeyan yaiku wektu sing bisa sampeyan gunakake kanthi bebas." Elmore leonard

12 Day:

«Aja ora sabar banget kanggo kabecikan mbesuk: aja nganti saiki ora aman». Felix Maria Samaniego

13 Day:

"Katon takdirku yaiku yen ngomong babagan sing wicaksana lan wicaksana lan apikan, ana sing bodho mesthi metu. Ana prekara sing ndadekake luwih elek lan luwih bengkok tinimbang sadurunge. Christine Nöstlinger

14 Day:

Iki dudu layang, nanging dak rangkul sampeyan sedhela. Katherine mansfield

15 Day:

"Politikus kaya bioskop lingkungan, luwih dhisik nggawe sampeyan mlebu banjur ngganti program sampeyan." Enrique Jardiel Poncela

Rong minggu wingi

16 Day:

"Bedane mung hawa nafsu lan semangat langgeng yaiku yen kekarepan luwih suwe." Oscar Wilde

17 Day:

"Novel kasebut minangka upaya kanggo njelajah ati manungsa saka ide sing meh padha yen diceritakake ing lingkungan sing beda." Gambar placeholder Miguel Delibes

18 Day:

"Dheweke wis urip umure cukup suwe sing wis bisa ngasihi katresnan wanita lan pria." Pierre Choderlos saka Laclos

19 Day:

"Meja minangka papan sing mbebayani kanggo ndeleng jagad iki." John LeCarre

20 Day:

Ngapusi kaya buku. Lan dheweke maca akeh buku. Elfriede jelinek

21 Day:

"Apa sampeyan nate mikir kaya kaya peteng ing sakupenge cahya, uga ana bebaya ing sekitar kekuwatan?" Ursula K. The Guin

22 Day: 

"Pesona liris karo obat-obatan minangka eksperimen sing wis kita alami, nanging jebule ora produktif ing jangka panjang. Dheweke mabuk, nanging dheweke ora mangan. Jose Angel Mañas

23 Day:

"Urip iku apik banget. Dadi urip, ambegan lan ndeleng srengenge minangka hadiah. Lan nyatane ora ana liyane. Michael Crichton

24 Day: 

"Ayo kabeh wong bisa ngomong lan nulis sabisane, yen manungsa bisa dicethakake ana tembunge." Gambar placeholder Fernando Vallejo

25 Day:

"Aku lali karo buku sanalika rampung nulis, sing mesthi ora apik." Anne tyler

26 Day:

"Yen sampeyan nggawe risiko urip nalika ngomong, kabeh bakal meneng." Manuel Rivas

27 Day:

"Cinta iku ayang-ayang, ya, nanging kepiye ngapusi lan nangis sawise ...". Sylvia plat

28 Day:

«Ing Spanyol, jasa ora bakal diganjar. Nyolong lan dadi wong ala iku diganjar. Ing Spanyol kabeh ala diganjar ». Ramon Maria del Valle-Inclan

29 Day:

"Sampeyan mikir sampeyan wis tau weruh telek ing gulu sampeyan, nganti sampeyan ngerti yen sampeyan ora ngerti sebabe telenging bisa." Lee Bocah

Dina 30:

"Buku duwe mungsuh sing padha karo manungsa: geni, asor, kewan, wektu lan isine dhewe-dhewe." Paul Valery

31 Day: 

Sampeyan mesthi anyar. Kucupmu sing terakhir yaiku sing paling manis, eseman pungkasan, paling padhang, gerakan pungkasan, paling anggun ». John Keats


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   natxo ngandika

    maca saiki Asu keblasuk, kalebu bagean liya saka Joe LaBrava ..... dialog sing gawe ketagihan lan nesu banget

  2.   Francisco Javier Echeverri Cardona ngandika

    Salam lan matur suwun amarga wis nyata, virtual nulungi aku sethithik ... apik kanggo sampeyan. Aku pitutur marang kowe kanthi cara tresno.