Masak Castamar

Fernando J. Munez.

Fernando J. Munez.

Masak Castamar yaiku novel dening penulis Spanyol Fernando J. Múñez. Diterbitake ing 2019, iku crita sing disetel ing konteks oppressive masyarakat Spanyol abad ka-XNUMX ing pamaréntahan Felipe V. Iku narasi klasik dimuat karo erotisme, plot politik ngapusi, prasangka lan estetika konservatif khas jaman kasebut.

Uga crita kurang ing romances pareng, intriks lan wani sawetara ditemtokake kanggo mbalela marang status quo. Mulane, judhul iki nduweni kabeh "bahan" saka maca sing nyenengake lan nyenengake. Kajaba iku, Judhul iki nggambarake lompatan jender sing cukup signifikan kanggo panulis sing misuwur amarga publikasi kanggo bocah-bocah utawa wong enom.

Babagan penulis, Fernando J. Múñez

Dhèwèké lair ing Madrid taun 1972. Dhèwèké duwé gelar Filsafat, senajan pakaryan pisanané ana ing donyané periklanan lan prodhuksi film cekak. Salajengipun, ngrampungake instruksi ing Sinematografi ing AS Ing 2002 dheweke ngluncurake wiwitan Editorial darmabakti - ing antarane tujuan liyane - kanggo narik lan ndhukung penulis sing berkembang.

Wiwit iku, Múñez wis melu nerbitake luwih saka sèket judhul anak lan remaja. Ing 2009 dheweke resmi miwiti karir minangka panulis Monsters lan makhluk Fantastic. Mengko, dheweke entuk kondhang penting ing bidang seni Spanyol sawise ngarahake film fitur kasebut Norns (2012).

Buku dening Fernando J. Múñez

  • Monsters lan makhluk Fantastic (2009).
  • Naga (2009).
  • Wizards lan tukang sihir (2011).
  • Boneka Marmadú (2011).
  • Crita kanggo bocah-bocah (2014).
  • Crita kanggo bocah-bocah wadon (2014).
  • ksatria abad tengahan (2014).
  • Vampir (2014).
  • Goblin (2014).
  • Trolls (2014).
  • Samurai (2014).
  • Masak Castamar (2019).

Seri televisi saka Masak Castamar

Ing wiwitan Mei 2020, saluran Astresmedia ngumumake akuisisi hak kanggo novel Múñez. Miturut informasi koran La Vanguardia, Michelle Jenner bakal ana ing kulit Clara Belmonte (protagonis). Sanajan produksi isih ana ing tahap casting, premiere wis direncanakake ing musim gugur 2021.

Mesthi wae Kabar iki nambah kapentingan umum sing wis gedhe banget ing karya iki. Nanging, maksud marketing apa wae ora nyuda manfaat utawa kualitas crita sing digayuh dening penulis Madrid. Sawise kabeh, panyebaran sastra ing jaman digital kalebu kabeh platform, kalebu podcast, media sosial, lan layanan media sosial. streaming.

Argumentasi saka Masak Castamar

Tukang masak Castamar.

Tukang masak Castamar.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Masak Castamar

Clara Belmonte minangka wanita enom sing apes karo masa lalu sing rumit. Sanajan wis entuk pendidikan sing apik, dheweke kepeksa golek kerja amarga bapake tiwas ing perang. Kajaba saka kahanan ekonomi sing ora stabil, sedanipun rama ninggalake wong karo terusan psikologis penting: agoraphobia. Mulane, dheweke wedi karo papan sing mbukak.

Kanggo golek rezeki, Clara teka ing Kadipaten Castamar minangka petugas pawon. Ing kana, Don Diego, panguwasa omah gedhong kasebut, ngenteni sedina banget ora kepenak, amarga kelangan garwane ing kacilakan sepuluh taun kepungkur. Dadi juru masak lan adipati nggawe hubungan khusus liwat panganan lan pancaindera nalika adegan ing manor wiwit diresiki.

Analisis lan ringkesan

Inicio

Tanggal 10 Oktober 1720, Clara Belmonte teka ing Kadipaten Castamar kanggo kerja dadi perwira dapur. Dheweke rampung kabeh saka Madrid menyang wates kutha Boadilla ing sangisore pirang-pirang gundukan lan tanpa mbukak mripate. Dheweke mung wani noleh-noleh nalika yakin yen dilindhungi atap.

Ing jalur iki, Rahasia Miss dadi jelas: dheweke ngalami agoraphobia. Wanita enom ngalami trauma sawise ngerti sedane bapake nalika perang. Pati iki nyebabake kabeh kulawarga Belmonte tiba saka sih-rahmat. Kasta utawa pelatihan intelektual sing ditampa ing pangayoman bapake, sing dadi dhokter kondhang ing masarakat Madrid, ora ana gunane.

Kode lan impositions

Untunge kanggo wong wadon enom, dheweke sinau masak wiwit cilik lan perdagangan dadi cara kanggo nylametake mlarat. Saiki dudu masalah cilik, amarga nalika semana wanita mung duwe telung pilihan kanggo urip. Sing pertama (paling umum) yaiku urip kanthi pangayoman saka tokoh lanang, yaiku dadi garwa, ibu utawa putri.

Alternatif nomer loro kanggo wanita abad kaping XNUMX yaiku dadi suster, nikah karo Gusti Allah (utawa kanggo layanan pria, miturut praktis). Pungkasane, wong-wong sing kurang mampu dipeksa mlebu ing jagad pelacuran lan, ing kasus "paling apik", dheweke dadi sopan santun. Saka telung opsi sing kasebut, meh ora ana wanita sing bisa nyangga awake dhewe.

Sang Adipati

Don Diego lan Clara mboko sithik nggawe hubungan khusus liwat panganan. Sithik mbaka sethithik, sesambungan gastronomi nyebabake kedadeyan liwat jembatan sensorik liyane, nyebabake sensualitas lan, pungkasane, erotisisme sing kuat. Sanalika, adipati lan warga Castamar liyane mboko sithik ngerti yen dheweke iku wong sing budaya.

Kutipan dening Fernando J. Múñez.

Kutipan dening Fernando J. Múñez.

Banjur, swasana Don Diego wiwit ora peduli ing panguburan dadi semangat saka wong sing nemokake rasa urip. Nanging, intrik, misgivings, lan anggepan muncul minangka akibat sing ora bisa diendhani. Amarga ana "slip sing ora sopan" ing urip bangsawan bisa digunakake minangka alesan kanggo ngrusak kekuwatane lan ora kuwat jabatane politik.

Masyarakat resentful lan tertindas

Temenan romansa antarane raja feodal lan wanita "kasta ngisor" ora bisa ditampa nalika semana. Kajaba iku, hubungan kaya ngono dianggep minangka asil hawa nepsu dosa lan uga bid’ah. Meh mesthi - kanthi konsepsi macho sing jelas - wanita dituduh "nggodha" bendarane (tanpa ngelingi kasunyatane).

Amarga alasan kasebut, Masak Castamar nggambarake saben pinggiran sing ditindhes ing masyarakat sing pancen ora kuwat. Buku iki nduweni perspektif feminis sing jelas. Nanging - ing tembunge Múñez dhewe- "ora mung khusus kanggo wanita, digawe uga kanggo pria uga maca, kanggo wanita kanggo maca, lan kabeh jinis wong bisa maca".


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   D. Cassandra Fletcher, Ph.D. ngandika

    Rong wulan kepungkur, mbakyuku nyaranake adaptasi novel iki kanggo televisi, sing dirilis ing Netflix. Wiwitane, seri kasebut ora narik kawigaten babagan aku. Pirang minggu kepungkur, aku mutusake kanggo ndeleng lan aku seneng bisa nemokake produksi sing luar biasa kanggo akting utama, sinematografi, wahyu plot sing bertahap, potret jaman kasebut ing Spanyol lan eksplorasi ketegangan. lan kontradiksi antarane kelas, balapan, jenis kelamin lan hierarki sosial sing mesthine ana sajrone wektu kasebut.

    Nanging gambar kabeh karakter (Adipati Enrique de Alcona, Miss Amelia Castro, Duchess Mercedes de Castamar, seduluré Gabriel de Castamar, penasihat Don Diego ing lapangan, Marchioness Villamar lan bojone Esteban, Rosalía, Francisco, Ignacio , Ursula Berenguer, Melquiardes, Beatriz, Carmen, Elisa, Roberto, Raja lan kulawargane, Farinelli countertenor sing misuwur, bapakne Clara, lan uga para penjahat kasebut digawe kanthi cara sing asli lan ora bisa dilalekake kaya sing dakdeleng ing lamunan, imajinasi. Aku seneng amarga aku mutusake nampa saran iki saka mbakyuku. Langkah sabanjure yaiku maca novel anggitane Fernando J. Muñez - mesthi ing basa Spanyol.

    Aku Warisan Amerika Afrika. Aku lair lan gedhe ing kutha Washington, DC. Nalika umurku 5 taun, ibuku ndhaptar kula ing piano, tapoteo lan kelas Spanyol. Ing kana aku kepengin sinau Spanyol lan budaya ing negara-negara sing nganggo basa Spanyol. Crita saya minangka target sing kuat, kerja keras, lan ngatasi alangan kanggo nggayuh cita-cita. Lan kayadene Clara, aku ngerti yen urip iku duwe rasa kaget lan gumun.

    Aku akeh pengaruhe nalika Amelia maca karo Gabriel ayat-ayat terkenal saka penulis drama klasik Calderón de la Barca: «Apa urip iki? Frenzy Apa urip iki? Khayalan, bayangan, fiksi; lan kabecikan sing paling gedhe yaiku cilik; manawa kabeh urip iku impen, lan impen iku impen. " Aku sinau "Urip iku ngimpi" ing sekolah karo guru Spanyol sing hebat, Ibu Guillermina Medrano saka Supervía. Valencian wiwit lair, dheweke mesthi bangga ngerti yen dheweke ngerti lan isih ngurmati puisi lan kawicaksanan iki.

    Studi aku nggawa aku kaping telu menyang Spanyol, sing isih dadi negara favoritku ing antarane kabeh sing wis dakkunjungi ing Eropa, Karibia, Amerika Selatan lan Timur Tengah. Insya Allah muga-muga bisa bali maneh. "Masak Castamar" nyebabake semangat kangen karo Spanyol, sing tansah mbakar atiku, njeblug ing geni sing dikarepake.

    Muga-muga sawijining dina bisa nemokake cara. Nganti wektu iku, aku ngaturake sugeng, matur nuwun, gumun lan rasa hormat kanggo penulis, kanggo kabeh aktor, lan kanggo saben anggota tim produksi apa sing diwenehake - kesempatan kanggo ngrasakake sajian sing enak yaiku «The Masak Castamar. »