Marta Gracia Pons. Wawancara karo penulis The Dragonfly's Journey

Photography Marta Gracia Pons, profil Twitter.

Marta Gracia Pons yaiku panulis lan guru. Dheweke lulus ing Sejarah saka Universitas Otonomi Barcelona lan uga duwe gelar master ing Pedagogi. Dheweke wis nulis judhul kaya Crita sing ngganti kita, jarum kertas y Ambune dina sing nyenengake, lan novel paling anyar yaiku Lelungane capung. Ing iki Interview Dheweke ngomong babagan topik kasebut lan topik liyane. Sampeyan Aku ngormati luwih akeh wektu lan kabecikan kanggo nulungi aku.

Marta Gracia Pons —Wawancara 

  • Warta LITERASI: Novel paling anyar sampeyan judhul Lelungane capung. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

MARTA GRACIA PONS: Crita iki yaiku a tur ing Barcelona rong jaman, yaiku ing wiwitan abad kaping rong puloh lan jaman paska perang. Wenehi lintang wong wadon loro beda banget karo siji liyane, sing urip ing kahanan sejarah sing beda-beda, nanging bisa dadi siji karo karep kanggo perhiasan.

Gagasan kasebut teka saka semangat modernisme lan Art Nouveau. Kita ngerti Gaudí ing arsitektur, nanging ora pati ngerti babagan tukang emas sing hebat kaya arus seni kasebut. Banjur aku nemokake Lluís Masriera lan capung enamel sing larang regane. Wektu anyar kanggo perhiasan, ing endi serangga simbolis, nymph lan makhluk mitologis digawe. Dheweke nggawe seni nyata.

  • AL: Apa sampeyan ngelingi buku pertama sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MGP: Ya. Iki menehi tandha akeh, nalika remaja, Awu Angeladening Frank McCourt. Crita angel banget babagan Irlandia taun 30-an lan 40-an. 

Crita pisanan sing aku tulis - lan diterbitake dhewe - yaiku novel sejarah disetel ing provinsi Huesca ing taun-taun Kediktatoran Primo de Rivera lan Republik Kaloro. Dheweke dadi guinea pig lan aku sinau nulis.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

MGP: Ken Follet. Semangat kanggo buku diwiwiti karo dheweke lan matur nuwun amarga aku sinau nulis novel sejarah.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

MGP: Watake saka Emmadening Jane Austen.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

MGP: Aku ora ngerti. Mung siji sing Aku sengit kang ngganggu.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

MGP: Aku ora duwe papan khusus: Aku nulis ing endi wae lan meja lan laptop wis cukup kanggo aku. Nanging, aku biasane nulis esuk. Aku wong 100% dina, mula aku ora bisa nulis ing wayah wengi. Aku seneng turu luwih dhisik kanggo njupuk esuk esuk.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

MGP: Aku seneng ing Novel klasik Inggris: Jane Austen, Charles Dickens, lan sadulur Bronte dadi favoritku.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

MGP: Saiki Aku ora maca novel apa wae karangan sejarah, Dadi, aku nyathet dhiri kanggo novel sabanjure, sing ditemtokake ing pungkasan abad kaping XNUMX ing Madrid.

  • TO THE: Miturut sampeyan kepiye adegan penerbitan? Apa sampeyan mikir bakal ganti utawa wis nindakake kanthi format kreatif anyar?

MGP: Jagad penerbitan duwe pesaing sing angel banget: platform audiovisual. Sanajan mangkono, miturut statistik lan sanajan ana kurungan taun kepungkur, para pamaca saya tuwuh, utamane ing maca digital. Iki nuduhake manawa, sanajan ana masalah, novel sing apik mesthi bisa maca sing paling setya.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

MGP: Tanpa mangu-mangu, kita wis urip wayahe nggegirisi sajrone rong taun kepungkur saka pandemi iki. Kadhangkala ora bisa uwal saka kasunyatan. Nanging kita akeh sing sing kita wis wani nerbitake sajrone taun kepungkur lan siji nampa akeh pesen positif lan matur suwun saka para pamiarsa, sing wis dihibur karo kaca kita. Urip terus-terusan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.