Lula da Silva lan Carlos Fuentes nampa Penghargaan Internasional Don Quijote de la Mancha

 

Luiz Ignacio Lula da Silva, presiden Brasil, lan panulis Meksiko  Carlos Fuentes, ditampa saka tangane Raja Spanyol ing Penghargaan Don Quijote de La Mancha Internasional ing upacara sing wingi dianakake ing kutha Toledo.

Lula da Silva Dheweke dianugerahi kerja amarga nyengkuyung basa Spanyol kalebu bagean pendhidhikan para nom-noman Brasil, kasunyatan sing ora diraguhi bisa nggabungake pamicara Spanyol (saka loro sisi Atlantik) lan penutur basa Portugis. Saiki, ana 9 yuta siswa basa Spanyol ing Brasil lan angka kasebut samesthine bakal munggah.

Ing sisih liyane, Carlos Fuentes Dheweke dianugerahi kanggo ngakoni karir sing luar biasa lan karya sing jembar minangka panulis lan pemikir.

Upacara iki dianakake ing kutha Toledo lan dirawuhi para tokoh terkenal, kalebu presiden pamrentah Spanyol Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Ing pidato, presiden Lula da silva (sing dadi fenomena pasinaon kanggo sosiolog, amarga dadi presiden ing jabatan nomer loro sing duwe 80 persen dhukungan saka warga ...) dheweke nyoroti kekuwatan tembung kanggo nguatake identitas saben bangsa, uga minangka kekuwatan kanggo ngiyatake hubungan antarane negara.

Miturut sisihane, Carlos Fuentes Dheweke negesake nilai-nilai klasik Cervantine sing menehi penghargaan, pentinge kerja lan daya tarik sing gedhe banget yen isih ana 400 taun sawise ditulis.

Sang Prabu Juan Carlos duwe tembung pangalembana kanggo kepribadian, kayadene Rodriguez Zapatero, nanging tanpa mangu-mangu, dina iki, lintang sing pengin dideleng saben wong ing pesta kasebut Lula da silva....


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.