Kompetisi sastra internasional wulan Mei

Kompetisi sastra internasional wulan Mei

Lan amarga ora ana artikel saka lomba sastra nasional tanpa sing cocog karo internasional, ing kene kita bakal nggawa: Kompetisi sastra internasional wulan Mei. Waca aturan kanthi apik lan melu kabeh sing bisa ditindakake ... Kita ora bakal ngerti dununge ndhelik.

VIII Bebungah Nomer Cekak Kamar Terbuka Peru 2016 (Peru)

  • Genre: Novel
  • Hadiah: 10,000.00 (sepuluh ewu sol anyar) lan edisi
  • Dibukak kanggo: Kewarganegaraan Peru, umur legal, warga ing Peru utawa ing luar negeri
  • Entitas nelpon: Kamar Buku Peru
  • Negara entitas sing ditemtokake: Peru
  • Tanggal tutup: 13/05/2016

Bases

  • Peserta: Kabeh panulis kebangsaan Peru, umur legal, penduduk ing Peru utawa ing luar negeri, bisa melu.
  • Saben peserta bisa ngirim mung siji karya, yaiku tema gratis, lan kudu asli lan ora diterbitake, ditulis nganggo basa Spanyol, lan mesthine ora dianugerahi utawa melu bebarengan ing kontes liyane utawa diterbitake sebagian utawa sakabehe, kanthi format cetak utawa elektronik.
  • Karya sing ditampilake ing kontes iki ora duwe hak nerbitake kanggo pihak katelu. Karyawan utawa anggota Dewan Direksi Dewan Buku Peru utawa lembaga penasihat ora melu. Uga para panulis sing menang edisi sadurunge Hadiah Novel Ringkas Buku Peru melu.
  • Kanggo ngakoni kontes iki, karya kudu ditampilake kanthi wujud naskah kanthi ciri kaya ing ngisor iki: teks kudu dicithak ing sawijining kaca ing kertas obligasi A-4. Konten kasebut bakal diwenehi diagram nganggo font Times New Roman 12 poin, kanthi jarak kaping pindho ing antarane garis lan karo kaca sing nomer. Naskah sing duwe extension paling ora 90 (sangang puluh) kaca, lan maksimal 150 (satus seket) kaca, kanthi format lan tata letak sadurunge, bakal dilebokake ing kontes iki. Kanggo ngakoni, karya kasebut kudu duwe judhul lan kudu ditandatangani nganggo jeneng samaran.
  • Karya sing isine kalebu ing genre sastra sing diarani novel cekak. Mula, pakaryan sing uwal saka karakteristik genre sastra ing ndhuwur ora bakal kalebu.
  • Karya sing cocog karo ing ngisor iki bakal ditampa ing kontes kasebut syarat ngirim naskah: Ing amplop A-3 sing disegel, papat (427) salinan naskah sing dicithak lan dering bakal dikirim menyang kantor administrasi Kamar Buku Peru (Av. Kuba 11, Jesús María, Lima 4, Peru). Karya kasebut, lan salinan digital kasebut, sing bakal direkam ing format Word ing CD. Ing salah sawijining pasuryan njaba amplop sing isine salinan naskah, informasi ing ngisor iki kudu diwenehi label:
    - VIII Bebungah Nomer Cekak Kamar Peru saka Buku-2016.
    - Manungsa waé: Kamar Buku Peru, Av Kuba 427, Jesús María Lima 11, Peru
    - Judhul karya.
    - Jeneng samaran sing dipilih dening panulis.
  • En el ing njero amplop, peserta uga kudu nyakup escrow, sing bakal kalebu amplop ukuran A-5 sing ditutup lan ditutup kanthi karet, sing bakal ngemot sheet ing endi data saka penulis karya kasebut bakal didaftar:
    - Judhul karya.
    - Jeneng lan jeneng pengarang.
    - Jeneng samaran sing dipilih kanggo melu kontes.
    - Umur.
    - Nomer idhentifikasi.
    - Alamat.
    - Nomer telpon lan ponsel.
    - E-mail Escrow mung bakal dibukak dening Juri Kualifikasi yen keputusan wis diterbitake.
  • La resepsi karya sing melu Ing Hadiah Novel Singkat VIII Kamar Buku Peruvian 2016 bakal diwenehake ing kantor administrasi Kamar Buku Peru ing dina kerja, sajrone jam kerja wiwit dina Selasa, 1 Desember 2015 nganti Senin, 13 Mei 2016 Karya dikirim kanthi surat pos bakal ditampa ing alamat sing padha anggere tanggal sing ora ngluwihi dina pungkasan saka istilah sing ditemtokake ing basis kasebut didaftar ing tandha pos.
  • El Juri, sing komposisi bakal diumumake ing wektu sing tepat, bakal nampilake wong sing ana gandhengane karo jagad surat lan budaya lingkungan kita. Juri Kualifikasi bakal milih siji karya sing bakal menang, sing bakal dianugerahi a hadiah saka S /. 10,000.00 (sepuluh ewu sol anyar), sing bakal dibayar dening Kamar Buku Peru minangka advance royalti kanggo hak cipta, lan publikasi karya kasebut. Kamar Buku Peru bakal dianugerahi hak eksklusif kanggo nerbitake karya menang sajrone limang taun wiwit tanggal Juri Kualifikasi mutusake keputusan.
  • Pengumuman keputusan Juri Kualifikasi lan menehi penghargaan kanggo penulis karya menang bakal ditindakake ing upacara sing bakal dianakake minangka bagean saka kegiatan budaya Pameran Buku Internasional Lima kaping 21, FIL-Lima 2016 Publikasi buku pemenang Hadiah Novel Cekak VIII Kamar Terbuka Peru-2016 bakal ditampilake ing Pameran Buku Ricardo Palma kaping 37, ing wulan November 2016.

XII Ibero-American SM Award kanggo Sastra Anak lan Remaja 2016 (Mexico)

  • Jenis Kelamin: Bocah-bocah lan para mudha 
  • Hadiah: 30,000 USD (Telung puluh ewu dolar AS)
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Entitas organisasi: SM Foundation
  • Negara entitas sing dipilih: Meksiko
  • Tanggal tutup: 13/05/2016

Bases

  • Pengarang urip sing duwe kreasi terkenal kanggo bocah lan bocah enom uga diterbitake buku narasi, puisi, drama utawa buku album, sing penting dianggep transendensi kanggo bidang Ibero-Amerika lan ditulis nganggo basa Spanyol utawa Portugis. Buku teks lan buku instruksional ora bakal ditampa.
  • Antarane kritéria manawa juri bakal menehi penghargaan kanggo menehi Bebungah kanggo panganggit yaiku: pengakuan manawa karyane wis entuk ing njero lan njaba negara papan dununge; orisinalitas, konsistensi lan kontribusi karya kasebut kanggo jagad literatur bocah lan nom-noman; uga pengaruhe sing bisa ditrapake kanggo panulis liyane.
  • Kandidat kasebut Dheweke bisa ditampilake dening institusi budaya utawa pendhidhikan, penerbit, asosiasi utawa klompok wong sing ana gandhengane karo literatur bocah lan pemuda.. Institusi mung bisa milih siji calon; Nanging, calon bisa nominasi sawetara institusi sekaligus.
  • Calon sing duwe hubungan kekeluargaan utawa hubungan getih karo pejabat saka limang entitas sing ngundang Penghargaan kasebut ora bakal ditampa. Nominasi saka penulis sing menang ing edisi sadurunge ora bakal ditampa.
  • Kandidat kasebut kudu diandharake kaya ing ngisor iki: kanggo) Isi formulir registrasi ing situs www.iberoamericanam-lij.com (Minangka syarat sing penting kanggo ngrampungake kabeh lapangan).

    b) Pasang surat lamaran sing nyebutake bathi panganggit.

    c) Kirim liwat kirim enem salinan saka limang judhul sing diterbitake, wakil karya penulis postulat (total telung puluh buku). Versi PDF saka buku bisa uga dilampirake ing registri kanggo nggampangake nominasi penulis sing bukune ora ana maneh, wis ora bisa dicithak utawa teka saka negara-negara sing angel dikirim. Yen ngono, mula kudu dilampirake ing folder sing dikompresi kanthi format .zip.

    Yen calon dipilih dadi luwih saka siji entitas, sekretariat teknik bakal milih (kanggo dikirim menyang anggota juri) limang karya saka total sing ditampa saka calon kasebut. Ing ndhuwur kasebut rampung supaya juri kudu, nindakake tugas, kanthi jumlah karya sing padha saka saben calon lan kanthi mangkono njamin ekuitas ing proses evaluasi.

    - Paket kasebut kudu dikirim ing kiriman bersertifikat sing ngemot 6 amplop. Saben wong bakal nyakup limang judhul panganggit.

    - Pangiriman kudu digawe kanthi spesifik, katon ing njaba paket, yaiku a "Sampel tanpa nilai komersial".

    - Kiriman kudu ditujokake menyang: Mtra. Elisa Bonilla, Sekretaris Teknis Hadiah SM Iberoamerican kanggo Sastra Anak lan Wong Muda. Calle Magdalena 211, Colonia del Valle, Delegasi Benito Juárez (ing antarane Luz Saviñón lan Torres Adalid), México, DF, 03100.

    Telp: +5255 1087-8400 ext 3626 Email: contacto@fundacion-sm.com

  • El keputusan hakim Bakal final lan bakal paling anyar diumumake ing wulan September 2016, liwat konferensi pers, nalika identitas para anggota bakal diumumake. Penghargaan kasebut ora bisa dinyatakake batal lan mung bakal ana siji pemenang. Juri bisa uga menehi pengakuan khusus kanggo para penulis sing dianggep duwe karier sing luar biasa.
  • Jumlah saka Premio Iberoamericano SM Kasusastran Anak lan Remaja, unik lan ora bisa dipisahake, yaiku saka 30,000 USD (Telung puluh ewu dolar AS).
  • Hadiah SM Ibero-Amerika kanggo Sastra Anak lan Remaja bakal dianugerahi ing kutha Guadalajara (Meksiko), kanthi framework Pameran Buku Internasional Guadalajara kaping 30.

Kontes Surat Cinta Nasional Perpustakaan Sarmiento de Tres Arroyos (Argentina)

  • Genre: Surat
  • Hadiah: $ 5.000 lan diploma 
  • Dibukak kanggo: warga negara kasebut
  • Entitas organisasi: Perpustakaan Sarmiento de Tres Arroyos
  • Negara entitas sing diundang: Argentina
  • Tanggal tutup: 16/05/2016

Bases

  • Ing kesempatan saka Dina Valentine Komisi Dhukungan Perpustakaan Umum Sarmiento, nganakake sayembara surat katresnan, lan para pecinta sing manggon ing negara kasebut bisa melu
  • El tema yaiku "katresnan" lan jinise epistolary, karya kasebut kudu diterbitake.
  • Huruf kasebut bakal dawane maksimal siji sheet A4 sisi siji. Asli lan rong salinan kudu dikirim, ing amplop sing ditujokake menyang Surat cinta, Perpustakaan Umum Sarmiento, avenida Moreno 348, (7500) Tres Arroyos, provinsi Buenos Aires.
  • Saben proyek kudu mlebu nganggo jeneng samaran. Ing amplop sing disegel panulis bakal nyakup data pribadine: jeneng lan jeneng kulawarga, alamat, nomer telpon, jeneng samaran lan amplop iki bakal dilebokake ing bagean sadurunge.
  • Saben pacangan sampeyan bisa nampilake akeh surat kaya sing sampeyan butuhake kanggo nyebutake perasaan sampeyan marang wong sing padha utawa marang sapa wae sing sampeyan karepake, kanthi jeneng samaran sing beda.
  • Penerimaan karya kasebut mesthi bakal ditutup tanggal 16 Mei 2016.
  • Kanggo karya sing ditampa liwat mail, tanggal tandha pos bakal dijupuk minangka tanggal ngajokake.
  • Bakal dikirim diploma sing nandhakake semangat semangat nulis lan uga Awis $ 5.000.
  • Juri bakal digawe saka anggota sing ditunjuk dening Perpustakaan Popular Sarmiento lan keputusane bakal final.
  • Karya sing ora tundhuk tenan karo basis kasebut bakal ditolak.

Kontes Puisi Game Bunga XVI "Aku ngukir intenku" 2016 (Kuba)

  • Genre: Puisi
  • Hadiah: koleksi buku, diploma, buket kembang lan promosi karya sing menang
  • Dibukak kanggo: warga ing Kuba
  • Entitas pengelola: Pusat Buku lan Sastra Provinsi Guantánamo
  • Negara entitas sing diundang: Kuba
  • Tanggal tutup: 19/05/2016

Bases

  • Dheweke bisa melu kontes kasebut bocah, muda, diwasa lan masarakat umum kanthi katrampilan kanggo nggawe lirik.
  • Kontestan bakal ngirim puisi, kanthi asli lan rong salinan, sing tema lan strukture sing arep digunakake bebas. Karya kasebut bakal dikirim kanthi data panulis: jeneng lan jeneng kulawarga, kertu identitas, pusat kerja utawa pasinaon lan alamat omah. Naskah kanthi tulisan tangan sing bisa diwaca bisa ditampa.
  • La resepsi teks Bakal ana ing Pusat Buku lan Sastra Provinsi, sing dununge ing ndhuwur Emilio Giró # 951 ing antarane Calixto García lan Los Maceo, wiwit tanggal nerbitake panggilan iki, nganti tanggal 19 Mei 2016.
    Para kontestan kudu melu maca umum babagan kerjane, kondhisi sing penting, dina Setu 21 Mei 2016, jam 9:00 esuk, ing Museum Provinsi, sing ana ing Martí esq. menyang Prado.
  • Iki bakal dipertandingake ing telung kategori: bocah-bocah (nganti umur 15 taun), wong enom (wiwit umur 16 nganti 24 taun) lan wong diwasa (wiwit 25 taun).
    Kanggo saben kategori, pengadilan bakal nganalisa karya lan menehi telung hadiah lan nyebutake yen pantes. Hadiah kasebut kalebu koleksi buku, diploma, buket kembang lan promosi karya menang kanthi macem-macem ruang media massa.
  • Kanggo informasi luwih lengkap, kontak liwat telpon 21 328640 utawa 21 327484, utawa komunikasi nggunakake email ing ngisor iki: promocioncpll@gtmo.cult.cu

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.