Keanggunan Hedgehog

Keanggunan Hedgehog.

Keanggunan Hedgehog.

Diterbitake ing taun 2006, L'Élégance du Hérisson -Keanggunan Hedgehog- yaiku novel saka penulis Prancis, Muriel Barbery. Iki minangka buku sing disenengi para kritikus lan masarakat umum. Kajaba iku, judhule wis entuk luwih saka 30 edisi, ngluwihi siji yuta salinan sing didol lan sukses diadaptasi menyang layar amba (Le herisson, 2009).

Isine crita jero, apik banget lan cukup umum ing jagad digital ing abad kaping XNUMX. Nalika superficiality minangka tema sing paling gampang ditemokake, Barbery nggambarake pirang-pirang pesen nalika crita. Sing ngajak sing maca supaya nggatekake rincian babagan urip sing saben dina dadi terkenal.

Babagan panganggit, Muriel Barbery

Muriel Barbery lair tanggal 28 Mei 1969, ing Casablanca, Maroko. Dheweke miwiti karir ing Universitas Burgundy, ing kana mulang kelas Filsafat; mengko dheweke makarya ing Saint-Lò. Buku pertamane dirilis nalika taun 2000, une gourmandise (A ngrawat), kanthi iki, entuk resepsi sing apik ing antarane para pamiarsa lan masalah komersial sing penting (diterjemahake ing rolas basa).

Ing taun 2006, Barbery kanthi definitif ditemtokake kanthi diterbitake Keanggunan Hedgehog, sawijining karya sing nuduhake pelatihan filsafat sing jembar. Difusi novel kasebut tekan level nganti 30 minggu berturut-turut ing papan penjualan pertama ing Prancis. Novel kaping telu muncul ing 2015, La vie des Elfes (Urip elf) lan tutugan buku wis diumumake, Negara aneh.

Argumentasi saka Keanggunan Hedgehog

Novel iki nduweni loro protagonis wanita sing asale saka konteks sing beda, nanging digabung karo kahanan (kroso) umum: ora duwe pengarep-arep. Sing nomer siji yaiku Renée Michel, randha Paris sing pait, katon biasa lan ora sopan. Nanging, dheweke jero banget seneng banget karo seni, sastra lan filsafat, sanajan dheweke luwih seneng berpura-pura "biasa".

Renée kerja dadi tukang kebersihan ing kondo. Kulawarga sugih karakter utama liyane, Paloma Josse, manggon ing kana. Pratama umur 12 taun kanthi kapinteran sing urip, bosen karo rutinitas wong tuwane lan kepengin nulis babagan teori eksistensial. Kasunyatane, bocah wadon kasebut nganggep awake minangka jiwa aneh, mula dheweke mutusake bunuh diri ing tanggal 16 Juni, nalika umure 13 taun.

Sensitivitas lan isolasi

Ing wiwitan crita Renée lan Paloma pengin, utamane, supaya ora dingerteni. Siji tangane, petugas kasebut wedi yen bakal ngerti sepira gedhange kabudayan sing diduweni, amarga (dheweke percaya) ora cocog karo wong sing ana ing jabatane. Saliyane, bocah wadon kasebut nganggep nilai lan tingkah laku para warga kelas sosial sing dheweke ora masuk akal.

Muriel Barbery.

Muriel Barbery.

Struktur lan ringkesan karya

Novel iki kasusun saka 364 kaca. Utas narasi disusun minangka buku harian kaping pindho kanggo para protagonis. Wis bab sing interspersed karo teks saben wong. Sabanjure, bagean sing cocog karo Paloma dipisahake dadi rong klompok: refleksi jero babagan konsep spiritual lan pengamatan babagan kemegahan kasunyatan fisik.

Keanggunan Hedgehog Iki kabentuk ing patang bagean sing beda, sing diterangake ing ngisor iki:

Pambuka Marx

Iki minangka perangan wiwitan novel. Ing tahap iki para paraga protagonis ora duwe urusan liyane. Saben wong urip kanthi jero musyawarah babagan makna urip lan filsafat sing bisa ditrapake kanggo urip. Minangka cara kanggo nangkep lingkungan lingkungane (utamane bapak lan mbakyune), Paloma rencana arep ngobong omahe (tanpa ana wong ing jero) lan bunuh diri.

Loro-lorone duwe urip saben dinane kosong lan asosial ing konteks dhewe-dhewe, pura-pura ora peduli karo kabeh perkara nalika ngatasi masalah tartamtu. Tanpa dingerteni, dheweke cocog karo simpati kanggo budaya ing Timur Jauh. Pungkasane, sawise seda salah sawijine penyewa properti kasebut, ana tokoh sing bakal nggampangake hubungan antara Renée lan Paloma.

Tatabasa

Iki minangka bagean nomer loro ing buku kasebut, nalika Renée lan Paloma nemokake siji lan sijine. Pemangkin persahabatan yaiku Kakuro Ozu, wong Jepang sing sugih banget lan budaya. Gagasane katon apik banget kanggo Renée lan Paloma, dheweke nggawe kekancan apik lan nuduhake pikirane.

Amarga jeneng kucing Renée - Leon, kanggo ngurmati Tolstoy - Ozu ngrasakake kualitas apik ing teras kasebut. Sanalika, Paloma uga duwe rasa curiga sing padha lan nuduhake karo penyewa anyar. Banjur — ing urutan sing menehi judhul buku- Paloma mbandhingake Renée karo landak. Amarga tutup echinoderm eri ndhelikake interior sing mulya lan elegan.

Nedha bengi

Pak Kakuro ngyakinake Renée supaya mangan ing restoran mewah, ing kana dheweke rampung negesake kabisan intelektual randha sing apik. Kangge, kekancan antarane Paloma lan Renée saya kuwat, disenengi dening dorongan wanita sing terus uwal saka omah lan komplik sing ana ing antarane.

Mula tuwuh persahabatan sing mantep ing antarane telung karakter kasebut, adhedhasar pertukaran ilmu sing konstruktif. Sedikit demi sethithik petugas lan bocah wadon kasebut ngowahi konsepsi babagan urip, sinau ngurmati bab-bab cilik sing nambah rasa saben wayahe.

Udan panas

Sawise pirang-pirang kencan maneh, petugas kasebut narik kawigaten wong Jepang, sing menehi kekancan tulus lan menehi awake dhewe kanggo "apa wae sing dikarepake." Mula, Renée rumangsa begja banget amarga bisa nemokake wong sing apik banget. Pegawe sing mbesuk saiki nuwuhake rasa seneng.

Kutipan Muriel Barbery.

Kutipan Muriel Barbery.

Dina sawise janjian pungkasan, Renée nulungi wong sing ora duwe omah (kadang-kadang pengunjung kondo) dheweke bakal kepethuk. Dheweke bisa nylametake dheweke, nanging dibebasake lan tiwas. Sawise ngerti, Paloma sambat lara ati lan ngganti kekarepan bunuh diri.

Paloma

Tragedi sing nggegirisi nggawe Paloma nggambarake kematian sing ora pati ... cepet utawa mengko bisa tekan kabeh wong, pengin utawa ora. Akibate, bocah wadon ngerti pentinge seneng eksistensi amarga ora ana sing selawase. Apa sing sejatine relevan yaiku nuduhake lan ngurmati momen karo wong sing dikasihi.

Análisis

Musyawarah jero

Karakter sing digawe dening Muriel Barbery ing Keanggunan Hedgehog dheweke ngrampungake obrolan filsafat lan petualangan kabeh jinis. Topik kayata estetika, kreativitas, seni, keseimbangan lan literatur rinci. Kajaba iku, mbandhingake budaya Barat (kebak kontradiksi) lan budaya Timur (luwih harmoni) utamane misuwur.

Kajaba iku, Pakaryan Barbery ngremehake sepele lan munafik ing masarakat saiki. Bebarengan, dheweke minangka perasaan sing biasane ngasilake isolasi psikologis lan frustrasi ing wong sing banget empati utawa sensitif lingkungane. Apa wae, superficialities iki kurang bobot nalika ngadhepi kaendahan "momen nguber sing bakal mati".

Urip kudune urip

Iku refleksi pungkasan Paloma. Tragedi minangka guru sing kudu disinaoni. Sanajan ana pengalaman lan pesimisme sing nglarani, sampeyan bisa ngatasi. Rutinitas korosif jiwa bisa didol kanthi eksistensi sing nyenengake. Cukup kanggo ngakoni regane kesenengan cilik sing ana ing saben wayahe.

Ora ana wayahe sing ora penting. Minangka Renée lebokake babagan iki:

"Mungkin wong Jepang ngerti manawa kesenengane mung kepenak amarga umume misuwur lan unik, lan ngluwihi ilmu kasebut, dheweke bisa urip bisa urip."


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.