Felix de Azúa

Felix de Azúa

Félix de Azúa minangka wong Spanyol sing dianggep salah sawijining eksponen paling apik ing literatur abad kaping-XNUMX. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Puisi Generasi 27

Puisi Generasi 27

Puisi Generasi 27 ditandhani sadurunge lan sawise ing sastra Spanyol. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Buku Elvira Sastre

Buku Elvira Sastre

Puisi lan narasi Elvira Sastre teka ing papan kasebut kanthi aksara Castilian. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Roman

Roman

Weruhi apa sing diarani istilah romansa, ciri khas apa, jinis romansa, lan kelas apa sing ana ing sastra.

Jinis geguritan.

Jinis sajak

Ana macem-macem jinis puisi, miturut meter surasane, guritane utawa ukurane bausane. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan iki.

Subgenres liris

Subgenres liris

Subgenres lirik yaiku teks sing ditondoi kanthi ekspresi "diri puisi" saka panulis. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan iki.

Gagasan kanggo nulis buku.

Gagasan kanggo nulis buku

Duwe serangkaian ide kanggo nulis buku, nggampangake proses kreatif. Ayo ngerti sawetara tips sing bakal mbantu sampeyan.

Lirik lagu

Lirik lagu

Lyric minangka istilah sing jembar, kadhangkala angel ditetepake miturut optik sing digunakake kanggo demarkasi. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan iki.

Anafora.

Anafora

Anafora minangka tokoh retorika sing akeh digunakake ing antarane para pujangga lan panulis lirik. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan sumber iki lan panggunaan.

Dadaisme.

Dadaisme

Dadaisme minangka gerakan seni sing didegake dening pujangga Romania Tristan Tzara (1896 - 1963). Ayo, sinau luwih lengkap babagan saiki iki.

Gerardo Diego.

Gerardo diego

Gerardo Diego Cendoya minangka pujangga lan panulis Spanyol, anggota saka Generasi sing diarani 27. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan karya lan panganggite.

Tinjauan Coplas babagan sedane bapake.

Coplas nganti tiwase bapake

Coplas a la muerte de su padre minangka karya puisi dening pra-Renaisans Spanyol Jorge Manrique. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Jorge Manrique.

Jorge Manrique

Jorge Manrique minangka pujangga Spanyol lan intelektual sing misuwur sadurunge jaman Renaisans. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Juan de Mena.

Juan de Mena

Juan de Mena minangka panulis Spanyol sing mesthi ngupayakake kosa kata kanthi puisi. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Luis de Góngora.

Luis de Gongora

Luis de Góngora minangka pujangga lan penulis sandiwara misuwur ing Jaman Emas Spanyol. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan panulis lan karya sing produktif.

Blas de Otero.

Blas de Otero

Blas de Otero minangka pujangga Spanyol sing warisane minangka salah sawijining literatur postwar sing paling lambang. Ayo, ngerti luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Tinjauan Platero lan aku.

Platero lan aku

Platero y yo minangka karya ikon saka panulis basa Iberia, José Ramón Jiménez. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan potongan iki lan panganggité.

Jose Marti.

Jose Marti

José Martí minangka salah sawijining intelektual sing paling misuwur ing emansipasi Amerika. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Jorge Guillen.

Jorge Guillen

Jorge Guillén Álvarez minangka pujangga Malaga kanthi perspektif optimis sing ora umum ing jagad iki. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Review saka ing pinggir Sar.

Ing pinggir Sar

Ing pinggir Sar ana judhul saka panganggit Rosalía de Castro. Ing jamane dheweke durung paham. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Cara nganalisis geguritan.

Cara nganalisis geguritan

Kanggo ngerti cara nganalisa geguritan, sampeyan kudu ngerti unsur-unsur sing nggawe. Ayo, temokake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni.

Ana akeh penyair ing jagad iki

+7 geguritan sing ditulis wanita

Wanita ora digatekake ing jagad Kasusastran. Amarga iku, kita menehi penghargaan marang dheweke kanthi puisi sing paling apik sing ditulis.

Tembung kanggo Julia.

Tembung kanggo Julia

"Words for Julia" minangka geguritan sing digawe Goytisolo kanggo putrine. Iki ana ing buku kanthi jeneng sing padha diterbitake ing taun 1979. Ayo, ngerti luwih lengkap babagan teks lan panganggité.

Gonzalo de Berceo.

Gonzalo de Berceo

Gonzalo de Berceo minangka pandhita lan pujangga Spanyol sing ngluwihi literatur Castilian amarga menehi sumbangan basa. Ayo, sinaoni luwih akeh babagan urip lan pakaryane.

Pedro Salinas.

Pedro Salinas

Pedro Salinas minangka salah sawijining pangarang paling inovatif ing wiwitan abad kaping 27. Perwakilan Generasi sing layak saka XNUMX. Ayo, sinaoni luwih akeh babagan dheweke lan karyane.

Lapangan Castile

Analisis «Campos de Castilla»

Kita nganalisa kanthi jero karya "Campos de Castilla", dening panulis hebat Antonio Machado. Ketik lan ngerti kabeh rahasia saka buku iki.

Ing endi dununge lali

"Lokasi dununge lali"

Kita nganalisa kanthi jero karya 'Endi lalen sing dununge', dening Luis Cernuda, sing dadi salah sawijining pujangga paling apik ing Generasi 27.

Buku Offreds.

Buku The Offreds

Buku Offreds minangka bukti kepiye bakat lan jangkauan media sosial minangka campuran produktif. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Monumèn kanggo César Vallejo

Karya puisi César Vallejo

César Vallejo minangka salah sawijining panulis paling penting ing abad kaping XNUMX, ing negarane uga ing saindenging jagad. Ketik lan ngerti karya puisi.

Geguritan dening Gil de Biedma.

Geguritan dening Gil de Biedma

Puisi Gil de Biedma minangka referensi wajib ing puisi Spanyol kontemporer. Panulis nggawe karya sing apik banget. Ayo, ngerti luwih lengkap babagan dheweke lan pena.

Antonio Machado. 30 ukara. Pengetan sedane

Antonio Machado tilar donya dina iki ing taun 1939 nalika diasingake ing Prancis. Dheweke dadi wakil paling enom saka Generasi '98. Iki kalebu 30 frase sing kudu dieling-eling.

Miguel Hernandez.

Urip lan karya Miguel Hernández

Miguel Hernández minangka salah sawijining swara paling misuwur ing literatur Spanyol, penyair lan penulis drama Spanyol. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Karya William Shakespeare.

William Shakespeare main

Karya-karya William Shakespeare minangka bandha sastra kanggo djalmo manungso, teka lan sinau luwih lengkap babagan karya lan uripe.

Salah sawijining geguritan Rubén Darío

Geguritan Rubén Darío

Rubén Darío minangka pujangga Nikaraguan penting sing dianggep minangka bapak modernisme sastra ing Amerika Latin. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Geguritan dening Carmen Conde.

Carmen Conde: geguritan

Carmen Conde minangka salah sawijining pujangga paling misuwur ing Spanyol, dheweke dadi wanita pertama sing nyekel kursi ing RAE. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan pakaryane.

Edgar allan Poe: swarane depresi.

Edgar Allan Poe, swarane depresi

Pakaryan Edgar Allan Poe nuduhake asale teror, lan uga nuduhake hubungane karo depresi. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan tulisane.

Gambar panulis César Vallejo.

Biografi lan karya César Vallejo

César Vallejo minangka salah sawijining panulis Peru paling transendental ing abad kaping XNUMX, sastrane dadi tandha penting. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Foto dening Nicanor Parra.

Biografi lan karya Nicanor Parra

Fisikawan, matématikawan lan panulis, kombinasi sing ora konvensional, sanajan ana ing Nicanor Parra. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip antipoet Chili.

Pujangga Mario Benedetti.

Geguritan dening Mario Benedetti

Mario Benedetti minangka salah sawijining pujangga paling misuwur ing sastra Amerika Latin lan dunya. Ayo lan sinaoni luwih sithik babagan puisi lan uripe.

Maneka warna karya Lope de Vega.

Buku-buku Lope de Vega

Karya sastra Félix Lope de Vega dianggep minangka salah sawijining karya paling gedhe lan paling penting ing Spanyol. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan buku-buku saka Lope de Vega.

Potret Antonio Machado.

Puisi Antonio Machado

Antonio Machado minangka salah sawijining penyair paling fleksibel ing Spanyol, puisi kasebut dadi tonggak sejarah. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip, makarya lan warisane.

Foto maca Pablo Neruda.

Neruda lan Odes dhasar

Odes Elemen minangka conto sing jelas babagan carane kabeh bisa puisi. Neruda nawakake kelas master ing puisi. Ayo, ngerti babagan liyane babagan buku iki.

Edgar Allan Poe. 209 taun sawise lair. Sawetara ukara

Saiki wis 209 taun wiwit lair saka Edgar Allan Poe, mula maneh wayahe ngucapake selamat marang kalanggengane dadi hebat ing antarane para hebat novel, crita, puisi lan, utamane, teror, semangat lan perasaan sing paling gedhe. Dina iki kalebu sawetara frase.

21 Maret: Dina Puisi Sedunia

Dina iki, 21 Maret, Dina Puisi Dunia dirayakake. Pramila kita nggawa sampeyan spesial babagan genre irama lan musik iki.

Puisi Amerika Latin Kontemporer (II)

Ing artikel kapindho lan pungkasan ing Puisi Amerika Latin Kontemporer iki, kita nggawa sampeyan telung jeneng anyar: Vallejo, Huidobro lan Octavio Paz.

5 puisi cinta paling apik

Dheweke ujar manawa sing dingerteni saiki dening katresnan dudu katresnan sejati ... Katresnan kasebut minangka perkara ...

Pablo Neruda maca ing studio radio

Gayane Pablo Neruda

Analisis lengkap babagan gaya lan simbol sing digunakake dening Pablo Neruda, salah sawijining pujangga paling apik ing kabeh wektu.

Pujangga Sastra gedhe

Dina iki, 21 Maret, Dina Puisi Internasional, kita pengin nggawe khusus babagan para pujangga hebat ...

Potret Rubén Darío

Biografi Rubén Darío

Kita ngandhani biografi Rubén Darío kanthi sawetara cathetan ringkes babagan urip pujangga sing menehi tandha sadurunge lan sawise ing literatur kanthi sumbangan. Apa sampeyan ngerti sejarahe?

Wawancara karo Marwan

Wawancara karo Marwan: sesuk, 19 Mei, bukune sing anyar "Kabeh masa depanku karo kowe" sing diterbitake dening penerbit Planeta bakal dirilis.

Geguritan sung

Apa ana 7 puisi kasebut sing digawe lagu kaya sing sampeyan kenal? Apa sampeyan ngerti manawa ditulis karo para pujangga terkenal? Temokake sawetara puisi paling apik sing nate ditembangake

foto klompok generasi 27

Évolusi Generasi 27

Ing artikel iki, kita mbabarake sawetara tahap sing beda sing ditindakake generasi 27

Ing literatur anyar

Ing jaman saiki, ing jaman iki sing nyerang kita, sing ngubengi kita, sing ngerti, sastra wis menehi ...

Tresnane Alejandra

Tokoh sing puisi dheweke wis ngluwihi ucapan lan kasepen. Wong wadon sing wis nggawe daging ing ...

"Lagu Roldan" lan Perang Hastings

Kedadeyan kasebut ing wulan Oktober 1066. Ing tanggal 14, ing sekitar Hastings, sawijining minstrel Norman jenenge Taillefer wiwit ...