159 taun Arthur Conan Doyle. 6 pecahan karyane.

Ora prelu saiki kanggo Arthur Conan Doyle ing tataran iki. Dina iki 22 Mei kita ngrayakake Ulang taun kaping 159. Aku mung bakal ngelingi yen Conan Doyle dadi panulis lan dokter Inggris misuwur, Khusus Skotlandia. Pencipta detektif sing ora bisa ditemokake Sherlock Holmes, Dheweke nolak obat kanggo fokus ing peran minangka panulis. Kajaba iku, dheweke uga nulis akeh karya kayata crita fiksi ilmiah, novel sejarah, puisi lan teater.

Kabeh mau, nanging utamane Holmes, versi film sing ora bisa dietung akeh pasuryan kanggo detektif klasik luwih misuwur wis ana lan duwe. Memori iki cocog karo 6 pecahan Saka penggaweane Sinau ing ScarletTandhane papat, Skandal ing Bohemia, The Baskerville Dog, Pantai Star y Petualangan Detektif Mati.

Sinau ing Scarlet

Holmes dudu wong sing ora sabar; Sacara sederhana, cara biasa, dheweke jarang turu sawise jam sepuluh bengi, nalika aku tangi, dheweke wis metu saka omah sawise sarapan. Dina kasebut ditindakake ing laboratorium kimia lan ruang dissection, kadang mlaku-mlaku dawa, meh ing pinggiran kutha. Sampeyan ora bisa nggawe ide babagan kegiatan nalika sampeyan ana ing salah sawijining periode kasenengan. Suwene suwe, reaksi kasebut teka, banjur sedina muput, wiwit esuke nganti surup, dheweke bakal turu ing sofa, tanpa gerak lan tanpa ngucapake sepisan. Mripate ngucapake ekspresi sing ora jelas lan ngalamun, saengga ana sing bakal nggawa dheweke dadi wong bodho utawa wong edan yen karakteristik sing sopan lan moralitas sing sampurna ing uripe durung dadi demonstrasi sing terus-terusan.

Tandhane papat

Sherlock Holmes njupuk bokor saka pojok mantel lan nyopot jarum suntik hypodermic saka kasus morocco sing apik. Jarene dipasang jarum sing alus karo driji sing dawa, putih, gemeter, banjur muter lengen kiwa klambi. Kanggo sawetara wektu cendhak, mripate mandheg ing lengen otot lan pergelangan tangan, loro ditutupi titik lan bekas bekas tusukan. Pungkasane, dheweke nyelehake titik sing landhep ing daging, nemplek ing plunger cilik, lan tiba maneh, klelep ing kursi sing ditutupi buludru lan narik napas sing dawa lan kepenak.

Skandal ing Bohemia

Kanggo Sherlock Holmes, dheweke mesthi "wanita." Aku arang nate krungu dheweke nyebut nganggo jeneng liya. Ing mripate, dheweke ngungkuli total jinis lan ngungkuli jinis kasebut. Lan dudu dheweke ngrasakake marang Irene Adler, perasaan sing padha karo katresnan. Kabeh perasaan, lan khusus iki, katon njijiki ing atine adhem, tepat lan imbang. Aku nganggep dheweke minangka alesan lan mesin pengamat sing paling sampurna sing wis dingerteni donya, nanging minangka kekasih, dheweke ora bakal ngerti kepiye fungsine. Dheweke ora nate ngandhani babagan nafsu sing paling lembut, kajaba kanthi rasa sindiran lan penghinaan. Iki minangka elemen sing migunani banget kanggo pengamat, apik banget kanggo ngangkat kudung sing nutupi motivasi lan tumindak manungsa. Nanging kanggo pemikir sing trampil, ngakoni gangguan kasebut ing watake sing alus lan apik, tegese nggawe faktor gangguan sing bisa nyebabake keraguan ing kabeh kesimpulan.

Asu saka Baskervilles

"Watson, sampeyan tenan ngunggulake awake dhewe," ujare Holmes karo meksa mundur kursi lan nyumet rokok. Aku kudu ngakoni manawa saben sampeyan wis mriksa kesuksesanku, sampeyan ora nganggep kemampuan sampeyan dhewe. Sampeyan bisa uga ora padhang, nanging bakal menehi kecenderungan kanggo liyane. Ana wong sing, tanpa awake dhewe gedhe, duwe kekuwatan sing luar biasa kanggo ngrangsang jenius. Aku ngakoni, kanca sing dak tresnani, yen aku duwe utang.

Lintang perak

"Iki minangka salah sawijining kasus sing mbahas kudu ngetrapake katrampilan nyaring rincian sing dingerteni tinimbang nemokake fakta anyar." Iki wis dadi tragedi sing ora umum, pancen lengkap lan penting, kanggo wong akeh, saengga awake dhewe ngalami planggaran, praduga, lan hipotesis. Sing angel ing kene yaiku ngilangi kerangka kasunyatan ..., kasunyatan sing mutlak lan ora bisa dibantah ..., kabeh sing ora ana liyane yaiku teori lan wartawan. Tumindak sing terus-terusan, sing wis ditemtokake ing pondasi sing kuat iki, kewajiban kita kudu ndeleng konsekuensi apa sing bisa ditarik lan apa poin-poin khusus sing dadi sumbu misteri kasebut.

Petualangan Detektif Mati

Ibu Hudson, santo pangreksa Sherlock Holmes, ngalami kasangsaran suwene. Dheweke ora mung nemokake lantai pertama sing diserbu kabeh jam nganggo wedhus sing aneh lan asring ora disenengi, nanging tamune sing kondhang nampilake eksentrik lan ora teratur urip sing ora mesthi kudu sabar. Kelainan sing luar biasa, seneng musik ing wektu sing aneh, latihan revolver kadang-kadang ing ruangan, eksperimen ilmu sing edan lan asring ambune, lan swasana kekerasan lan bebaya sing nutupi dheweke, nggawe dheweke dadi penyewa paling ala ing London. Nanging, bayarane mung utama. Aku ora sangsi manawa bisa tuku omah kanthi rega sing dibayar Holmes ing kamare nalika taun-taun kepungkur karo dheweke.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.