Dorong semangat kanggo maca nganggo film cendhak iki

nyengkuyung-semangat-kanggo-maca-kanthi-film cekak iki

Wong tuwa lan guru wis mesthi tanggung jawab kanggo ngrampungake karo anak lan siswa. Salah sijine, yen kita pengin anak dadi penasaran, duwe nilai, luwih seneng nggunakake wektu luang nganggo buku sing apik tinimbang nganggo konsol game video (aku kalebu salah sawijine wong sing mikir kabeh bisa digabung) lan entuk luwih taun a kosakata sing sugih lan jembar, yaiku mulang supaya maca, utawa luwih becik: nuwuhake semangat kanggo maca.

Aku seneng seneng maca, wiwit cilik…. Aku kelingan manawa kabeh buku teks sekolah aku mung nulis loro ing universitas (owah-owahane, ngilangake): siji yaiku basa (dakkira kelas enem SD) lan liyane dongeng lan crita, saka hard paste, sing diiringi sing sadurunge. Ing kasusku, rasa literatur lan buku umume bisa diarani asli, aku ora nate butuh wong liya sing "meksa" aku. Nanging, bisa uga amarga dina iki bocah-bocah dheweke tuwuh kanthi alternatif liyane utawa amarga kurang wektu wong tuwa, padha ora maca kaya biasane. Banjur, apa sing bisa ditindakake? Waca ing ngarepeCukup njupuk buku, lungguh ing sandhinge, lan contohe. Dudu meksa dheweke maca, kanthi cara iki kita mung bakal njaluk anak, ponakan, putu, sengit karo buku lan minggat saka dheweke.

Wingi aku weruh a film cendhak sing tak tresnani. Ana ing Youtube lan judhulé "Cara paling cendhak kanggo promosi promosi maca". Udakara udakara 15 menit video, liwat crita, semangat maca wis ditularake, seneng banget marang buku. Kita kabeh ngerti apa sing disenengi bocah (lan dudu bocah) ing gambar, dadi video iki uga bisa dadi cara sing apik kanggo menehi motivasi supaya maca.

Aku ngajak sampeyan supaya anak, siswa, sedulur, sedulur, putu utawa putu sampeyan ing ngarepe komputer lan biyen ndeleng video kasebut ... Apa bakal bisa? Sampeyan bakal ngomong ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   joaquin ngandika

    banget emotive

bool (bener)