Eduardo Mendoza: Biografi lan buku paling apik

Biografi lan buku paling apik Eduardo Mendoza

Pemenang Hadiah Planeta ing 2010 lan Hadiah Cervantes ing 2016, Eduardo Mendoza minangka salah sawijining panulis Spanyol gedhe wektu kita. Langsung lan spontan, gaya iki diwenehake dening archaism sing njelajah warna-warni basa kita dhewe, asring ngiringi crita-crita karakter marginal ing jagad sing ora dingerteni utawa, utamane, negara Spanyol sing katon saka perspektif sing beda. Kita kacemplungaken ing biografi lan buku paling apik Eduardo Mendoza. Arep teka

Biografi Eduardo Mendoza

Gambar placeholder Eduardo Mendoza

Lair ing Barcelona tanggal 11 Januari 1943, Eduardo Mendoza minangka putra jaksa, Eduardo Mendoza Arias-Carvajal, lan ibu rumah tangga, Cristina Garriga Alemany, sing sabanjure dadi adhine sejarawan Ramón Garriga Alemany. Sawise sinau ing macem-macem sekolah agama, dheweke lulus ing bidang Hukum ing Universitas Otonomi Barcelona ing taun 1965 lan banjur ngubengi Eropa, nalika semana dheweke entuk beasiswa kanggo sinau Sosiologi ing London, banjur digarap dadi konsultan kanggo sawetara wektu ing Spanyol nganti taun 1973 ana kesempatan kanggo praktik dadi Penerjemah PBB ing Amerika Serikat.

Bakal ana ing negara iki sing bakal dakkirim novel pertama lan paling apik, Bebener Babagan Affiliasi Savolta, dianggep akeh minangka karya visioner, amarga iku sing pertama nuduhake pratandha transisi politik sing bakal dikonfirmasi sawetara wulan mengko kanthi matine Franco. Fitur debut dadi laris sing ngonfirmasi kamampuan penulis kanggo nyebut kasunyatan Spanyol saka prisma lan perspektif sing beda, luwih khusus yen kutha ing Barcelona dadi kanvas kanggo umume karyane. Novel iki entuk dheweke Penghargaan Kritikus ing 1976.

Telung taun mengko, terbitan Rahasia saka crypt angker, kombinasi novel parodi lan gothic, terus sukses novel sadurunge kanggo nggawe saga anyar: detektif sing ora duwe jeneng sing uga dadi telung volume loro, The Labyrinth of Olives (1982), The Adventure of the Ladies ' Toilet (2001) lan The entanglement of the bag and life (2012).

Sawise bali menyang Spanyol ing taun 1983, Mendoza nerusake kerja dadi penerjemah ing Barcelona, ​​uga ing kutha liya kayata Wina utawa Jenewa. Karya sing mesthi dikombinasikake karo publikasi karyane, yaiku Kutha prodigies, diluncurake ing taun 1986, sing dianggep mahakarya, utawa sing kepengin weruh Ora ana warta saka gurb, crita sing diterbitake kanthi cicilan ing El País nalika tekane wong asing ing Barcelona sajrone pirang-pirang wulan nganti Olimpiade 1992.

Ing taun 1995, dheweke wiwit mulang ing Universitas Pompeu Fabra, ing Barcelona, ​​nggabungake kegiyatan karo nulis lan nyoba karo genre liyane kayata crita cekak, esai, utawa uga teater. Kabeh iki nyebarake ironi lan sindiran sing nggawe bibliografi sing ora jelas lan gaya sing bisa dingerteni kabeh.

Saliyane Penghargaan Kritik ing ndhuwur, Mendoza wis menang penghargaan kayata Hadiah Kafka, Hadiah Medici, Hadiah Majalah Elle, Hadiah Yayasan José Manuel Lara, Hadiah Cervantes utawa Hadiah Planeta, sing menang kanthi jeneng samaran Ricardo Medina karo novel Riña de gato. Madrid 1976.

Prolific lan aktif, rilis paling anyar Mendoza yaiku Las barbas del penulis, revisitasi maneka warna wacan ing Injil.

Buku paling apik dening Eduardo Mendoza

Kasunyatane babagan kasus Savolta

Kasunyatane babagan kasus Savolta

Karya pertama Mendoza diterbitake nalika dheweke urip ing Amerika Serikat, merevolusi panorama budaya lan sosial Spanyol amarga kompleksitas. Sanajan judhul Prajurit Catalonia, judhul sing dikuwasani diktator Franco, jeneng anyar ora dadi masalah nalika nggawe pengaruh gedhe. Protagonis, Javier Miranda, yaiku wong enom saka Valladolid sing mangkat menyang Barcelona kanggo golek gaweyan ing taun 1918, wektu sing rame ing Barcelona amarga ana pambrontakan kelas-kelas proletar lan serangan balik saka burjuasi liwat preman. Buku iki diterbitake sawetara wulan sadurunge Franco tilar donya, menang Hadiah Kritik setaun mengko.

Punapa panjenengan kersa maos Kasunyatane babagan kasus Savolta?

Rahasia saka crypt angker

Rahasia saka crypt angker

Cicilan pertama saka seri detektif anonim diterbitake ing taun 1979 sawise sawetara wektu nalika Mendoza dhewe mutusake mbuwang wektu adoh saka Spanyol kanggo nulis "seneng-seneng". Mangkene carane hodgepodge iki novel gothic lan ireng ing endi Komisioner Flores, sing nyelidiki ngilange bocah-bocah wadon ibu-ibu Lazarist, pungkasane dibantu karo penjahat kanthi sawetara lampu sing dikunci ing pakunjaran suwene limang taun. Judhul pertama ing saga patang novel sing diterbitake nganti taun 2012.

Sampeyan wis maca Rahasia saka crypt angker?

Ora ana warta saka gurb

Ora ana warta saka gurb

Salah siji Novel sing paling misuwur Mendoza lan salah sawijining sing paling maju ing budaya populer yaiku crita penasaran sing diterbitake dening artikel ing El País lan disetel ing dina-dina sadurunge menyang Olimpiade Barcelona. Crita sing nyritakake protagonis sawijining alien teka ing planet liya kanggo nggoleki Gurb, sawijining alien liya sing nyamur ing Barcelona ing sangisore awak Marta Sánchez. Alesan sing sampurna kanggo lelungan menyang Spanyol sing surreal lan apik banget liwat macem-macem papan lan selebriti saka wektu lan papan.

Aja kantun Ora ana warta saka gurb.

Kutha prodigies

Kutha prodigies

Diterbitake ing taun 1986 lan langsung diowahi dadi salah siji karya Eduardo Mendoza, Kutha prodigies Dumunung ing Kutha Barcelona ing antarane jalur Pameran Universal sing dianakake ing taun 1888 lan 1829. Periode ing ngendi Onofre Vouvila dikembangake, bocah enom sing asor sing makili kelas-kelas ngisor kutha ing antarane propaganda anarkis lan penjualan rambut sing tuwuh, sawise nggawe Gunakake kekarepan lan kekurangan scruples, dheweke dadi salah sawijining wong paling sugih ing Spanyol. Radiografi jaman sing diadaptasi dening Mario Camus menyang layar lebar ing taun 1999.

Perang kucing. Madrid 1936.

Kucing nglawan Madrid 1936

Pakaryan sing ngangkat Mendoza minangka juara Award Planeta ing taun 2010 Wis disetel ing Madrid nalika wiwitan Perang Sipil, sawijining adegan ing endi wong Inggris Anthony Whitelands mbukak, sing teka kanggo ngerteni nilai lukisan kagungane Primo de Rivera lan sing bisa ngganti perang paling gedhe negara ing saindenging abad kaping XNUMX. Minangka komedi minangka akibat saka tragedi kasebut, panganggit nyedhiyakake karya sing mantep, lan pantes dipuji.

Wacan Perang kucing?

Apa miturut sampeyan, ing buku paling apik dening Primo de Rivera?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.