Dalan adoh ing omah

Dalan adoh ing omah

Dalan adoh ing omah

En Dalan adoh ing omah (1998), bocah wadon ngalami panganiaya lan nyiksa ing papan sing asline kanggo menehi papan perlindungan lan keamanan, dheweke kayane bakal kelangan kabeh ... nanging ana sing bakal owah. Iki minangka pambuka novel iki saka penulis Amerika Danielle Steel. Teks kasebut mbabarake crita Gabrielle, bocah wadon sing nandhang lara nandhang sangsara.

Amarga sing kasebut ing ndhuwur, ide kulawarga lan omah entuk makna sing beda banget karo kapercayan tradisional. Sanajan ana kesaksian sing kuat saka protagonis cilik, buku iki ngrebut atusan yuta pamaca. Lan ngetik crita iki kanggo ngemot kasusahan lan ketidakadilan, nanging crita kasebut uga nuduhake cara ngatasi konteks sing ala.

Ringkesan saka Dalan adoh ing omah

Wounds

Kaya sing disimpulake ing paragraf sadurunge, novel kasebut kalebu kasusahane bocah wadon sing lara fisik lan psikologis. Kanggo info lengkap, bocah wadon umur telung taun ngerti yen dheweke salah, amarga ibune sing ganas ujar kaya ngono. Ngadhepi prekara iki, bapak - amarga ora preduli utawa wedi - ora bisa mungkasi ketidakadilan tumrap Gabriele.

Kanthi cara iki, kanthi pelecehan, pemukul lan moyoki, dadi bocah sing traumatik pancen nyata. Nalika bocah wadon tuwuh, serangan fisik, lisan lan psikologis uga saya saya gedhe. Kanggo titik kasebut, Sawise menehi bocah wadon sing dipateni fatal, ibune njupuk keputusan kanggo ninggalake Gabrielle ing biara. Ora tanpa janji dhisik, "Aku bakal bali."

Dalan dawa

Ing biara kasebut, bocah wadon kasebut pungkasane ngerti rasa sayang lan perawatan sing apik, nganti saiki durung ana sadurunge. Wis remaja, Gabrielle tresna karo pandhita sing isih enom banget, mula dheweke nresnani sepisanan karo pria. Sayange, pandhita kasebut tilar donya, mula tragedi kasebut nyerang jantung bocah wadon sing apes kasebut.

Ing wektu iki, bocah wadon kasebut nuduhake tekad sing pinuji supaya ora bisa dikalahake dening semangat utawa bakal terbawa nostalgia. Sanajan kabeh kerugian sing nglarani, protagonis bisa ngobati tatune lan maju. Pungkasane, Gabrielle mutusake metu saka biara kanggo entuk kamardikan saka njaba ... ing ngendi kekecewaan ora kurang, nanging dheweke wis ngerti cara ngatasi.

Análisis

Gaya narasi

Sastra Danielle Steel bisa dibedakake kanthi jerone psikologis paragae (Novel sing diriwayatake ing wong katelu iki ora kalebu). Sanajan New Yorker diklasifikasikake dadi panulis novel mawar, Dalan adoh ing omah ora ana gandhengane karo topik kasebut. Kosok baline, rawness minangka perasaan sing dominan ing akeh pangembangan.

Akibate, gambaran sing jelas babagan kabeh nyeri fisik lan emosional sing dirasakake dening protagonis cilik cukup gawe kaget kanggo pamirso. Ora ana faktor sing nyuda plot, ora kepiye enom dadi tokoh utama. Kajaba, liwat swara narator sing adoh, sing maca ngerti lingkungane mungsuh Gabrielle bebarengan karo sawetara pangakuane lan rasa intimine.

Luwih saka novel babagan nyiksa bocah

Adegan sing nyenengake banget ngganggu: bocah wadon umur telung taun dilecehke karo ibune. Wanita kasebut duwe keterlibatan (ora sengaja?) Bapak sing ora bisa nindakake peran minangka pelindung kulawarga. Sanajan "sambutan" sing ora nyenengake iki, penulis mboko sithik bisa ngirim sensasi liyane.

Kanthi cara iki, Steel mlebu ing lawang mlebu sing tegang banget kanggo nuwuhake rasa pangarep-arep, sanajan ing tengah musibah. (Ing kana ana kait sing ora bisa ditolak sing digawe ing umum). Banjur wacana katon kanthi fitur tender tartamtu, nalika Kuwat lan kekuatan batine Gabrielle nyata. Amarga iku, pamaca tetep nganti kaca pungkasan ngerti tujuane.

Babagan panganggit, Danielle Steel

Ing tanggal 14 Agustus 1947, panulis saiki Danielle Steel, ngakoni pirang-pirang novel, lair ing New York City. Nyatane, Dheweke kalebu wong sing paling akeh maca ing Amerika Serikat lan wis simpati karo para pamiarsa. Lan iki ora umum, pamirsa gampang nyambung karo narasi sing dibintangi karakter sing terus-terusan ngadhepi pengalaman sing paling angel.

Panguripane penulis sing angel

Biografi Danielle Steel ora persis "amben mawar." Liwat pengalamane, asal-usule lirik kasebut bisa dingerteni kanthi cara tartamtu. Kajaba narasi, intelektual New York uga nulis puisi lan sawetara buku non-fiksi. Kajaba iku, ing taun 2003 dheweke mbukak galeri kanggo ndhukung seniman enom sing berkembang.

Dadi, Baja duwe urip tartamtu, ditandhani dening alangan ing tingkat pasangan lan kulawarga (dheweke wis ditinggalake limang perkawinan). Nanging, dheweke wis bisa ngatasi kabeh alangan, nyatane, dheweke wis entuk kauntungan kreatif lan komersial saka kahanan kasebut liwat nulis. Saiki, panganggit Amerika duwe reputasi sastra sing apik banget nasional lan internasional.

Umur sing ana gandhengane karo nulis

Danielle Steel wiwit nulis wiwit cilik; Wis remaja, dheweke duwe pirang-pirang karangan puisi (diterbitake pirang-pirang dekade mengko). Mengko mengko —Wis 18 taun- dheweke ngrampungake novel pertamane, sanajan padha karo puisi, dheweke nerbitake pirang-pirang taun suwene.

Liwat wektu, Steel wis bisa nerbitake luwih saka wolung puluh buku, sawetara ana cathetan penjualan utawa nomer siji paling laris. Kayane ora cukup, Casa del Libro maneh minangka penulis paling akeh maca ing saindenging jagad, kanthi luwih saka 800 yuta kopi didol. Bebarengan karo iki, dheweke diakoni minangka pangripta sing produktif lan asli; Dongeng (2019) minangka terbitan paling anyar.

Masa kanak-kanak sing tragis minangka tema utama

Kaya protagonis saka Dalan adoh ing omah, Danielle Steel ngalami sawetara kedadeyan traumatik nalika isih cilik. Mula, masa kanak-kanak wis nuduhake tema urip lan sastra sing apik banget, utamane sawise kelangan putra (Nicholas). Dheweke ngalami kelainan mental nganti nglalu ing taun 1997. Sawise seda putrane, Steel ngirim Lampu batinmu.

Diterbitake ing Oktober 1998, Cahyane padhang -nggris- judhul iki dadi salah sawijining judhul kanthi sukses editorial paling gedhe. Ing taun sing padha, Steel ngluncurake Dalan adoh ing omah (Mei) lan Klone (Juli). Saiki rong teks pungkasan iki dipikolehi kinerja bisnis sing apik, nanging ora bisa sebanding karo kategori laris sing dicekel karo buku ing ngisor iki:

Sawetara buku paling laris ing Gabrielle Steel

  • Kaleidoskop (Kaleidoscope, 1987)
  • Zoya (1988)
  • Pesen Nam (Pesen saka Nam, 1990)
  • Jewels (Jewels, 1992)
  • Hadiah kasebut (The Gift 1994)
  • Penghormatan bisu (Kehormatan Meneng, 1996)
  • Pelabuhan sing aman (Pelabuhan Aman, 2003)
  • Gema (Echoes, 2004)
  • Blue (2017)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.