Buku Isabel Allende sing paling apik

Sanajan lair ing Lima Peru tanggal 2 Agustus 1942, Isabel Allende mesthi wong Chili, malah dadi putri saka bawana Amerika Latin sing nemokake salah sawijining panulis paling apik ing dheweke. Duta realisme magis lan literatur kritis lan feminis, panulis La casa de los espíritus malah wis adol 65 yuta buku ing saindenging jagad. Kita wis nyusun buku paling apik Isabel Allende minangka cara paling apik kanggo mlebu alam semesta sing dadi salah sawijining penulis Latin gedhe ing abad kaping rong puluh.

Omah Roh (1982)

Sale Omah Arwah ...
Omah Arwah ...
Ora ana review

Mikir babagan Allende tegese digawe ing La casa de los espíritus, novel sing wis misuwur ing saindenging jagad sawise diterbitake ing taun 1982. Ngowahi dadi laris cepet, karya kasebut minangka ahli warise sing gedhe kanggo realisme gaib sing muncul ing taun 60-an uga potret Chili pasca-kolonial sing sampurna ing sawijining kulawarga, Trueba, nyekseni degradasi garis amarga ana pengkhianatan, visi lan ketegangan politik. Sukses novel kasebut yaiku nalika taun 1994 dirilis adaptasi film saka buku sing dibintangi Jeremy Irons lan Meryl Streep.

Of love and shadow (1984)

Sawise sukses The House of the Spirits, Isabel Allende nyritakake marang jagad babagan crita sing wis suwe disimpen. Dheweke nindakake saka Venezuela sing diadopsi lan nggunakake kekejeman diktator Chili, ing peteng ing tengah crita babagan telung kulawarga lan romansa antarane Irene lan Francisco dheweke minangka kidung kamulyan lan kebebasan manungsa. Salah sawijining buku sing paling laris, De amor y de sombra minangka salah sawijining buku Allende sing paling spesial lan liyane sing diadaptasi ing bioskop, wektu iki ing taun 1994 karo Antonio Banderas lan Jennifer Connelly minangka protagonis.

Eve Moon (1987)

Nalika Allende pengin adaptasi Sewu Siji Wengi menyang jargon Amerika Latin, dheweke ngerti yen bawana durung duwe narator resmi. Kanthi cara iki, Eva Luna dadi khusus Scheherazade lan ing protagonis novel sing nuli uwal saka wanita enom sing kemampuane nyritakake tresna karo wong lanang loro sing melu gerilya. Novel kasebut, sukses sawise diterbitake, nyebabake buku crita cekak diarani Dongeng Eva Luna kaya sing disaranake.

Paula (1994)

Ing Desember 1991, Paula, putrine Isabel Allende, Dheweke dirawat ing rumah sakit ing Madrid lan koma, tanpa wates mungkasi urip penulis. Bakal nalika dina ngenteni karo putrine, nalika Isabel bakal miwiti karya kanthi surat kanggo putrine sing nyebabake pengalaman lan pikirane penulis dhewe: wiwit saka gema diktator Chili nganti persiapan karyane nalika Paula, sithik mbaka sethithik, ana jisim sing ora bisa kondhang. Buku paling intim saka Isabel Allende; mentah, nyata. Mundur

Putri rejeki (1999)

Dumunung ing antarane taun 1843 lan 1853, Hija de la fortuna nuwuhake konsep 100% Allende: wanita enom sing ora seneng golek katresnan sajrone periode pangowahan lan ketegangan sejarah. Ing kasus iki, protagonis yaiku Eliza Sommers, wong cilik Chili sing diadopsi kulawarga Inggris nalika pamrentahan Inggris Valparaíso sing tresna karo Joaquín, pacangan sing lunga menyang California sajrone Rush Emas ing taun 1849. Petualangan Eliza bakal nggawa dheweke nemokake donya liyane saka tangan dokter China liwat kaca-kaca sing dadi salah sawijining buku paling apik ing Isabel Allende.

Potret ing Sepia (2002)

Karo Putri Fortune, Isabel Allende miwiti sawetara buku sing diset ing jaman Gold Gold California sing Potret ing Sepia uga dadi bagean. Crita kasebut, diceritakake ing wong pisanan dening Aurora del Valle, putune Eliza Sommers, nutupi uripe kanthi pangayoman saka eyange, Paulina del Valle, pangembangane dadi fotografer utawa romantisme sing rame karo Diego Domínguez. Kanthi kutha San Francisco minangka latar mburi, Potret ing Sepia dadi taruhan lirik lan feminisme sing luwih gedhe, kanthi nyuda crita romantis dadi salah siji saka telung bagean sing dadi buku kasebut.

Ines of my soul (2006)

Kesaksian sing diwarisake marang putrine Isabel ngidini kita kabeh ngerti critane wanita pisanan sing tekan Chili: Inés, sawijining wanita enom saka Extremadura sing ngupayakake golek bojone sing ilang tanpa ngerti yen dheweke bakal ndhaptar ing salah sawijining episode sejarah paling penting ing bawana Amerika Selatan. Wiwit ambruk kekaisaran Inca ing Cuzco nganti madege Santiago de Chile, Inés del alma mía, luwih saka crita pahlawan, minangka potret saka bawana sing dijarah.

Pulo ing ngisor segara (2009)

Sawise digali ing sudhut sing beda ing bawana, Allende kecemplung ing Haiti sing duwe budak ing abad kaping XNUMX. Wilayah sing ditemtokake dening upacara voodoo, kerusuhan, lan gerakan revolusioner kaping pisanan nglawan perbudakan ing taun 1791. Periode pangowahan sing dipanggoni dening abdi, Zarité, sing sawise dikutuk menehi anak mulatto menyang master sing keblinger, ngerti ngerti apa sing bakal ana ing sanjabane bumi sing mbatesi wong-wong sing nate ngrasakake rame ing drum, yaiku ing pulau kasebut ing sangisore segara adoh saka Karibia. Disaranake banget

The Japanese Lover (2015)

Salah sawijining novel terakhir Isabel Allende uga minangka salah sawijining novel sing paling dipuji nalika pidato tema katresnan, klasik saka penulis, saka perspektif sing beda. Dumunung nalika Perang Dunia II, Kekasih Jepang nyathet romantisme ing antarane Almam Velasco lan Ichimei, tukang kebon Jepang, liwat negara liya sajrone paruh kaping loro ing abad kaping-XNUMX. Crita sing nyebabake ati sing digawe minangka dongeng kanggo wong diwasa sing nuduhake kemungkinan ora ana siji katresnan sejati nanging sejatine akeh wong liya (lan ora kudu romantis).

Beyond winter (2017)

«Ing tengah mangsa pungkasane aku ngerti manawa ana musim panas sing ora bisa dikalahake»

Saka pethikan iki dening Albert Camus, karya Allende sing pungkasan diterbitake. Novel, bisa uga salah sawijining sing paling fokus ing diaspora Latino ing Amerika Serikat, nampilake telung karakter sajrone salah sawijining badai paling ala ing bawana: wong Chili, Guatemala, lan wong Amerika sing ngalami wektu paling ala sajrone urip dhewe-dhewe. Telung crita sing intersect tanpa protagonis bisa ngramal tekane musim panas sing ora dikarepake.

Apa buku sing paling apik kanggo sampeyan Isabel Allende?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Katina monaca ngandika

    House of the Spirit, minangka (sawise atus atus kasepen saka Gabo -QEPD-) karya sing paling apik sing wis dakwaca sajrone uripku lan diterusake karo buku liyane sing apik: Of Love and Shadows.

  2.   yoselyn ngandika

    kutha kewan galak uga dening panulis sing apik banget iki minangka buku sing apik banget sing menehi akeh piwulang tumrap sing maca, aku rumangsa kudu nyebutake.