Buku Harian Vampir

Buku Harian Vampir.

Buku Harian Vampir.

Buku Harian Vampir minangka seri buku terkenal saka penulis Amerika, Anne Rice. Katalog kasebut kalebu ing literatur kultus, gotik lan medeni, amarga nyritakake ing kunci kontemporer mitos vampir sing ngelak getih, hawa nepsu lan pati. Saga iki duweni pengaruh budaya sing penting ing saindenging jagad. Wiwit diluncurake cicilan pertama, Wawancara karo vampirIng taun 1976, luwih saka 100 yuta salinan didol ing antarane kabeh volume sing nggawe seri kasebut.

Sawetara judhul saka Buku Harian Vampir wis digawa menyang film lan brodway. Adaptasi sing paling populer yaiku film fitur Hollywood Wawancara karo vampir (1994), adhedhasar buku homonim. Disutradarai dening Neil Jordan lan mbintangi Tom Cruise, Brad Pitt, lan Antonio Banderas.

Babagan panganggit

Anne Rice minangka panulis Amerika sing lair ing New Orleans tanggal 4 Oktober 1941. Saliyane Buku Harian Vampir wis nulis seri buku liyane kayata Penyihir Mayfair, Babad Angelic y Ramses sing dikutuk, kabeh duwe tema supranatural. Sawetara iki nuduhake karakter karo Buku Harian Vampir.

Wacana saka agama Kristen, menyang ateisme lan bali menyang agama Kristen sajrone uripe, kanthi nyata mengaruhi karya Anne Rice. Judhul sing paling sukses ing babagan penjualan lan pengaruh budaya ditulis umume sajrone tataran ateis panulis.

Iki misuwur ing taun 1970-an lan 1980-an, nalika diterbitake Wawancara karo vampir, Supaya vampir kasebut y Ratu Sumpah (sing terakhir, sayangé, ora duwe adaptasi sing apik banget kanggo bioskop), pangiriman kaping pisanan saka Buku Harian Vampir. Perlu dielingi manawa pengaruh buku-buku kasebut marang panganggit anyar akeh banget; nyatane, bisa negesake manawa Surup, lan sisa buku gaya iki sing saiki ngisi rak-rak toko buku kanthi crita vampir duwe karya beras minangka referensi.

Semesta ing wayah wengi saka Vampire Diaries

Saga iki ngenalake pamaca menyang vampir sing wis ana pirang-pirang atus taun kepungkur ana ing antarane manungsa. Sejarah makhluk kasebut diceritakake ing kahanan lan kutha nyata, utamane ing Eropa lan Amerika Utara. Sanajan ora nuduhake rasa ora seneng karo bawang putih, kayu salib, lan obyek perak kanthi vampir sadurunge ing literatur, kekaburane diancam dening awan lan geni, mula crita kasebut biasane ditindakake nalika wengi.

Buku pisanan ing seri kasebut Wawancara karo vampir diwiwiti ing kutha San Francisco ing abad rong puloh. Louis nyritakake uripe dadi vampir ing wawancara pribadi karo wong lokal sing jenenge Daniel. Crita kasebut kedadeyan ing antarane abad kaping wolulas lan sangalas, wiwit "lair" nalika wengi ing perkebunan Louisiana sing njaga Lestat. Setelan sing diraih panganggit pancen pantes dipuji, amarga bisa ngatasi ruangan, lampu lan bayangan, mambu, karakter lan wujud; kinerja deskriptif sing apik banget saengga bisa nyekel lan ngasorake pamaca ing alur.

Anne Rice karo bukune Pangeran Lestat - foto dening Phillip Faraone.

Anne Rice karo bukune Pangeran Lestat - foto dening Phillip Faraone.

Hubungan erotis antara Louis lan Lestat, lan ora setuju babagan apa sing bisa ditindakake dadi vampir, nyebabake akeh saga. Swasana novel biasane ing wayah wengi lan teater. Sing maca ngancani para tokoh nalika lelungan suwene pirang-pirang atus taun, nekani upacara wiwitan, pesta, adegan kekerasan lan pertemuan sing tegang ing pojok paling peteng ing kutha-kutha utama Amerika Serikat lan Eropa.

Karakter lan buku saka saga

Louis lan Lestat gabung karo Armand, Akasha, Marius, David Talbot, Merrick Mayfair, Claudia, lan liya-liyane minangka paraga. bola-bali ing seri kasebut. Buku Harian Vampir Isine telung belas volume:

  • Wawancara karo vampir (1976)
  • Supaya vampir kasebut (1985)
  • Ratu Sumpah (1988)
  • Maling badan (1992)
  • Memnoch setan (1995)
  • Armand vampir (1998)
  • Nggawe (2000)
  • Getih lan emas (2001)
  • Papan suci (2002)
  • Nyanyian getih (2003)
  • Pangeran lestat ((2014)
  • Pangeran Lestat lan Kerajaan Atlantis (2016)
  • Komunitas getih (2018)

Pangembangan plot lan gaya narasi

Narasi wong kapisan

Sejarah lan deskripsi vampir diwiwiti kanthi wawancara sing ditindakake Daniel, peneliti anyar saka San Francisco, karo Louis de Pointe du Lac, vampir umur 200 taun saka Louisiana. Louis, minangka manungsa, ngalami serangkaian kerugian lan perselisihan kulawarga, dadi depresi jero lan digoda dening Lestat, sing ngowahi dadi vampir minangka alternatif kematian.

Wiwit semana adaptasi Louis dadi gaya urip lan pola mangan makhluk ing wayah wengi dicritakake, kanthi bimbingan Lestat. Liwat tembung Louis, sing maca mlebu ing jagad vampir sing peteng lan erotis. Sumber narasi iki kanthi swara para protagonis digunakake ing buku liyane ing seri kasebut.

Protagonis ambivalen

Lestat de Lioncourt minangka protagonis saka Buku Harian Vampir, amarga karaktere duwe peran dhasar ing plot umume buku. Sejarah kulawarga diceritakake ing volume kaping pindho saka seri kasebut, Supaya vampir kasebut, sanajan wis pisanan diandharake fitur utama karakter.

Kutipan saka Anne Rice.

Kutipan saka Anne Rice - akifrases.com.

Lestat capricious, elegan, kejem lan ing wektu sing padha nengsemake, ciri dhasar saka pahlawan modern. Liwat hubungane karo Louis, Armand lan karakter liyane ing seri kasebut, sing maca ngerti yen dheweke persuasif lan seductive, sing nggawe dheweke mbebayani ing tingkat manungsa, tinimbang monster sing ora nyata. Lestat, sejarah lan tumindake, dadi atraksi utama kanggo para pamaca saga.

Vampir nyata tenan

Vampire saka saga ditandai karo manungsa sing jero banget, amarga duwe karep bebas lan dheweke bisa ngalami gegayuhan, rasa salah, emosi, lan macem-macem perasaan.

Dheweke minangka makhluk sing galak lan sensual, kadang disiksa karo eksistensine dhewe. Dheweke diterangake kanthi karakteristik psikologis lan kaendahan fisik, sing nggawe maca gawe ketagihan. Ing kene kudu menehi keunggulan kanggo beras maneh, amarga level detail sing menehi katrangan fisik para protagonis lan kepribadiane ngidini nggawe tokoh sing meh padha kepiye pancen dipikirake ing pikirane sing maca.

Alur cerita lan tema jero sing nyambung

Saka plancongan Louis lan Lestat, macem-macem plot dikembangake sing nggawa para pamaca menyang asal-usule para vampir, ing Mesir kuna. Crita babagan vampir liyane kayata Armand, penyihir kaya Merrick lan manungsa kaya David Talbot uga diceritakake, kabeh ana hubungane lan digandhengake kanthi tliti dening Rice.

Liwat karakter kasebut, buku kasebut nyritakake topik kayata pati, bedane antara ateisme lan Kristenuga luput, keabadian, hawa nepsu, lan nihilisme.

Pribadi

Lestat de Lioncourt

Lestat de Lioncourt minangka protagonis utama saga lan kanthi mripate, kita ngerti akeh rincian crita kasebut. Dheweke diterangake minangka wong pirang kanthi tatapan sing nembus lan ayu banget. Dheweke minangka bangsawan Prancis lan wis dadi pelayan ing jagad manungsa minangka aktor lan bintang rock sajrone pirang-pirang abad. Watake apik banget, persuasif, lan sombong, lan kepengin weruh uripe manungsa. Crita kasebut minangka salah sawijining sing paling narik kawigaten saka Anne Rice.

Louis saka Pointe du Lac

Louis de Pointe du Lac makili nyiksa vampir sing ora pengin dadi siji. Dheweke duwe perkebunan ing Louisiana ing abad kaping XNUMX. Sawise seda adhine, dheweke rumangsa luput lan kepengin bunuh diri, nanging malih dadi vampir dening Lestat. Dheweke pancen terus konflik karo Lestat lan awake dhewe amarga ana kebutuhan sing ora bisa dikendhaleni kanggo mangan getih manungsa. Dheweke dadi tokoh penting ing plot kasebut, lan minangka favorit para pamaca.

Armand

Dheweke minangka pemuda Eropa sing ayu lan rupane murni, nglambangake kaendahan vampir. Dheweke minangka seniman trampil. Dheweke duwe penampilan remaja umur 17 taun, umure dheweke dadi vampire dening Marius. Karakter iki bisa gampang digandhengake karo Dorian Gray sing misuwur, saka Gambar Dorian Grey, Oscar Wilde, kanggo fitur, lan kanggo kepribadian nalika wiwitan plot.

Foto dening Anne Rice.

Panulis Anne Rice.

David talbot

Dheweke minangka manungsa, Unggah-ungguh Ordo Talamasca, sawijining komunitas rahasia sing darmabakti kanggo ngerti tata cara kuno lan prakara-prakara gaib.. Nulungi Louis kanggo ngubungi semangat Claudia, bocah wadon vampir sing dienggo Lestat. Dheweke duwe hubungan romantis karo Merrick Mayfair.

Merrick mayfair

Dheweke ahli sihir saka New Orleans, keturunan penyihir kuno. Dheweke duwe kekuwatan sing nulungi dheweke ngubungi dununge wong mati. Dheweke uga duwe kemampuan kanggo ngapusi manungsa lan vampir. Dheweke minangka karakter sing apik tenan lan misterius, salah sawijining favorit, tanpa mangu-mangu, para pamiarsa alam semesta Beras.

Buku Harian Vampir, sadurunge lan sawise novel vampir

Buku Harian Vampir menehi makna anyar kanggo vampir ing literatur lan budaya populer. Iki minangka salah sawijining sagas literatur Gothic kontemporer sing penting. Pengaruhe kaya ngono, ing pirang-pirang dekade sawise muncul lan dikembangake, kita nyekseni peluncuran sagas liyane ing film, literatur lan televisi sing nyedhaki vampir saka sudut pandang sing beda-beda, nyoba nggawe dheweke luwih manungsa lan luwih cedhak karo fana.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Claudia ngandika

    Laporan sing lengkap banget nanging isih ora dikepengini amarga buku ing foto header cocog karo "babad vampir" liyane ...

  2.   Alba ngandika

    Claudia, buku-buku kasebut cocog karo babad vampir sing dibahas, mung buku-buku sing beda-beda, dakkira gumantung karo penerbit sing nggawa. Saiki, aku maca maneh Ratu sing Dikutuk ing paperback taun 2004, lan ora ana gandhengane karo sing kasebut. nanging aku ngerti yen sawetara taun kepungkur dheweke adol.

  3.   Orlando Juarez Alfonseca ngandika

    Wiwit aku maca "Wawancara karo Vampir" ing taun 80-an, aku kepengin weruh lan aku terus karo kisah babad vampir, lan aku ora ana pangarang liyane kanthi cara kaya ngono kanggo nggambarake karakter lan karakter kasebut ing papan-papan papane adegan saka buku.
    Aku tresna marang dheweke lan ngarep-arep terus ngisi perpustakaan pribadi kanthi judhul.

bool (bener)