Bayangan

Bayangan.

Bayangan.

Shadowhunters minangka seri buku sing digawe dening panulis Amerika Cassandra Clare. Supaya adoh, Bayangan isine telung set novel: sing pertama yaiku Instrumen sing fana (ing basa Spanyol mung dipasarake minangka "Bayangan”) Diterbitake ing antarane taun 2007 nganti 2014. Sing nomer loro, Piranti infernal (Shadowhunters: asale) minangka prekara sing dirilis antara taun 2010 lan 2013.

Set kaping telu yaiku Arteis Peteng (Shadowhunters: Rebirth), dirilis antara 2016 lan 2018. Seri iki wis diterjemahake menyang luwih saka 30 basa. Uga diadaptasi ing bioskop (2013) lan televisi (ing taun 2016). Iki minangka crita sing dikembangake ing genre novel fantasi. Duwe unsur tumindak, tokoh mitologis lan romansa sing ndadekake karya sing nyenengake banget.

Babagan panganggit

Cassandra Clare lair tanggal 27 Juli 1973 ing Teheran, Iran. Jeneng asline Judith Romelt, adheweke nggunakake jeneng samaran nalika isih enom sing diilhami karo narasi epik Jane Austen. Tilas seni kasebut kabukten ing kulawarga kapercayan Yahudi. Bapakne minangka panulis lan profesor literatur Richard Romelt lan simbah ibune yaiku Max Rosenberg, produser film.

Obah minangka kedadeyan terus-terusan nalika isih cilik. Dheweke urip karo kulawarga ing Prancis, Inggris lan Swiss nganti dheweke mapan ing Amerika Serikat. sakedap sadurunge ngancik sepuluh. Transfer sing asring ditambah karo konteks kulawarga sing kondusif kanggo kegiyatan intelektual, seneng karo pola maca Judith sing isih enom, sing wiwit nulis crita nalika remaja kanggo nyenengake kanca-kanca.

Sawise ngrampungake studi universitas ing Barnard College, Cassandra Clare kerja dadi kontributor kanggo macem-macem majalah hiburan ing New York lan Los Angeles nutupi warta selebriti. Tulisan pertamane yaiku teks dening fanfiksi inspirasi dening Harry Potter (Trilogi Draco) lan Pangeran saka cincin (Buku harian sing rahasia banget). Wiwit dikembangake Kutha balung (pisanan saka Instrumen sing fana) sajrone 2004.

Pangembangan saga Shadowhunters

Shadowhunters: Instrumen Mortal

Wiwit taun 2006, Cassandra Clare mutusake kanggo ngaturake kabeh wektu kanggo nulis. Setahun mengko, peluncuran Kutha balung, wiwitane saga sing sukses Bayangan (Shadowhunters: Instrumen Mortal). Iki minangka narasi fantasi kontemporer sing dikembangake ing sekitar karakter Clary Fray, Jace Herondale, lan Simon Lewis.

Sagas kutha-kutha

Banjur - ing urutan Instrumen sing fana- publikasi saka Kutha awu (2007), Kutha Crystal (2009), Kutha malaekat sing tiba (2011), Kutha Jiwa sing Ilang (2012) lan Kutha Geni Langit (2014).

Shadowhunters: piranti infernal

Paralel, volume trilogi katon Shadowhunters: piranti infernal, Malaikat mekanik (2010), Pangeran mekanik (2011) lan Putri Jam (2012). Piranti infernal (ing basa Spanyol dipasarake minangka "The Origins") minangka prequel sing ditemtokake ing jaman Victorian lan karakter utamane yaiku Tessa Gray.

Komik gambar

Kajaba, ing 2013 komik adhedhasar Bayangan, gambaran dening Nicole Virella. Ing 2014 muncul Babad babad, crita cekak sing kapisan ing jagad iki. Iki ditulis bebarengan karo Sarah Rees Brennan lan Maureen Johnson.

Dongeng saka Akademi Shadowhunter

A Babad Babad kedadeyan kasebut marang dheweke Dongeng saka Akademi Shadowhunter —Komplit ing taun 2016 kanthi kolaborasi karo Brennan, Johnson, lan Robin Wasserman— lan Memedi Pasar Bayangan (2018) sing nampilake kontribusi literatur saka Kelly Link, kajaba Brennan, Johnson lan Wasserman. Kajaba iku, ing taun 2019 kompilasi saka Kutukan Paling tuwa. Iki ditulis bebarengan karo Wesley Chu lan Jam-jam pungkasan, diumumake kanggo taun 2020.

Shadowhunters: Barang sing peteng

Publikasi saka Lady tengah wengi (2016) minangka tandha wiwitan trilogi Shadowhunters: Barang sing peteng (Shadowhunters: Rebirth). Karya iki ngetutake Emma Carstairs, karakter sing wis dikenalake ing Kutha Geni Langit. Seri iki rampung karo Sang Hyang Widi Wasa (Lord of Shadows - 2017) lan Ratu hawa lan peteng (Ratu Udara lan Peteng - 2018).

Shadowhunters kutha balung (Kutha balung)

"Ana tukang sihir nyeluk malaekat Raziel, sing nyampur bagean getihé dhewe karo getihé wong ing cangkir, banjur diwènèhi ngombé. Wong sing ngombe getih Malaikat dadi Shadowhunters, uga anak-anake lan anak-anake. Wiwit kuwi, cangkir kasebut dikenal dadi Piala Mortal. Sanajan legenda kasebut bisa uga dudu kasunyatan, sing mesthi wis pirang-pirang taun, nalika rangking Shadowhunters suda, mesthi bisa digawe luwih akeh nggunakake Piala. "

Ing buku 516 kaca (versi Spanyol) iki, Cassandra Clare ngenalake pamaca marang jagad dinamis sing kebak srigala srigala, dampal, peri lan malaekat, sing ora ana intrik lan romansa. Crita kasebut diwiwiti karo Clary Fray, seniman enom umure meh 16 taun, sing ana ing klub pesta paling sibuk ing New York, Pandemonium.

Ing kana, dheweke ngetutake bocah lanang sing duwe rambut biru nganti dheweke nyekseni rajapati, sing ditindakake dening telung nom-noman aneh kanthi kulit ditutupi tato.

Cassandra Clare.

Cassandra Clare.

Ketiga prajurit kasebut ngandhani Clary manawa bocah lanang sing rambut biru iku setan. Dadi, dheweke mutusake gabung karo para pemburu ing misi kanggo nyingkirake ancaman setan ing jagad, lan Jace, bocah lanang kaya malaekat, sing asring ngganggu dheweke amarga tumindak sing goblok.

Shadowhunters: Kutha Ash (Kutha awu)

Clary Fray pengin adoh saka radar Shadowhunters amarga kanca sing paling apik, Simon Lewis, butuh dheweke ... dheweke malih dadi makhluk sing ora dingerteni. Nanging malaekat lan putus asa, Jace, uga ing jagad ngisor, ora bakal ngeculake dheweke. Kahanan kasebut rumit sawise sawetara rajapati.

Clary utamane curiga karo Valentine Morgenstern, bapak kandunge. Nanging Jace tumindak kaget amarga gelem ngorbanake kabeh perkara kanggo mbantu Valentine. Cicilan kapindho 464 kaca (kiriman Spanyol) iki nyinaoni babagan jaman biyen Clary lan golek perjuangan sing kuwat ing jagad ngisor.

Shadowhunters: Kutha Kaca (Kutha kaca)

Ing volume kaping 544 kaca iki (teks ing basa Spanyol), Clary rampung nganggep awake dhewe minangka "nephilim", manungsa sing nampa kualitas malaikat saka ibune Jocelyn Fray, sing mbebayani mati. Kanggo nylametake dheweke, Clary kudu menyang omah leluhur Shadowhunters: Kutha Kaca. Kangge, Jace nyoba mbujuki dheweke supaya nyerah ing perjalanan.

Uga, Simon dikunci dening Shadowhunters amarga dheweke ora ngandel karo vampir sing kena srengenge. Nanging, Clary duwe pambiyantu pamburu misterius kanggo ngrampungake misine. Nanging saiki Valentine duwe sarana kanggo ngrusak kabeh makhluk ing jagad ... siji-sijine alternatif kanggo nolak ancaman iki yaiku para pamburu nggawe aliansi sing ora tenang karo mungsuh sing mati: srigala, vampir lan dhemit.

Shadowhunters: Kutha Malaekat sing Tiba (Kutha malaekat sing tiba)

Katentreman tekan pungkasan acara Kutha Crystal, ing antarane para pamburu lemah lan para Shadowhunter liyaneYa, dheweke ditinggal limbo nalika ana sing miwiti nglakokake anggota lingkaran Valentine. Akibate, kedadeyan angsuran 416 kaca anyar (makarya ing basa Spanyol) dikenani tuduhan akeh tumindak, intrik, lan pengkhianatan.

Mung Simon - sing pungkasane malih dadi vampir - sing bisa nyegah konfrontasi sing anyar lan getih. Sauntara kuwi, katresnan Clary lan Jace sing saya gedhe wis tekan titik tipis, nalika mbukak misteri sing ana gandhengane karo kulawargane sing bisa ngiyatake ikatan ... utawa ngrusak salawas-lawase.

Shadowhunters: Kutha Jiwa sing Ilang (Kutha jiwane ilang)

Jace Herondale wis dadi pelayan ala sing gegandhengan karo Sebastian. Shadowhunters nganggep Nefilim ilang. Mesthi, kajaba klompok cilik, sing siyap nantang Conclave nalika Clary ngadhepi pirang-pirang tantangan sing mbebayani banget kanthi tujuan nylametake jiwa kekasihe.

Babagan pungkasan saka Instrumen sing fana isine 512 kaca (edisi Spanyol) ing endi sampeyan bisa ngerti katresnan sing ora bisa diukur sing dirasakake Clary kanggo JaceAmarga dheweke gelem menehi korban kanggo awake dhewe, nggawe nyawa dhewe ing resiko. Sing paling ala, Clary ora yakin apa Jace bali menyang awake sing wis lawas utawa yen kekasihe tiba saka sih-rahmat.

Kutipan saka Cassandra Clare.

Kutipan saka Cassandra Clare.

Shadowhunters: Kutha Geni Langit (Kutha Geni Langit)

Cicilan paling anyar ing saga duwe 672 kaca (rilis Spanyol) dikemas kanthi aksi amarga diwiwiti karo Shadow World sing rampung kecelup ing peteng sing ala. Ketidakadilan lan pati dominasi pemandangan Clary, Jace, Simon lan kanca-kanca liyane, ketemu maneh kanggo ngadhepi mungsuh paling gedhe sing ditemokake Nefilim: Jonathan Morgenstern.

Babagan adhine Clary, dadi setan amarga bapake Valentine. Sing terakhir menehi getih setan marang ibune, Jocelyn, nalika lagi ngandut. Panutupan seri kasebut minangka narasi sing nyenengake banget. Iki amarga akeh pengorbanan sing kudu ditindakake para protagonis lan Jonathan kebal. Mula, kanggo ngrampungake nuntut solusi sing ana ing jaba njaba.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)