Analisis ringkes «Hopscotch» dening Julio Cortázar

Sing paling enom sing maca artikel iki manawa sampeyan mikir "Hopscotch", karya dhasar saka Julio CortazarKaya buku "tostón" sing dikirim guru Sastra ing sawetara institusi kasebut. Kita sing wis ngatasi hal kasebut, mesthi wis maca "Hopscotch" ing jaman enom, banjur wis maca maneh (mesthine ana akeh, aku kalebu dhewe) sawetara taun mengko, kita wis nyadari ora mung pentinge buku iki ing sejarah literatur nanging uga bedane beda karo mayoritas.

"Hopscotch", diterbitake ing 1963, minangka referensi dhasar literatur Hispanik Amerika. Kang struktur urutan longgar ngidini maca liyane, mula interpretasi beda. Kanthi cara maca iki, sing dimaksud Julio Cortázar yaiku makili lam, kasempatan urip lan hubungan sing ora bisa dibantah ing antarane apa sing digawe lan tangan artis sing nggawe.

Yen sampeyan durung maca "Hopscotch" lan sampeyan mikir arep, mandheg ing kene, aja terus maca ... Yen sampeyan ora ngrancang maca, mandheg uga, aku ngajak sampeyan nindakake ... Sawise rampung, baleni maneh lan maca apa wae pengin ... Nanging crita nyata ditulis dening Julio Cortázar.

Nganalisa «Hopscotch»

Sale Rayuela
Rayuela
Ora ana review

Sadurunge kita ujar manawa iki beda karo liyane, amarga ing iki nggadahi partisipasi aktif sing maca. Rong maca buku kasebut diusulake ing dewan direksi (kaya jenenge, game khas hopscotch sing wis kita lakoni saben-saben). Jinis struktur kasebut pecah karo kabeh sing diadegake babagan literatur.

Buku kapisan

Buku pisanan saka "Hopscotch" kita bakal maca ing a urutan linier, dipungkasi ing bab 56. Wis digawe Rong bagean: "Ing sisih kana" y "Ing sisih kene". Kalorone, plot utawa crita penting buku kasebut ditampilake.

"Ing sisih kana"

Horacio Oliveira kerja dadi penerjemah ing Paris. Ing kana dheweke ngedegake Klub karo sawetara kanca, ing kana dheweke mateni wektu ngobrol utawa ngrungokake musik jazz. Dheweke njaga hubungan tresna karo Lucía, la Maga, wong Uruguay sing dadi ibune bocah sing diarani Rocamadour. Nanging, hubungan aneh sing ana ing antarane kalorone saya parah. Ing salah sawijining rapat, Rocamadour tiba-tiba mati lan, akibate, Lucía ilang lan ninggalake sawetara baris ditulis.

"Ing sisih kana"Kanthi tembung liyane, pérangan pisanan iki diakhiri nganggo gambar hopscotch, utas umum ing saindhenging buku sing nggambarake telusuran (langit).

"Ing sisih kene"

Tumindak bagean saka buku iki kedadeyan ing kutha Buenos Aires. Sadurunge tekan kene, Oliveira kepengin banget nggoleki La Maga ing Montevideo. Mbalik liwat prau menyang Argentina, dheweke salah amarga wanita liya.

Ing Argentina, dheweke bali kekancan karo Wisatawan lan ketemu garwane, Talita, sing ngelingake La Maga wiwit saiki. Dheweke bakal kerja bareng pasangan iki ing sirkus lan ing klinik psikiatri. Nanging Oliveira kewalahan karo gejala progresif ketidakseimbangan mental. Kebingungan nggawe dheweke mikir yen dheweke ndeleng La Maga sawayah-wayah tinimbang Talita. Iki bakal nyebabake krisis sing nggawe sampeyan mikir babagan lampus. Dheweke nyoba bunuh diri, nanging pungkasane Traveller lan Talita ngalangi dheweke ora bisa adol menyang teras sing dicet ing hopscotch.

Buku nomer loro

Ing buku kapindho kita duwe alternatif maca kaping pindho y diwiwiti ing bab 73. Intine, kita bakal nemokake tambahan anyar kanggo lanskap, ing "Bab sing larang regane", marang struktur plot sing wis kasebut ing buku sadurunge.

Saka sisih liyane

Lansekap kasebut minangka visi sing luwih jero babagan kasunyatan sing padha, ing endi sambungan sing didhelikake dicethakaké. Nanging uga, karakter kayata Morelli katon ing kana, sawijining panulis lawas sing digunakake panulis kanggo nyedhiyakake sawetara tombol kanggo Hopscotch: novel terbuka, fragmen, gangguan lan partisipatif sing nuduhake lamune kasunyatan nanging ora pesen utawa nerangake.

Bab favoritku: Bab 7: Ciuman

Aku ndemek cangkemmu, nganggo driji aku ndemek pinggir cangkemmu, aku nggambar kaya-kaya metu saka tanganku, kaya-kaya kanggo pertama kaline cangkemmu gundhul, lan cukup kanggo aku nutup mripatku kanggo mbatalake kabeh lan miwiti maneh, aku nggawe cangkem sing dakkarepake, cangkem sing bakal dipilih lan dakwujudake ing tanganmu, cangkem sing dipilih ing antarane kabeh, kanthi kebebasan berdaulat sing dakpilih kanggo nggambar nganggo tanganku, lan manawa sampeyan ora kepengin ngerti, pas karo cangkeme sing mesem ing ngisor tanganku sing narik sampeyan.

Sampeyan ndeleng kula, sampeyan ndeleng sampeyan kanthi raket, lan saya cedhak banjur muter siklon, katon luwih akeh lan mripat saya gedhe, dheweke bakal luwih cedhak, dheweke tumpang tindih lan cyclops padha ndeleng saben liyane. , ambegan bingung, cangkeme ketemu lan gelut kanthi anget, cokotan karo lambene, meh ora bisa ngucapake ilat ing untune, muter ing njero ruangan sing ana hawa sing kenceng teka banjur nggawa minyak wangi lawas lan nggawe bisu. Banjur tanganku kepengin nyelehake rambutmu, alon-alon ngelus ambane rambutmu nalika ngambung kaya ana cangkeme kebak kembang utawa iwak, kanthi gerakan sing rame, kanthi aroma wangi. Lan yen kita cokotan, rasa lara iku legi, lan yen klelep ing napas sekaligus sing elek banget, pati cepet iku apik banget. Lan mung ana siji saliva lan mung siji rasane woh mateng, lan rasane awakmu geter nglawan aku kaya rembulan ing banyu.

Pitakon sing asring ditakokake babagan buku "Hopscotch"

Julio Cortázar, panulis Hopscotch

Sapa protagonis Hopscotch?

Protagonis crita kasebut yaiku Horacio Oliveira. Dheweke minangka wong Argentina udakara udakara 40-45 taun. Dheweke minangka wong sing ngerti akeh perkara lan sing mara ing Paris kanggo sinau nanging isih durung sinau. Nanging, dheweke kerja ngewangi ngurutake surat kasebut.

Wis dingerteni yen dheweke duwe sedulur sing urip ing Argentina. Lan dheweke minangka pria khas sing katon terus-terusan nggoleki (kadang-kadang kanthi rumangsa wis duwe apa sing digoleki ...).

Sapa pesulap kuwi?

Pesulap kasebut yaiku Lucia, protagonis liyane ing crita iki. Dheweke uga urip ing Paris, nanging negara asale Uruguay. Dheweke duwe putra lanang sing jenenge aneh: Rocamadour. Beda karo Horacio, dheweke minangka bocah wadon sing ora ngerti meh kabeh babagan apa-apa, sing nggawe dheweke kadang-kadang diremehake utawa ana prekara sing beda karo wong liya.

Kekuwatane yaiku nduwe rasa lembut lan naif, sawijining prekara sing tresna banget karo mripat lan uga iri karo karakter sekunder liyane ing novel kasebut. Horacio iri karo pesulap kasebut kanthi kemampuan kanggo golek pengalaman anyar, dadi udan nalika main lan wani.

Sapa jenenge putra pesulap?

Kaya sing wis diandharake ing titik sadurunge, putrane diarani Rocamadour nanging asma asline Francisco. Minangka bayi umur sewulan sing wiwitane dirawat dening Madame Irene, pamrentah. Pungkasane, bocah lanang kasebut urip bareng karo La Maga lan Horacio, lan ana kedadeyan sing nyebabake dheweke. Kasunyatan kasebut minangka bagean dhasar ing novel kasebut.

Apa jinis Cortázar?

Pitakon iki nyebabake "perselisihan" gedhe ing antarane kritikus sastra, amarga karyane angel diklasifikasikake. Dheweke wis nulis novel, nanging uga puisi; Nanging, Julio Cortázar minangka Realisme Sihir. Genre iki kalebu pribadi, avant-garde, lan mesthi "nari" antarane sing nyata lan fantastis. Sanajan ana, isih ana sing isih meksa nyelehake ing Boom Amerika Latin sing kondhang.

Artikel sing gegandhengan:
Buku literatur Amerika Latin paling apik

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

12 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   facundo ngandika

    Penglihatan hopscotch sing apik banget, apik banget, aku bakal menehi sampeyan informasi luwih lengkap yen sampeyan pengin nambah, bab 62 hopscotch terus ana ing buku, tegese, iki minangka wiwitan buku sing diarani 62 / model kanggo Mbangun, ing kene ing Buenos Aires Kita ujar manawa rayuelita, muga-muga informasi iki bisa diwenehake, amarga hopscotch duwe kaleng kanggo sementara

  2.   stefanny ngandika

    Kayane apik banget kanggo aku amarga aku seneng maca akeh lan iki kanggo PR lan saiki yen bisa menehi penjelasan kanthi apik amarga aku maca kabeh buku matur nuwun kanthi sanget.

  3.   namung ngandika

    Aku wis miwiti

  4.   Pedro ngandika

    Aku pengin ngerti ing endi (counter) novel Holiveira diarani penerjemah.
    Thanks in advance.

    M

  5.   Carlos Garcia Garcia ngandika

    34 taun sawise ditandur, pujangga sing nate ketemu ing Venezuela, dadi bocah, kaya sing dakkandhakake, aku nulis tipis.
    Hopscotch utawa Tapak.
    (LAGU GOLEK GOLEK)

    Bocah lanang nganggo tangan
    Langkah-langkah pertama wis diluncurake
    Balance bosen
    Torso mbengkongaken, harmoni sampurna
    Tokoh kasebut nuwuhake
    Bocah lanang kasebut seru, giliran kula!
    Urip iku bukti, bola-bali
    Sampeyan bakal duwe jagad sing padhang.

    Aku jumangkah, aku jumangkah, nomer sihirku
    Nggawe jagad iki luwih cedhak
    Bayi ing pikiranku yaiku
    Ngidham-idhamake bocah cilik, ditinggal resik.

    Miwiti urip sampeyan
    Pungkasane, istirahat, istirahat
    Bungah, minggah sekolah
    Master rahasia kita
    Alifafes sing digeser, menyang jurang sing digayuh
    Hopscotch mundhak
    Baris sampeyan nganti tanpa wates bakal pindhah

    Carlos Garcia. 2016 (+1) / 31/10. Dina internasional nyanyian netizen.

  6.   GURU ngandika

    informasi sing ditampilake durung cukup kabentuk, ide sing disajikake ora jelas lan ringkes, akeh cathetan dhasar sing ilang kanggo pangerten novel sing luwih apik

  7.   Anton Vea Campos (@Antonbvici) ngandika

    Aku seneng karo CORTÁZAR
    ING BLOG SAYA NGGUNAKAN KANGGO NGAKONI PARA PENULIS LAN PARA PENULIS SING PEDAL KANGGO NGANGGO YEN WIS KAPUNCI PUNCAK BICYCLE ING WIS
    Uga nggawe alesan (sing dakkarepake) kanggo maca kabeh karya yen cocog
    Suwe-suwe aku ndeleng PRESENSI BICYCLE Minangka TEST SENSITIVITAS PENULIS
    CORTÁZAR KANGGO LAN DUWE LANANG SATU LELES banget
    GREETINGS
    ANTON BV ICI
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi lan salam kanggo BLOG
    KANGGO FOTO BIKES Karo Dhewe
    AKU AKU NGANGGO LAN AKU ORA KANGGO ELING KANGGO
    ORA BISA NGECEWEWEWE ORA KUDU PEDAL ORA ING RAYUELA ING CERITA UTAWA ING HURGAR ING KRONOPI
    Yen ana wong sing milih ...

  8.   Nicole ngandika

    Cortazar ditondoi dening Sastra Fantastic, dudu nganggo Magic Realisme !!

  9.   Sebastian castro ngandika

    panemune hopscotch sing apik banget, pancen apik banget tumrape aku minangka asil sing beda karo liyane amarga kalebu partisipasi aktif sing maca.

  10.   Llcordefoc ngandika

    Sejatine yaiku nalika maca Hopscotch kayane kaya buku sing kandhel lan overrated. Sampeyan menehi corak kanggo pikiranku, nganti aku arep maca maneh kanthi ngarep-arep bisa nemokake kekacauan lan kekuwatan sing lagi dibahas.

  11.   Mariela ngandika

    Situs sing apik banget !!! Semangat kanggo sastra dirasakake dening wong-wong sing wis nuduhake kaca pandhuan kasebut. Sampeyan ngrasakake loman ...
    Matur nuwun banget.

  12.   Gustavo Woltmann ngandika

    Kepiye ora ngerti Hopscotch, lan kepiye ora ngerti Cortazar minangka salah sawijining pilar narasi tulisan Spanyol. Mung titan lapangan. Artikel sing apik banget.
    - Gustavo Woltmann.

bool (bener)