Akuitaine

Akuitaine

Akuitaine

Akuitaine minangka buku paling anyar dening panulis laris ing Spanyol: Eva García Sáenz de Urturi. Diterbitake ing taun 2020, iki novel fiksi sejarah abad pertengahan, sing dadi tokoh utamane yaiku Eleonor saka Aquitaine - uga dikenal kanthi jeneng Eleanor - sing bakal nindakake kabeh cara kanggo nemokake apa sebabe rajapati bapake, Adipati Guilhèm X saka Peitieus.

Plot kasebut dikepung karo enigma, sigil, dendam lan uga inses. Kaya-kaya ana game dhampar, bakal ana akeh pertempuran ing crita iki, sing uga ngemot trio sing maha tresna. Kanthi buku iki, panulis negesake dhewe ing bidang sastra, kasunyatan sing negesake maneh kanthi entuk penghargaan Planet ing taun 2020.

Resumen Akuitaine (2020)

Pati sing misterius

ing 1.137, Guilhem X, "Adipati Aquitaine", nganti Compostela sawise lelungan dawa. Tekan ngarep misbyah utama katedral, ndadak tiba mati. Kulitmu -apa dadi biru- ditandhani karo "elang getih", penyiksaan kuno sing ditrapake ing Normandia. Kabeh sing ndelok kaget banget amarga pimpinan misterius sing misterius.

Salah sawijining wong sing paling kena pengaruh yaiku putrine: Duchess Eleanor, Who, con mung 13 taun, kudu ngrebut kerajaan. Dheweke negesake manawa bapakne tiwas dening wong Capet (sederek Raja Luy VI saka Prancis), amarga duwe minat gedhe ing tlatah Aquitaine.

Rencana mbales

Minangka asil saka kabeh kedadeyan, pewaris tahta kasebut nggawe rencana dendam sing bakal ditindakake kanggo mlebu ing kerajaan Prancis lan bisa dipercaya. Kanggo nggayuh tujuane, wong wadon enom bakal ngapusi kekarepane bapakne. Dokumen kasebut bakal nuduhake minangka karepe adipati perkawinan antara putrine y Raja Kid (Luy VII), putrane Prabu Luy VI saka Prancis.

Sadurunge miwiti pikirane, duchess bakal ngakoni kabeh sing wis direncanakake karo imam enom, sing njaga identitas sing ora diduga.

Giliran sing ora dikarepake

Leonor nitih nganti tekan raja Luy VI saka Prancis, dikenal kanthi jeneng "Raja Lemak". Iki, langsung, ngatur perkawinan antara duchess karo putrane. Sajrone pesta acara, dumadakan, sang prabu tiba mati, ing kahanan sing padha karo Guilhèm X. Iki ngrusak dugaan Leonor, sing saiki kudu mimpin Prancis karo Luy enom.

Kalorone bakal ngluncurake investigasi sing ngelu babagan pati sing ora biasa saka wong pinunjul iki. Kanggo iki, dheweke bakal bali menyang kucing Aquitania, ing telik legendaris saka para adipati. Raja sing enom lan ora duwe pengalaman kudu ngalami pirang-pirang kahanan. Sajrone lelungan kasebut, bocah lanang - sing ditinggal alas ing pirang-pirang dekade kepungkur - bakal duwe peran sing jelas.

Análisis Akuitaine (2020)

Struktur

Punika a novel sejarah ditambah karo fiksi, atur biasane ing wilayah Prancis. Ing 416 kaca, fitur narasi 4 bagean, dikembangaké ing siji 64 bab cekak. Karya kasebut duwe rong jinis narasi: dhisik wong, dening Leonor lan Luy; y en wong nomer telu, dening rapporteur sing Mahakuwasa.

Tematik

The Basque Literat njupuk dasawarsa umur Eleanor saka Aquitaine, wanita kanthi sejarah luar biasa - dheweke dadi pemimpin telung kerajaan Eropa sing penting. Plot kasebut nglengkapi misteri kematian saka rong tokoh penting wektu kasebut kanthi kasunyatan fiktif. Kajaba iku, dheweke nggoleki masalah liyane, pribadi lan eksternal, sing menehi macem-macem nuansa crita.

Preparasi novel

Eva nggawe reputasi apik kanggo novel sejarahe; sepisanan, kanggo kualitas narasi; lan nomer loro, kanggo persiyapan sing ditindakake sadurunge lan sajrone nyiapake bukune. Ing pungkasan plot saka Akuitaine, panulis ngaturake sawetara kaca kanggo njlentrehake dokumentasi rinci. Ing wong-wong mau, pratelan wis maca luwih saka 100 buku lan rincian perjalanane menyang wilayah sing saiki dadi wilayah Aquitaine.

Ing tur iki, dheweke ngunjungi Bordeaux, Poitiers lan Abbey of Fontevrault, ing kana Eleonor saka Aquitaine tilar donya lan dikubur. Ing kana diselidiki babagan adat istiadat lan gastronomi nalika semana, sing ditambahake kanggo menehi crita luwih realisme. Dheweke uga melu kursus pencerahan, nalika dheweke sinau babagan seni sing digawe para biksu kanggo nglakokake naskah abad pertengahan.

Pribadi

Sáenz de Urturi nambah a klompok karakter gedhe kanggo novel - nyata, umume. Meneng, kanthi alesan sing jelas, para protagonis: Leonor lan Luy; Nanging, panulis ora nguciwani karakter sekunder, nanging menehi struktur sing apik banget lan kuil sing ditemtokake kanthi sampurna. Antarane sing terakhir misuwur: Raymond de Poitiers —Pamane protagonis—, "Bocah", Adamar lan Galeran.  

Pamrentah

Akuitaine yaiku novel sing ha nyebabake cukup nglakoake, nganti dianggep kedadean sastra. Nanging, kaya karya apa wae, duwe detractors, sing ujar manawa akeh isi sejarah sing ilang. Saiki, teks kasebut nduweni persetujuan 72% dening para pamaca ing web.

Rating Amazon 5.807 sing dipasang ing Panggonan kaping pisanan ing sales ing kategori Sastra Prancis. Umume pangguna menehi rating kanthi bobot paling dhuwur, kanthi rata-rata 4,2 / 5. Sampeyan kudu dicathet sing 48% menehi 5 bintang kanggo kerja kasebut, lan mung 14% dianugerahi 3 bintang utawa kurang.

Babagan panganggit

Eva García Sáenz de Urturi lair tanggal 20 Agustus 1972 ing Vitoria, salah sawijining lingkungan abad pertengahan sing paling apik ing Negara Basque; putri pengacara lan guru. Dheweke urip nganti umur 15 taun ing kutha asale, banjur pindhah karo kulawargane menyang Alicante, kutha sing saiki sampeyanenggoni.

Kutipan saka Eva García Sáenz.

Kutipan saka Eva García Sáenz.

Dheweke isih cilik lan nalika remaja, dheweke dadi karakter sing maca. Wiwit umur 14 taun, dheweke wiwit nulis, iki amarga pengaruh sing dadi profesor literatur ing sekolah San Viator. Wektu sawise, njupuk kursus sastra novel kreatif ing institusi Spanyol sing penting. Sajrone wektu kasebut, dheweke nulis sawetara crita cekak sing menang sawetara kompetisi.

Sinau lan pengalaman kerja

Secara profesional, dheweke sinau gelar Gelar Optik lan Optometri, nalika nindakake karier kasebut - nalika yuswa 27 taun - dheweke bisa mbukak perusahaan multinasional. Sawise 10 taun ing bidang iki, dheweke wiwit kerja ing Universitas Alicante. Ing taun 2009 dheweke bali menyang literatur; Aku bengi nggoleki lan nulis sawetara baris sing bakal dadi buku pertamane telung taun mengko.

Lomba sastra

ing 2012, panulis Basque diterbitake dhewe novel pertamane ing platform Amazon: Saga umure umure: kulawarga tuwa. Narasi sejarah iki narik kawigaten ewonan pandherek, sing disebabake ing wayahe siji pergolakan sastra gedhe. Ing 2014, dheweke ngrampungake biologi kanthi: Putrane Adam lan menehi bukune sing nomer telu: Passage to Tahiti; sawise sukses kalorone, dheweke mutusake kanggo nyedhiyakake kabeh babagan literatur.

Ing 2016 dheweke ngeculake Trilogi Kutha Putih, seri karo panulis sastra entuk jutaan pamaca lan njupuk dheweke dadi pengarang bestseller. Sawise patang taun, buku pisanan ing seri iki: Kasepen kutha putih, dicocogake ing bioskop dening Daniel Calparsoro. Sawise suwe kerja keras lan dokumentasi, nampilake novel paling anyar: Akuitaine (2020).

Buku anggitane Eva García Sáenz de Urturi

  • Saga saka Umur Saya: Kulawarga Lawas (2012)
  • The Saga of the Long-umur II: Putraning Adam (2014)
  • Passage to Tahiti (2014)
  • Trilogi Kutha Putih I: Kasepen Kutha Putih (2016)
  • Trilogi Kutha Putih II: Ritus Banyu (2017)
  • Trilogi Kutha Putih III: Panguwasa Wektu (2018)
  • Akuitaine (2020)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.