8 film babagan panulis kabeh jaman lan aliran

Ing wiwitan perdana wulan pungkasan taun Tolkien, babagan penulis Pangeran saka cincin, dina iki aku milih liyane 8 film babagan panulis. Temenan ana akeh liyane, nanging sawise survey aku mutusake babagan iki. Mesthi wae, saben wong duwe dhewe-dhewe, utawa liyane sing luwih disenengi. Saiki iki judhul kira-kira dickens, Lorca, Austen, sedulur Brontê, HC Andersen, Agathe Christie y Shakespeare.

Tolkien

Lintang-lintang Nicholas Hoult, kondhang dadi Sapi ing film paling anyar babagan generasi kaping pisanan saka X-wong. Lan ngetung pengaruhe sing Aku nemoni Perang Dunia Pertama saka panulis lan kanca-kanca kuliah. Kasunyatan kasebut lan hubungan karo dheweke ditandhani nggawe Fellowship Ring lan jagad lan basa sing nyebabake sukses ing saindenging jagad yaiku bisa uga trilogi buku fantasi sing paling misuwur saka Sejarah.

Wanita siro - Wanita sing ora katon

Ana film liyane babagan Charles Dickens, sing paling anyar yaiku yaiku. Lan aja ngomong babagan novel, sing menehi sawetara artikel liyane. Nanging amarga luwih akeh prosaik, waca pengabdian kanggo Ralph Fiennes, dina iki aku tetep karo siji sing ngarahake lan mbintangi 2013.

Iku adhedhasar Novel Claire Tomalin, Panulis lan jurnalis Inggris sing misuwur amarga biografi penulis gedhe kayata Dickens, Thomas Hardy utawa Jane Austen ing ndhuwur. Dheweke crita kepiye, nalika puncak kariré, Dickens, dhaup lan umure 46 taun, ketemu wanita enom umur 18 taun sing dadi sampeyan pacangan rahasia nganti sedane.

Andersen sing apik banget

Mungkin luwih kanggo dheweke memori kanak-kanak Aku kudu menehi kualitas utawa relevan. Nanging iki 1952 versi musik bab gesang panulis crita bocah-bocah paling populer ing Denmark Iki minangka salah sawijining favoritku. Ana versi liyane sing luwih anyar, nanging sing iki tetep ana ing atiku uga amarga potret sing apik, guyonan lan teknisi sing digawe Danny kaye.

Shakespeare ing katresnan

Kondhang, juara pirang-pirang Oscar, ing antarane kalebu film paling apik, kanthi film liyane Fiennes ing antarane ... Ora penting yen cocog karo realita, mesthi ana pirang-pirang sudut lan misteri lan misteri ing Inggris sing paling misuwur ing kabeh jaman. Uga ora dadi masalah manawa nyebabake komedi salah paham dening panganggite. Yaiku Versi 1998 wis nginep ing sisih ndhuwur saka akeh sing wis digawe babagan dheweke.

Lorca, tiwas pujangga

Angkat tangan sampeyan sing ora ngelingi iki seri tv sing megah babagan Federico García Lorca. Lan ana akeh. Diarahake dheweke Juan Antonio Bardem lan perdana ing pungkasan 1987. Ditrapake saka 6 episode lan bisa dideleng maneh kapan pengin ing RTVE's A la Carta. Iki ndadekake interpretasi Spanyol sing paling apik, sanajan lintang kasebut misuwur Nickolas sih, aktor Inggris sing hebat sing wis ditampilake ing seri Inggris sing apik banget ing taun 80an, Bali menyang Brideshead.

Jane enom Austen

De 2007. Disutradarai dening Julian Jarrold lan dibintangi Anne Hathaway, James McAvoy, Julie Walters utawa James Cromwell lan liya-liyane. Adhedhasar saka bukti sinaoni ing a Roman saka panulis Victoria sing misuwur kanthi pengacara enom Tom Lefroy, film kasebut nggawe crita iki kanggo nggoleki dhasar romantisme karya kasebut.

Sedulur Brontë

Novel saka suster Brontë duwe sèwu lan siji versi ing bioskop, nanging minangka protagonis luwih sithik. Sing mengko yaiku saka 2016, nanging aku tetep karo pendekatan sing digawe Francia en 1979. Katuntun dening André Techine, lagi dibintangi Isabelle Huppert, Isabelle Adjani lan Marie-France Pisier. Lan dheweke nggawe kajian sing tenang banget babagan urip telung suster sastra donya iki sing luar biasa.

Agatha

Lan aku rampung karo film liyane saka 1979 sing mlebu kanthi dibintangi loro kelas wawasan abot bioskop minangka Dustin Hoffman lan Vanessa Redgrave. Sing terakhir ngemot Agatha Christie lan Hoffman minangka wartawan Amerika sing nyelidiki dheweke ngilang misterius ing 1926.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)