8 buku anak bab pati

buku anak bab pati

pati iku bagéan saka urip. Bocah-bocah cilik uga kudu ngerti lan nggabungake tahapan iki kanthi cara sing cocog karo umure. Iku bakal mbantu wong-wong mau ngasilake alat emosional kanggo ngadhepi tekane mundhut, sing bisa kedadeyan ing awal utawa ing wektu sing luwih diwasa ing bocah kasebut. Ya oke pati iku lumrah lan kudu dimangerteni, tanpa disepelekake utawa dipikir kanthi cara sing elek, perhatian khusus kudu dibayar kanggo mangerteni lan ngatasi kasusahan, nalika pati wis tragis utawa wis kedadeyan sadurunge wektune.

Saben kulawarga kudu milih cara sing paling apik kanggo ngenalake pati ing urip anak, putu, lan ponakane. Liwat maca kita ngusulake sumber daya ing ngisor iki sing padha bisa dadi pilihan apik kanggo nggawe subyek tabu iki masyarakat kita aspek ketok lan biasa urip kanggo anak.

Tansah (+3 taun)

siempre Iki minangka crita sing nguatake gagasan yen wong tetep ana ing kenangan lan ing ati kita. malah yen sawijining dina padha lunga. Padha ora musna ing salawas-lawase; wektu urip bebarengan wis cukup kanggo eling lan matur nuwun kanggo wong. Crita iki nuduhake ibu. Bear ngerti yen ibune nglindhungi lan tresna dheweke, dheweke seneng karo dheweke lan sinau akeh perkara karo dheweke, nggawa barang, kayata mancing utawa ngumpulake madu. Osito seneng banget karo ibune nganti ing sawijining dina dheweke mikir apa sing bakal kelakon yen dheweke ora ana. Ibu nerangake yen iki mesthi bakal kelakon ing sawijining dina, nanging dheweke uga bakal ngajari kekuwatan katresnan ngluwihi ngarsane.

Cara ngomong karo anak-anak babagan pati lan kasusahan (+3 taun)

Buku iki mbantu wong tuwa lan bocah-bocah ngadhepi pati wong sing ditresnani. Kanggo mantan, dheweke menehi indikasi lan pedoman pedagogis sing mbantu dheweke nerangake marang anak-anake apa tegese pati, apa sing kedadeyan nalika anggota kulawarga utawa wong sing ditresnani mati, kepiye reaksi lan apa sing kedadeyan sabanjure. Sing terakhir bakal bisa nemokake panglipur lan pangerten kanthi ilustrasi lan pendekatan sing positif. Kanthi buku iki caregivers lan anak Dheweke bakal entuk jawaban kanggo keraguan sing bisa kedadeyan ing topik iki..

Simbahku minangka bintang (+3 taun)

Iki minangka album ilustrasi sing mbela ide imajinasi minangka basis kanggo ngatasi pati wong sing ditresnani.kaya simbah. Buku sing mbantu nerangake marang bocah-bocah cilik ing omah apa sing kedadeyan nalika wong kasebut mandheg ana ing kono; mbantu ing proses nampa lan pangerten sing simbah menyang swarga lan saka ing kono bakal tansah ngancani si cilik.

Aku mati (+5 taun)

Aku sing mati iku overturns konsepsi tradisional pati, biasane dituduhake ing cara gruesome lan peteng. Ing nalisir, lann buku iki pati katon ing wangun wadon, candid lan ibu sing ngiringi kabeh makhluk urip (manungsa, kéwan lan tetanduran) ing perjalanan pungkasan urip. Dheweke nindakake kanthi tresna lan liwat visi transformatif babagan perjalanan iki. Semono uga, nerangake manawa pati ora mung wong tuwa, nanging uga bocah cilik, bocah utawa bayi sing durung lair. Hasile yaiku a gagasan panglipur saka mundhut saka katresnan lan ora saka wedi, menehi cahya kanggo jawaban apa kita kudu mati.

Wit kenangan (+5 taun)

Iki gegayutan karo perspektif pati liwat rubah sing nutup mata sawise urip dawa lan seneng.. Dheweke kesel lan ndeleng alas, papan sing wis suwe dadi omahe nganti pungkasan. Pejahipun rubah katingal saking tampi, lan lara budhalipun dipun sah, nanging ugi tansah dipun emut, awit tiyang ingkang nilar, makaten ugi taksih gesang wonten ing pangeling-eling kita. Crita sing luar biasa lan nyenengake.

Kosong (+5 taun)

Rasa kekosongan iku bisa ndampingi wong diwasa lan uga bocah. Bisa kedadeyan amarga macem-macem alasan, salah sijine yaiku kelangan wong sing ditresnani. Banjur ana kekosongan jero sing bisa nyebabake vertigo lan angel diisi. vacío perhatian khusus kanggo ngisi kekosongan kasebut, amarga ora kabeh bisa nguatake kita lan rumangsa luwih tenang lan tentrem.. Iki critane Julia, bocah wadon sing urip normal nganti sawijining dina dheweke ngrasa bolongan sing ora bisa digambarake. Ing buku iki sing maca (diwasa utawa bocah) bakal bisa nemokake solusi kanggo makna urip.

Langgeng (+7 taun)

Ing buku iki, kabeh emosi sing dialami nalika seda wong sing ditresnani dicethakaké. Sampeyan ora pengin ndhelikake apa-apa ing proses sedhih lan mangerteni budhal lan pamitan. Skenario lan masalah sing beda-beda sing nyerang bocah cilik diusulake: kekosongan, nyeri, akhirat. Buku iki njawab kabutuhan kanggo nerangake yen pati minangka kasunyatan sing penting lan alami sing kudu dimangerteni wiwit cilik. Migunakake kekuwatan memori kanggo nyenengake bocah nalika nandhang kelangan wong sing penting ing uripe.

Luwih (+7 taun)

Paraga protagonis ing crita iki minangka klompok kewan sirkus sing nerangake, miturut sesanti, apa sing ngluwihi pati.. Dorong bocah-bocah nggawe pendapat dhewe amarga macem-macem sudut pandang kewan. Dheweke ngomong babagan budaya lan kapercayan sing beda-beda: Katulik, Budha utawa budaya Meksiko ana sawetara. Sing paling penting yaiku bocah kasebut nemokake manawa pilihan apa wae duwe papan yen sampeyan percaya lan menehi kesejahteraan lan katentreman atine. Nilai ditambahake kanggo apa sing beda saka saben liyane lan diwulangake yen ora ana sing luwih apik tinimbang gagasan liyane. Saliyane ngerti babagan pati, sampeyan sinau kanggo ngajeni panemu lan kawruh liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.