7 warta kanggo wulan Maret. Vargas Llosa, Lackberg, Ibáñez ...

Maret kabuka kanthi kadhemen, udan, salju lan angin, lan uga nganggo rilis editorial anyar. Tansah sethitik kabeh lan kanggo kabeh wong. Dina iki aku nggawa sawetara sentuhan novel, novel kriminal lan komik. Lan aku tetep nyimpen edhisi integral saka 13, Rue del Barnacle saka guru Ibáñez, manawa aku duwe awak komik saiki. Nanging ayo uga ndeleng liyane.

Telpon saka taler - Mario Vargas Llosa

sale saiki menyang toko buku yaiku otobiografi intelektual Bebungah Nobel kanggo Sastra Vargas Llosa. Panulis crita babagan wacan sing menehi tandha pamikirane lan cara ndeleng jagad iki sajrone limang puluh taun kepungkur. Nyorot dhaptar pamikir liberal sing nulungi dheweke ngembangake ide sawise ora nyenengake penulis, pisanan karo Revolusi Kuba lan, sing nomer loro, amarga saka pamisahan karo Jean-Paul Sartre, sing paling menehi inspirasi nalika mudha.

Dadi kita duwe potret Ortega y Gasset, Adam Smith, Karl Popper, Yesaya Berlin utawa Jean-François Revel antara liya, dheweke nuduhake cara mikir liyane sing menehi hak istimewa kanggo wong kasebut nglawan suku, bangsa, kelas utawa partai kasebut. Lan ndhuwur kabeh ngadeg ing kebebasan ekspresi minangka nilai dhasar. Kanggo panulis tanpa syarat.

Para putri banyu - Sandra Barneda

Wartawan Catalan lan panulis ngusulake ing novel iki a lelungan liwat wilayah alam lan kepinginan wanita ing crita sing nggawa kita menyang 1793 Venice. Ing kana Arabella massari saka istana dheweke nonton rawuh para tamu menyang pesta topeng hebat sing wis diatur.

Ing antarane para rawuh yaiku Lucrezia viviani, putri saka saudagar Giuseppe Viviani, sing lunga karo tunangane Roberto Manin. Nanging Lucrezia ora gelem omah-omah karo wong lanang sing disengiti lan bakal nindakake kabeh cara kanggo nyegah pesta pernikahan. Lan Arabella bakal nemokake manawa wanita enom sing isin iki kapilih kanggo njaga warisan putra-putri sing diarani banyu, adhine rahasia wanita sing gelut supaya bebas.

Cuaca badai - Boris Izaguirre

Liyane novel otobiografi, wektu iki kanggo nemokake Boris sing paling pribadi kanthi crita sing apik banget nanging uga lembut banget.

Pengetahuan cilik dheweke beda, masalah motor awal lan disleksia utawa bentuk lan polah tingkah laku sing khas. Ing saubengé, dheweke menehi komentar manawa iki dipengaruhi perusahaan ala Bocah lanang kasebut dikepung karo wong tuwane, penari terkenal lan kritikus film. Banjur teka dina sekolah katresnan pisanan, rudo pekso, nggawe bisu, langkah pertama sampeyan seneng kolumnis lan panulis saka telenovelas... Lan banjur misuwur España con Babad Martian lan dadi finalis Premio Planeta.

Wanita Rambut Abang - Orhan Pamuk

Panulis Turki sing prestisius nggawa kita a crita katresnan lan parricide ing Istanbul taun 1980an ing judhul anyar iki. Ing pinggiran Istanbul, 1985 master sing apik lan magang enom dheweke dikon golek banyu ing dataran. Nalika digali tanpa akeh kabegjan, a meh bapak lan putra ikatan, sing bakal ganti nalika remaja tresna banget karo sing misterius wanita rambut abang. Katresnan pisanan iki bakal menehi tandha urip. Lan ing sekitar Istanbul minangka kiasan kanggo negara sing uga ora bisa diowahi.

Putri peteng - Elena Ferrante

Isih durung jelas sapa Elena Ferrante. Lan ing sangisore jeneng samaran wong sing mlebu iki isih didhelikake novel cekak ing ngendi dheweke ngomong babagan kebingungan lan kesel dadi ibu.

Iki critane saka Menehi, guru literatur basa Inggris sing wis pegatan sing wis dipisahake kanggo putrine lan kerja. Nalika padha menyang omah karo bapak, tinimbang seneng nostalgia lan kasepen samesthine, Leda dumadakan rumangsa dibebasake lan mutusake mbuwang sawetara liburan ing kutha cilik ing pesisir. Nanging dina-dina sing tenang wis rampung nalika dumadakan dheweke mlayu saka pantai karo boneka ing tangan.

Penyihir - Camilla Läckberg

Judhul pungkasan saka Seri Fjällbacka, penulis novel kriminal sing misuwur lan sukses ing Swedia iki, nanging uga buku lan gastronomi bocah-bocah. Kasus anyar kanggo Patrik lan Erica, pasangan saga utama.

Una Bocah wadon umur 4 taun ilang saka peternakan ing pinggiran Fjällbacka. Iki ngelingake para pedunung manawa 30 taun sadurunge jejak bocah cilik liyane sing ditemokake mati ora suwe sawise ilang ing papan sing padha. Dadi loro teen dheweke didakwa lan dianggep bersalah nyulik lan rajapati, nanging nyingkiri pakunjaran amarga bocah cilik. Salah sijine, Helen, wis urip tentrem ing Fjällbacka lan liyane, Marie, minangka aktris sing sukses lan bali kaping pisanan sawise acara njupuk film.

13, Rue del Barnacle. Edisi lengkap - Francisco Ibáñez

Amarga alesan sing sentimental, amarga aku sinau maca karo dheweke lan karaktere sing apik banget lan apik banget, aku banjur dadi guru Ibáñez. 13, Rue del Barnacle bisa uga dadi salah sawijining komik favoritku. Amarga konstruksine, protagonis, skrip lan gambare, sing evolusi bisa dideleng lan diduweni.

Edisi lengkap iki digawe kaping pisanan ing volume siji kabeh kaca sing digawe saka seri iki. Wiwit kaping pisanan ing 1961, ing majalah kasebut Pakdhe Urip, duwe tepuk tangan masarakat sing umum lan terus nindakake. Yaiku karakter ora iso lali komik, nanging uga sejarah kita.

La bakal, pelit lan ngapusi groker, sing delinquent saka loteng ing atap, mesthi wae ora pas karo kreditor, sing kejem mouse nindakake kabeh jinis tumindak ala nganti ora seneng kucing saka gendheng. Ing pamilik pensiun lan panyewane, Terribles bocah-bocah saka kulawarga tangga teparo ing perampok, pendhudhuk ing got, sing panemu wacko utawa ing Ngatur, sing dokter kewan… Lan temonggo saka undhak-undhakan. Kabeh potret sing kebak humor nanging uga kritik sosial apa sing ditindakake Ibáñez.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)