5 tips kanggo nulis crita cekak

La literatur cekak wis mesthi ana. Nanging, durung ana pirang-pirang taun kepungkur, amarga jaringan sosial, genre kayata crita mikro wis umure dadi jaman emas sing anyar. Crita sing dirangkum dadi siji utawa loro ayat sing mbukak lawang anyar kanggo muter literatur kanthi imajinasi. Uga kanthi estetika sing nyoba menehi inspirasi menyang misteri tartamtu, nanging, utamane, menehi pengaruh. Yen sampeyan uga aplikasi kasebut 5 tips kanggo nulis crita cekak, kamenangan dijamin.

Dadi ringkes

Kaya jenenge, crita cekak mbutuhake katrangan sing luwih gedhe tinimbang crita kasebut. Sanajan ukuran genre wis dadi subyektif sajrone wektu (kanthi crita kalebu sawetara paragraf), lumrahe crita mikro yaiku nyritakake crita sing apik kanthi sawetara tembung.

Critakake kahanan

Saka pikiran sampeyan uwal saka planet sing dipanggoni karo janji lan ilusi sing bakal punah. #LettersofYemh

Pos sing dituduhake dening Yineisy Mota (@yemh) ing

Novel iki ditandhani kanthi ndawakake ide lan nglengkapi karo subplot liyane, nalika crita nggawe kahanan tartamtu. Yen novel kasebut nyritakake umur dawa bocah sing pengin dadi astronot nganti tekan Bulan, crita kasebut bakal nutupi wayahe nalika dheweke teka, utawa nalika dheweke mutusake mabur menyang lintang-lintang. Crita mikro ngisi fungsi sing padha karo crita, nanging malah nganggo tembung sing kurang. Is babagan nyritakake kahanan tanpa eksplisit.

Gunakake elipsis

Ellipsis minangka tokoh retorika sing kasusun saka ngilangi tembung saka tulisan sing, yen dimangerteni. Sekutu penting nalika nggawe kondensasi crita sing luwih jero dadi sawetara ayat. Crita cekak nggunakake subtlety, njaga misteri tartamtu liwat narasi sing ngringkes inti crita kasebut, kanthi langsung menyang klimaks kasebut. Contone, yen rong karakter wis bali lan putus suwene urip banjur bisa ngerti yen dheweke tresna, mula "sawise ngiket lan ngeculake, simpul tali saya kuwat" bakal cukup. Contone.

Dolanan nganggo tembung

Sampeyan bisa uga pengin nulis crita babagan dukane lan angel golek tembung ing crita kasebut sing ngringkes. Amarga iku, utawa paling ora, aku bisa nggawe gambar, gambar sing menehi inspirasi kanggo kabeh konten dhewe: emosi apa sing inspirasi saka gambar kasebut ing sampeyan? Apa isine sejarah? Ing wektu liyane, siji tembung bisa uga cukup kanggo narik kawigaten tembung liyane supaya bisa nulis. Contone, "cahya" narik tembung kaya "kunang-kunang", "peteng", "srengenge" ... Dolanan karo kabeh, amarga sing pertama, crita cekak mesthi nampani metafora.

Judhul sing apik

Curfew, dening Omar Lara

"Nginep," ujarku.

Lan aku ndemek dheweke.

Nemokake judhul sing sampurna kanggo karya asring ndadekake kita luwih suwe tinimbang nulis crita mikro kasebut dhewe. Nanging, kaping pirang-pirang judhul bisa nglengkapi crita kasebut kanthi nambah luwih akeh, utawa uga ngrampungake artine. Contone, "Jamur" sing apik banget.

Apa sampeyan wani tuku crita mikro karo kita?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.