5 buku eksorsis kanggo para penggemar Iblis lan ngumbara

Dheweke isih nganggo mode. Sétan, tansah, lan wong-wong sing nglawan dheweke uga: para eksorsis. Lan sing paling misuwur kalebu para pandhita. Lan saiki luwih saka 200 pandhita eksorsis diklumpukake ing Roma saka 42 negara sing beda kanggo terus sinau lan ngrembug a ritual sing narik banget amarga medeni banget kanggo turah liyane. Lan akeh sing disalahake kanggo daya tarik kasebut yaiku representasi kabeh ing bioskop. Dina iki aku maneh 5 judhul babagan iki, antara liya, klasik William Peter Blatty lan Ira Levin.

The Exorcist - William peter blatty

Ayo ngunggahake tangane sing durung nesu karo Adaptasi film Apa iya William Friedkin saka novel iki diterbitake ing taun 1971. Aku ora. Tanpa mangu-mangu, ing judhul par keunggulan, paling narik ati lan medeni saka jinis. Salajengipun, cariyosipun adhedhasar a kasunyatan nyata, kedadeyan ing patang puluh abad kaping. Lan akeh banget Regan, bocah wadon protagonis, kaya dheweke bapak merrin dheweke wis jeneng ora iso lali ing maca kolektif lan memori sinematografi.

Blatty mengko nulis sandiwara liyane terusan saka sing sadurunge, wektu iki dadi ireng, yaiku Legiun. Lintang detektif Kinderman, sing nyelidiki kepemilikan sing dicritakake ing The Exorcist. Lan saiki dheweke duwe rong rajapati sing nggumunake.

Lan ngluwari aku saka piala - Marcos Nieto Pallarés

Panulis saka Pembunuh sing ora bisa dipateni, Rudis o Peluit suprési dheweke ora bisa nglilani crita medeni karo setan sing melu. Ing kasus iki, ing pengusiran suster ing taun pitung puluhan bakal nuwuhake medeni ing urip protagonis, Maylan, sing kudu menehi hasil setan sing ngeculke.

Memoir saka eksorsis - José Antonio Fortea

Rama José Antonio Fortea dianggep minangka salah sawijining ahli setan sing paling apik lan ahli eksorsis paling apik ing saindenging jagad. Ing memoar kasebut, dheweke mriksa babagan asal usul ing sawijining kutha ing Huesca nganti saiki dadi kaya apa. Dheweke uga nyritakake babagan kasus eksorsisme sing wis dialami lan kepiye cara ngrampungake. Kajaba iku, menehi pandhuan kanggo ngenali wong sing duwe lan ora ana kontroversi sing mesthi bisa narik kawigatene wong sing percaya lan sing ora precaya.

Ilmu sihir lan eksorsisme ing Spanyol - Teks dhasar

Judhul iki kalebu 8 dokumen penting lan penting kanggo miwiti perkara kasebut, kanthi fénoména ilmu sihir lan bandha diabolical Ing negara kita. Minangka sihir, kita temtunipun tema superstitions ing Spanyol abad kaping XNUMX, sing uga netepake seni gaib (astrologi palsu, geomansi, impen, nyimpen, tantangan, lan liya-liyane) lan laku kanggo entuk barang utawa ngindhari piala dening mantra, mantra y tukang sihir.

Subyek saka wong-wong sing duwe setan lan rumus rinci kanggo ngeculake miturut eksorsisme sing diatur dening Greja. Lan sampeyan entuk perspektif saiki saka Waca Suci kanthi presentasi ritus eksorsisme anyar. Proses sing paling misuwur sing kedadeyan ing kene uga dieling-eling: auto-da-fe Logroño ing taun 1610 nglawan penyihir Zugarramurdi.

Uga visi saka St Augustine, nalika abad kaping XNUMX, Canon Episcopi kontroversial, Pertahanan sing rumit dening A. Iofreu lan bantheng Coeli et terrae nitahake ing endi astrologi dilarang kanthi resmi. Lan uga kalebu bab sing khusus kanggo subyek Menendez Pelayo ing Sejarah Spanyol heterodok.

Wiji setan - Ira Levin

Ira Levin, novelis Amerika sing lair ing New York, uga dadi penulis drama. Umum Diganggu, Wanita sampurna, Bocah-bocah Brasil lan sing paling misuwur: Wiji setan. Novel novel medeni liyane sing dadi film apik banget sing disutradarai dening Roman Polansky, que es klasik liyane jinis iki, lan uga ing miniseri televisi.

Nyritakake babagan Omah kayu Rosemary lan bojone, pindhah menyang gedung Bramford. Nanging sawise entuk peran Broadway utama, Rosemary Dheweke meteng lan wiwit curiga manawa tanggane ing sacedhake dheweke ora kaya sing katon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.