5 buku kanggo 5 bawana

Sastra kaya karpet sihir, sing bisa digunakake sawayah-wayah kanggo nyebrang awan, nyusup ing bolongan jagad lan sejarahe, kanggo nyelehake karukunan karakter saka jarak kita. chaise longue musim panas Tinjauan sabanjure diarani 5 buku kanggo 5 bawana ngusulake lelungan global supaya gumun ing jagad surat lan ngerti kasunyatan jaman iki lan liyane.

Diary Anne Frank (Eropa)

Anna Frank

Amarga ora resik lan wedi bisa muncul kasunyatan sing paling medeni ing jagad iki. Yen sampeyan uga wani nerjemahake dadi buku, asil kasebut bakal dadi kesaksian unik kanggo generasi sabanjure nalika nggawe dheweke ngerti kesalahan sing ora kudu ditindakake manungsa maneh. Pengungsi ing gudang bangunan ing Amsterdam sing mlayu saka Nazi karo kulawargane, bocah wadon Yahudi, Anna Frank, lagi wae umur 13 taun, dheweke nyathet rasa wedi dhewe, kabeh bawana.

Kabeh ambruk, saka Chinua Achebe (Afrika)

Sadurunge tekane wong kulit putih, Afrika minangka prekara sing beda karo dimensi liyane, ora luwih apik uga ora luwih ala, nanging beda. Papan ing ngendi wong urip nganggo sihir sing ora mbutuhake dewa liyane, ing endi lahan kasebut diklumpukake lan spiritualitas ngatur urip para subyek, tarian lan ritual, kode etika lan tradhisi leluhur. Nganti wong kulit putih lan sawetara pinulasi manipulasi teka. Achebe, asli saka Nigeria, ing dununge dununge kutha fiksi ing Umuofia, luwih ngerti tinimbang sawetara panulis liyane nalika semana babagan wajah kolonialisme ing bawana paling gedhe ing donya.

Sewu Siji Wengi (Asia)

Nalika naskah The Sewu Siji Wengi nylempitake menyang Eropa ing abad kaping XNUMX (dheweke wis dikompilasi sepuluh abad sadurunge), jagad Kulon ora percaya karo kesegaran kabeh crita kasebut marang sultan sing kepengin getih Scheherazade, bisa uga juru crita paling misuwur ing sastra. Dumadi saka karpet sihir, jenius ing lampu, pedagang ambisius lan pulau-pulau sing pindhah saka papan liya, Sewu Siji Wengi terus mbangkitake jagad sing eksotis lan sugestif ing endi narasi saka India, Persia, Iran, Mesir lan China uga cocog.

Tierra Ignota, dening Patrick White (Oceania)

Pemenang saka Hadiah Nobel ing Sastra ing taun 1973, Patrick White netepake sejarah negarane Australia kaya sawetara wong liya ing Uncharted Land, sawijining karya sing kalebu ekspedisi diwiwiti ing taun 1845 saka Sydney liwat mripate Voss, sawijining penjelajah Jerman sing mrentah liwat tanah asli sing durung ana sing ngerti wong bule. Karya utama sing dianggep dening The New York Times minangka «tokoh sing paling penting ing fiksi Australia»Sampurna netepake jaman lan bawana sing digawe atusan kontras.

Seratus Taun Kesepian, dening Gabriel García Márquez (Amerika)

Yen ana novel sing bisa ngowahi benua dadi kiasan, khusus Amerika Latin, Satus Seratus Tahun Kesepian bisa dadi karya sing paling cocog. Amarga saliyane intrik kulawarga saka wong Buendía, Novel Gabo minangka kesaksian saka realisme gaib Kolombia, dominasi ekonomi Amerika Serikat lan evolusi masarakat ing Dunia Katelu. Uga jagad raya sing bakal nemtokake apa sing diarani latin american boom, sing nuntun kabeh lingkaran budaya ing saindenging jagad kanggo ndeleng ing tanah Octavio Paz, Mario Vargas Llosa utawa Isabel Allende.

Apa 5 buku sampeyan kanggo 5 bawana?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   maria angelica yasenza de santana ngandika

    Sajrone watesan, aku bisa milih buku liyane saka Gabo saka Amerika, nanging ing buku iki, dheweke ngobrol babagan katresnan kaya sawetara panulis. "Katresnan ing jaman kolera". Katresnan gedhe sing ora ana watesan, utawa taun, utawa ruang. Sajrone Kolombia diganggu karo revolusi, kayata negara-negara Amerika Latin liyane. Katresnan sing langgeng lan unik. ing kene sihir kasebut kalebu ing katrangan pangrasane paraga.
    Kanggo Eropa aku milih Kafka lan Camus. Narasi sing jelas ing The Metamorphosis kayata lan filosofi Camus ing luar negeri.

bool (bener)