4 panulis Galicia kontemporer sing kudu dingerteni

Aku ngentekake sawetara dina liburan ing Rías Bajas saka Galicia. Lan saiki wis 21 taun. Aku seneng kabeh babagan tanah iki lan, mesthine uga literatur. Dadi, sanajan ana akeh, dina iki aku maneh 4 saka panulis Galicia kontemporer luwih representatif lan luwih sukses. Yaiku Manuel Rivas, Pedro Feijoó, Manel Loureiro lan Francisco Narla.

Pedro Feijoó

(Vigo, 1975). Feijoó lulus ing Filologi Galicia saka Universitas Santiago de Compostela. Dheweke wis latihan kanthi profesional dadi musisi lan duwe karir intensif minangka produser lan komposer. Novel pertama, jinis ireng lan ana ing Vigo lan muara Pontevedra, Bocah segara (Wis ngisi apa mar), dadi finalis kanggo Hadiah Novel Xerais 2011 lan dadi fenomena sastra ing Galicia.

Novel sabanjure yaiku Bocah-bocah geni, ing endi bisa nemokake karakter saka sadurunge.

Manel Loureiro

(Pontevedra, 1975)

Panulis lan pengacara, presenter ing Galicia Television lan skrip. Saiki dheweke kerja bareng ing Diario de Pontevedra lan ABC. Dheweke uga dadi kontributor rutin kanggo Cadena SER. Novel pertama, Wahyu Z: Wiwitane Pungkasan, thriller horor, diwiwiti minangka blog Internet sing ditulis penulis ing wektu luang. Amarga sukses, diterbitake ing taun 2007 lan dadi penjual paling laris.

Novel sabanjure, Dina sing peteng y Dukane wong mursids, minangka sambungan saka sing pertama. Nanging sukses mesthi ditemokake ing 2013 karo Penumpang pungkasan, novel medeni kanthi kapal hantu sing angker banget dadi paraga utama.

Ing taun 2015 dheweke nerbitake Sorotan, novel liyane kanthi tints ireng lan medeni karo protagonis sing ngalami kacilakan lalu lintas sing aneh sing ndadekake dheweke koma. Sawise pirang-pirang minggu, lan sawise pemulihan sing ajaib, kabeh wis ganti kabeh lan ana wong sing wiwit nggayuh omah lan kulawargane. Ditambah maneh, dheweke isih nggawa kahanan angker sing ora bisa dikendhaleni.

Karya Loureiro wis diterjemahake luwih saka sepuluh basa lan diterbitake ing skor negara.

Manuel Rivas

(La Coruña, 1957). Iki jeneng kanthi sejarah lan sukses paling dawa. Wetan panulis, pujangga, esai lan wartawan Galicia uga nulis artikel kanggo El País. Dheweke uga mitra pendiri Greenpeace ing Spanyol lan anggota saka Royal Galician Academy.

Judhul tandha kaya kompilasi crita cekak Suta yuta (1989), sing menang Hadiah Kritik kanggo Narasi Galicia. UTAWA Karepmu apa, tresnaku? sing kalebu crita Ilat kupu-kupu, sing direktur José Luis Cuerda njupuk menyang bioskop. Tali uga nggawe film eponymous saka Kabeh meneng wae, novel pitch black diterbitake ing taun 2010.

Karya paling anyar, wiwit taun 2015, yaiku Dina pungkasan Newfoundland, novel sing nyritakake lintasan Spanyol wiwit jaman pasca perang lan transisi diwiwiti saka toko buku ing La Coruña, sing diancam bakal ditutup.

Francisco Narla

(Lugo, 1978)

Jeneng liya sing luwih dikenal. Wetan panulis lan komandan maskapai dheweke wis nerbitake novel, crita cekak, puisi, esai lan artikel. Minangka dosen, dheweke melu ing macem-macem forum, kayata pusat universitas lan program radio lan televisi.

Serbaguna banget, hobine kalebu masak, mancing mabur, bonsai lan mode. Uga menang proyek budaya kayata Lendaria, tujuan kanggo pulih, nglindhungi lan nyebarake tradhisi magis Galicia.

Ing taun 2009 dheweke nerbitake novel pertamanya, ing srigala Del Rye. Ing taun 2010 yaiku Caja ireng, sing diterbitake maneh ing 2015. Ing 2012 kaget karo  Assur, judhul sejarah sing nelukake masarakat lan kritikus, dadi salah sawijining buku sing paling laris. Petualangan, avatar, lan lelungan bocah yatim Assur, digedhekake lan sinau ing antarane para ksatria lan Viking, bisa diwaca kanthi apik kanggo musim panas iki.

Ing 2013 dheweke nerbitake sejarah liyane, Ronin, sing nggawe dheweke dadi salah sawijining panulis genre paling apik ing kabeh jinis ing negara kita. Ing endi bukit-bukit nggerung minangka karya sejarah pungkasan, kanthi serigala sing hebat lan luar biasa minangka protagonis ing crita mburu lan dendam sing ditemtokake ing jaman Julius Caesar. Mesthi wae wis sukses maneh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   pacarku24 ngandika

    Aku rumangsa menarik banget.