Pelabuhan Berna González. Wawancara sareng panulis El pozo

Fotografi: Pelabuhan Berna González. Profil Twitter.

Pelabuhan Berna González, panulis, wartawan sareng kolaborator budaya, ngagaduhan karir langkung penting sareng penting sareng dina jinis hideung khususna. Anu nyiptakeun Komisaris Ruiz parantos ngaluarkeun novel anyar ka pasar, judulna Liangna. Kalayan di luhur, Impian alesan, nyandak éta Dashiell Hammett Award 2020, dilélérkeun ku Minggu Hideung Gijón kana novél anu pangsaéna pikeun jinisna dina basa Spanyol. Sateuacan anjeunna janten finalis kanggo penghargaan anu sami sareng Cimata Claire Jones. dina ieu tatanyaan Berna nyarioskeun ka urang ngeunaan karya anu pangénggalna ogé seueur topik anu sanés, sapertos panulis karesepna, bacaan sareng proyek na ayeuna, atanapi kumaha ningali adegan penerbitan ayeuna. Janten Abdi ngahargaan pisan waktos anjeun ngalayanan kuring, ogé kahadéanana.

Berna González Harbour ogé parantos sareng mangrupakeun anggota sababaraha juri sastra sareng nembé kami tiasa ningali anjeunna salaku tamu dina festival Titik hideung, di Ciudad Real. Dina sisi jurnalistikna, anjeunna mangrupikeun wakil diréktur El pais, dimana anjeunna editor ti Babelia sareng dikintun khusus. Candak acara buku Nuju maca naon? sareng ngiringan ngempelkeun Dinten ka dinten, dina Cadena Ser.

BERNA GONZÁLEZ HARBOR - Wawancara

  • SASTRA SASTRA: El sumur cai nyaéta novel terakhir anjeun. Naon anu anjeun carioskeun ngeunaan éta sareng ti mana ideu na asalna?

BERNA GONZÁLEZ HARBOR: Liangna mangrupakeun Thriller jurnalistik ti tumiba budak awéwé dina sumur sareng sirkus média anu tumpak sakurilingna. Bagian tina a réfléksi salila Kasus Julen sareng acara-acara sanés anu parantos janten hiburan nasional sareng murni sensasionalisme, langkung ti dina kualitas jurnalistik.

  • AL: Naha anjeun tiasa uih deui kana buku munggaran anu anjeun baca? Sareng carita munggaran anjeun nyerat?

BGH: Aya seueur, ti Alice dina Wonderland kana carita ngeunaan Andersen. Abdi nyéépkeun waktos budak leutik kuring nyerat hurup ka dulur misan, kolot, dulur, babaturan sareng didinya kuring ngokolakeun resep nulis. Karunya pisan yén serat henteu ditulis deui ayeuna, éta mangrupikeun bagasi anu brutal.

  • AL: Panulis sirah? Anjeun tiasa milih langkung ti hiji sareng ti sadayana jaman. 

BGH: Cés Nooteboom. Alice Munro. Entong hilap urang Rusia salaku Dostoevsky, Gogol atanapi Tolstoy atanapi Amerika Latin sapertos anu di booming.

  • AL: Karakter naon dina buku anu anjeun resep pendak sareng ciptakeun?

BGH: Salah sahiji Perjangjian Kuna. Kuring kataji ku tokoh-tokoh anu kaéran anu bahkan daék ngorbankeun putra. Kuring moal ngartos aranjeunna sareng éta sababna aranjeunna narik kuring. 

  • AL: Naha anjeun ngagaduhan kabiasaan atanapi kabiasaan khusus nalika nyerat atanapi maca?

BGH: A cafe Éta mangrupikeun hiji-hijina mania, hiji-hijina kecanduan pikeun ngamimitian nyerat. Maca, naon waé.

  • AL: Sareng tempat sareng waktos anu anjeun pikaresep pikeun ngalakukeunana? 

BGH: Kuring parantos nyerat di rumah sakit, di bandara, di koridor, di ranjang, di pantai atanapi en cualquier tempat. Sok énjing-énjing. Kabaruan méntal ngan ukur kajadian kuring di énjing-énjing

  • AL: Naha aya genre séjén anu anjeun resep? 

BGH: The narasi sacara umum. Sareng karangan sareng puisi, tangtosna.

  • AL: Naon anu anjeun baca ayeuna? Sareng nyeratna?

BGH: Kuring maca séri Ali smith di Nordik. Sareng kuring nganteurkeun karangan ngeunaan Goya, rada reuwas.

  • AL: Kumaha saur anjeun pamandangan penerbitan sareng naon anu mutuskeun anjeun nyobian nyebarkeun?

BGH: Upami anjeun panulis anjeun nyerat, upami nyerat anjeun hoyong nyebarkeun. Kuring nyobian sareng éta kajantenan. Henteu aya deui. Panarimaan éta saé na adegan penerbitan parantos sampurna ngungkulan pandemi sareng krisis makalah.

  • AL: Naha momen krisis anu urang alami hésé pikeun anjeun atanapi anjeun bakal tiasa ngajaga anu positip pikeun carita ka hareup?

BGH: Aya seueur hal anu positip, ogé tina sudut pandang literatur: kasadaran kerentanan, setting prioritas, kakuatan anu parantos muncul di urang. Malah nyeri mangrupikeun bahan baku anu hadé pikeun nyerat, anu henteu sanés ngan ukur ngagali jero diri urang sorangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.