Jeans Biru. Wawancara sareng panulis The Camp

Fotografi: Jeans Biru. Halaman Facebook.

Jeans Biru, nami samaran tina panulis Sevillian Francisco de Paula Fernandez, ngagaduhan novél énggal dina produktifna, suksés sareng parantos lintasan panjang hususna dina sastra ngora. Judulna Kémah sareng éta nyaéta Thriller di mana anjeunna wani sareng sentuhan misteri ngeunaan maotna dina kaayaan anu anéh anu lumangsung di hiji kemah anu dihadiran ku nonoman ti asal anu beragam pisan. Dina ieu tatanyaan nyaritakeun ngeunaan hal éta sareng seueur deui. Abdi leres-leres ngahargaan waktos sareng kahadean anjeun.

Jeans Biru - Wawancara 

  • SASTRA SASTRA: Kémah éta mangrupikeun novél énggal anjeun, dimana anjeun parantos jauh tina téma buku-buku anjeun anu sateuacanna. Naon anu anjeun carioskeun ngeunaan éta sareng ti mana ideu na asalna?

BJ: Sigana kuring henteu ngagaduhan anu jauh. Naon anu kajantenan nyaéta ayeuna bagian utami didedikasikan pikeun misteri, tapi masih ngagaduhan cap Biru Jeans anu sami sakumaha biasana. Mangrupikeun Thriller nonoman anu timbul tina paguneman antara pasangan kuring sareng kuring dina kurungan. Lumangsung ka dirina yén anjeunna tiasa ngasingkeun sababaraha budak di tempat kemah tanpa telepon sélulér sareng tanpa sambungan Internet sareng ti saprak éta kuring nyiptakeun carita.

  • AL: Naha anjeun tiasa émut kana buku anu munggaran anu anjeun baca? Sareng carita munggaran anjeun nyerat?

BJ: Kuring jujur ​​teu émut. Nalika janten budak kuring sering maca sabab kolot kuring duanana maca pisan sareng kuring kantos hirup dikurilingan buku. Sugan carita kuring anu mimiti ditulis mangrupikeun carita pondok anu mana jalma maot dina pagelaran téater, sareng akhirna kauninga yén anu ngabunuh diri kuring sorangan (atanapi sapertos kitu). Sanaos hal anu mimiti kuring émut nyaéta ésai ngeunaan tawa anu aranjeunna kirimkeun ka kuring di kelas.

  • AL: Panulis sirah? Anjeun tiasa milih langkung ti hiji sareng ti sadayana jaman. 

BJ: Agatha Christie ngan ukur rujukan kuring. Kuring parantos maca leres-leres sadayana perkawis anjeunna. Kuring henteu gaduh seueur panulis lulugu: Carlos Ruiz Zafón, Tolkien, Julio Verne… Kuring ogé parantos maca sadayana Dolores Babak o John verdon, Contona.

  • AL: Karakter naon dina buku anu anjeun resep pendak sareng ciptakeun?

BJ: Mungkin ka Poirot atanapi ka Sherlock Holmes. Abdi resep karakter anu calakan sareng deduktif.

  • AL: Naha anjeun ngagaduhan kabiasaan atanapi kabiasaan khusus nalika nyerat atanapi maca?

BJ: Abdi kantos nyerat di warung kopi dugi ka panyakit pandemi. Abdi henteu tiasa cicingeun nyerat sareng, sabalikna, bahkan henteu aya sora anu sakedik dibaca. Sanaos kuring henteu ngagaduhan hobi anu hébat pikeun hiji hal atanapi anu sanés.

  • AL: Sareng tempat sareng waktos anu anjeun pikaresep pikeun ngalakukeunana?

BJ: Sadayana novel kuring, kecuali Kémah, Kuring parantos nyerat aranjeunna jauh ti bumi. Abdi resep nyerat kalayan rame, ningali jalma datang-indit. Abdi henteu tiasa ngajelaskeun kunaon, sabab kuring henteu terang sorangan. Warung kopi janten kantor kuring. Supados Lear Abdi langkung resep janten di imah sepi dina sofa atanapi ranjang.

  • AL: Naha aya genre séjén anu anjeun resep?

BJ: Éta mana ku kali. Novel hideungéta thrillerséta misteri… Naha anu biasana kuring baca. Tapi kuring ogé sering maca novel sajarah dina waktos éta sareng kuring nyobian tetep up to date sareng novel nonoman anu luar biasa, kanggo diinpormasi naon anu dibaca ku jalma ngora sareng naon anu dilakukeun ku babaturan sakelas kuring.

  • AL: Naon anu anjeun baca ayeuna? Sareng nyeratna?

BJ: Abdi nuju a eureun pamiarsa ayeuna. Abdi gaduh sababaraha novél anu ditunda sapertos Tengah peutingku Mikel Santiago, Panto, ku Manel Loureiro atanapi Kaulinan jiwa ku Javier Castillo. Abdi henteu nyerat ogé, sanaos saur kuring moal lami deui badé payuneun komputer sareng milarian carita énggal.

  • AL: Kumaha saur anjeun pamandangan penerbitan éta? Seueur pangarang sareng sababaraha pamiarsa?

BJ: Penerbit pulih tina krisis coronavirus sareng saur aranjeunna henteu ngalaman sapertos anu diarepkeun, sanaos jelas yén sadaya séktor ngalaman waktos anu sesah. Mangrupikeun dunya rumit sareng émosér, janten pikeun ngahaturanan seueur waktos pikeun ieu anjeun kedah masihan sadayana 365 dinten dina sataun. Sahenteuna éta anu kuring lakukeun. Sateuacan ngahontal éta, kuring nyobian masangkeun sareng Abdi henteu kéngingkeun éta anu munggaranNyatana, sadaya panerbit nolak kuring. Tapi Abdi henteu nyerah, Kuring ningali yén jaringan sosial sareng Internét tiasa janten alat anu saé sareng paméran anu saé pikeun ngahontal pamiarsa sareng hatur nuhun ka komunitas anu kuring ngawangun dina jaringan anu kuring tiasa nyebarkeun Lagu kanggo Paula. Ayeuna parantos dua belas taun ti saprak ieu, opat belas novel di pasar Kuring masih kedah seueur diajar.

  • AL: Naha momen krisis anu urang alami hésé pikeun anjeun atanapi anjeun bakal tiasa ngajaga anu positip pikeun carita ka hareup?

BJ: Hese pisan. Kuring henteu nganggap yén pandemi, virus sareng naon anu lumangsung ngagaduhan anu positip. Jelas yén, gancang atanapi engké, sadaya ieu bakal muncul dina séri, buku sareng pilem. Muga-muga urang henteu tungtungna jalma jenuh.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.