Caballo de Troya, ku JJ Benítez. 35 taun saga klasik

Leres, kuring parantos maca. Sapinuhna. Nya henteu kuring bohong éta pas kuring Ari kilat, Abdi gaduhna di dinya sareng kuring parantos nunda daptar payun anu teu aya tungtungna. Tapi moal lami. Sésana parantos murag saprak aranjeunna masihan kuring anu pangpayunna nalika umur 15 taun. Tapi parantos aya 35 anu parantos kalangkung. Saga Trojan Horse tetep salah sahiji anu laris, populer, sareng kontroversial sadayana. Sareng panulis na, JJ Benitez, otoritas dina fiksi ilmiah sareng masalah gaib, ogé mangrupakeun sajarah na.

Kontroversi di jaman na, sapertos naon-naon anu keuna kana agama sareng dogmas iman, dinten ayeuna henteu langkung ti a maca sahenteuna hususna. Patarosan naha éta ngantunkeun tapak atanapi henteu gumantung sacara logis dina panon anu dibacana. Sareng tangtosna pantes pisan pikeun kaping-waktos Paskah ieu, khususna, judul anu pangpayunna sareng pang populerna. Sababaraha téks janten lengkep, deskriptif, sengit sareng lengkep jauh tina "versi resmi" pikeun nyaritakeun heula tilu dinten ti Gairah Yesus tina Nasaret sareng engké mangrupikeun bagian anu saé tina kahirupan sareng padamelanana. Tangtosna, pikeun anu percaya sareng jalma-jalma kafir.

Tukang kayu sareng kuring

Teraskeun a nuansa anu kedah dijelaskeun ka anu maca: dina sisi 15 taun, pendidikan kuring nyaéta unggal putra tatangga di Spanyol taun 70an sareng 80an katolik, rasul sareng romanesque. Anu mimiti GBS (leres, kuring salamet pisan nya) dina a College of Sisters of charity of Girls. Terus anu karék dimimitian BUP (sumuhun, éta ogé henteu pikareueuseun ogé) di lembaga leutik di hiji kota The Noda jero.

Maksad abdi, a rumaja normal tapi naon anu ngalaman karugian anu anyar pisan sareng ageung dina jiwa. Janten sumanget anu nyalindung ka kuring teras milampah révolusi anu khas dina jaman éta ditambah kanyeri anu luar biasa, teu adil sareng teu kahartos, tapi ku anjeun kedah diajar hirup gancang-gancang teuing. Tapi Tukang kai sok resep ka kuring sareng kuring henteu tiasa naros ka anjeunna kanggo akun. Meureun hiji dinten anjeunna masihan aranjeunna ka kuring. Ayeuna kuring masih resep anjeunna. Sareng kuring parantos maca séri ieu mangtaun-taun tanpa simpati éta parantos robih.

Naha salah maca Troy Kuda janten jalma anu iman atanapi henteu iman naon waé ngagoncangkeun anjeunna ogé anjeunna henteu ngagaduhan alesan pikeun ngaheureuykeunana, ogé yén maca henteu dianggap salaku bahan penghinaan, lulucon atanapi penghinaan anu pantes diasingkeun pikeun panulis sareng pamiarsa. Dina dinten na éta kajadian.

Kontroversial, kontropérsial ... Nah. Hiji bacaan deui.

Iraha wae nyarios, nyerat, atanapi ngabahas Instansi Tinggi (nyauran nyalira naon anu anjeun pikahoyong) anjeun risiko asup kana gosok upami anjeun teu ati-ati atanapi anjeun kaleungitan formulir. Anjeun terang, jinis, agama sareng maén bal tiasa nyababkeun perang dunya.

Gosok anu dicandak ku JJ Benítez, otoritas dunya alam semesta paranormal sareng UFO di antawisna, kalayan Troy Kuda éta lumayan. Dimimitian ku a tipu muslihat jaman ayeuna awal, dina tradisi anu pangsaéna tina novél maluruh naskah sareng turunanana, dimana panaliti kedah ngartikeun sarébu enigmas sareng angkat ka sarébu tempat dugi ka mendakan dokuméntasi anu anjeunna lebetkeun karakter misterius.

Ti dinya anjeunna teras nyarios, dina sora protagonis anu teu dikenal sareng kalayan sagala rupa istilah téknis sareng cariosan anu langkung mendadak, proyék militér Amérika Kalér anu luar biasa sareng super rahasia (tangtosna) hasil dikembangkeun pikeun waktos perjalanan. Patarosanna nyaéta ningali dimana aranjeunna angkat (aya seueur pisan momen anu hébat dina History of Humanity ...) sareng aranjeunna mutuskeun pikeun éta.Dinten-dinten terakhir dina kahirupan Yesus tina Nasaret.

Pelajaran waktos sareng pelajaran sejarah

Dua dipilih saatos hiji persiapan anu lengkep sareng lengkep henteu ngan ukur fisik, tapi ogé psikologis sareng tangtosna tanpa kapercayaan agama naon waé. Eliseo, (nami nami kode, tangtosna), a insinyur anu tetep dina modul pikeun ngendalikeun sadayana; Y Jason, un militer kelas luhur sareng dokter, anu bakal di jelema nu ngajajah, saha waé anu damel padamelan di Yudea dina taun 30 kalayan tujuanana meunang sacaket mungkin ka sosok Yesus.

Salaku premis anu teu tiasa aya dina kasus ieu, aranjeunna gaduh leres-leres dilarang campur dina sababaraha kajadian anu tiasa ngarobih jalan sajarah. Sareng patarosan anu sanés nyaéta sanés jaman ayeuna boh jaman baheula boh ka hareup moal aya anu bébas tina anu teu disangka-sangka.

Sakali mangsa kapengker, pelajaran Sejarah dimimitian yén Jason keur nyaritakeun jalma kahiji. Kukituna, cariosan naon anu kajantenan ku anjeunna dicabe catetan kaki teu aya tungtungna, sakapeung ngalangkungan hiji halaman, data anu dikumpulkeun tina sumber sajarah anu ngadukung, atanapi ogé ngarobih, anggapan protagonis ngeunaan naon anu anjeunna pelajari sareng naon anu leres-leres dipanggihan.

Janten urang ngagaduhan aspek ieu tina Novel sajarah Romawi éta pikaresepeun kipas tina jinisna. Rapat protagonis sareng, contona, Poncius Pilatus Éta mangrupikeun salah sahiji anu teu kedah dituju. Tapi tangtosna, éta ENCOUNTER kalayan hurup ageung Mangrupikeun salah sahiji hal anu anjeun henteu hilap kusabab cariosan anu luar biasa dina waktos ieu, dicarioskeun ku a inténsitas jalma jadi nyata yén upami anjeun ngagaduhan carita (sareng anjeun parantos resep kana éta), anjeun bakal kedah ngadamel deui salaku lamun anjeun ogé ngagaduhan Guru di payuneun anjeun, sapertos ti waktos éta anjeun ogé tiasa nelepon. Sareng tinggalkeun hal Carpenter pikeun suasana anu langkung kolega.

Fiksi ilmiah murni. Atanapi henteu?

Ti dinya anjeun parantos gabung sareng band. La galeri karakter jeung kanyataan anu diarak ngaliwatan buku henteu aya tungtungna sareng masihan pikeun Jason sareng Elíseo pikeun indit perjalanan ranté. Ti anu kawéntar (atanapi henteu) murid-murid, anu tina Sanedrat, Anu naék Lasarus, atanapi, dina judul salajengna, María (saurang pro répolusionér, resep pisan kana patio ayeuna), anu sanésna putra sareng dulur-dulur Yesus, anu Magdalena atawa visioner sareng satengah mad John Baptis sareng raja anu paling henteu hente keneh Herodes.

Tapi di luhur sadayana guru, kalayan saha aranjeunna bakal pendak langkung waktos luncat, salaku conto, janten langkung ngora sareng dédikasi ngawangun kapal. Sareng sareng saha aranjeunna bakal kalibet paguneman panjang sareng jero éta, tanpa diragukeun, upami aranjeunna mangrupikeun produk panulis, kuring tetep ngaleupaskeun topi sabab inténsitas anu kahontal. Sareng luhur sadayana pikeun kamanusaan sareng kamanusaan dipasihan karakter kategori Yesus ti Nasaret, sacara mandiri, kuring ngulang deui, kana kapercayaan masing-masing ngeunaan anjeunna

Pondokna

Kusabab anjeun kedah maca sadayana sareng upami éta sajarah, saga spiritual, ogé dina bentuk manual mandiri, pisan Sui generis komo novel roman, Troy Kuda éta salah sahiji anu pangsaéna.

runtuyan Troy Kuda

  1. Yerusalem (1984)
  2. Masada (1986)
  3. Saidan (1987)
  4. Nasaret (1989)
  5. Bagian Caesarean (1996)
  6. Hermon (1999)
  7. Nahum (2005)
  8. Yordania (2006)
  9. Tiwu (2009)
  10. Ari Kilat (2013)

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Roberto Sumoza cenahna

    Salam sareng hormat kuring.

    Abdi nyerat naros naha aya édisi basa Inggris buku The Trojan Horse, Yerusalem? Panulis JJ Benítez.