Surat ti Jane Austen ka lanceukna Cassandra

Novelis Inggris Jane Austen, dipidangkeun di dieu dina potrét kulawarga aslina, lahir dina bulan Désémber 1775.

Jane Austen henteu ngagaduhan pangakuan pantes dina kahirupan, nyarios literatur, tapi karyana, saatos pupus, parantos janten novel hébat dina literatur klasik ampir kudu dibaca. Urang kedah émut yén ieu panulis produktif kedah nyerat novel na sacara anonim, novel sapertos «Hartosna sareng sénsitip ", «Sombong jeung prasangka " y «Emma », ngan ukur nyebut tilu. Sapertos dina kasus George Orwell, dina tulisan anu ditulis sababaraha dinten ka pengker anjeun tiasa maca di dieu, Jane Austen Anjeunna ogé nyerat seueur serat, utamina ka sobat dalitna sareng adi awéwéna, Cassandra Austen. Kaseueuranana ancur tapi masih aya sakitar dua ratus. Diantara sadayana urang parantos milih anu ieu anu bakal kuring tarjamahkeun di handap, a surat ti Jane Austen ka lanceukna Cassandra:

Steventon

Kemis, 20 November 1800.

Kabogoh abdi Cassandra,

Surat anjeun ngajantenkeun kuring rada reuwas isuk-isuk ieu; Éta parantos ditampi pisan, tapi, sareng kuring pisan ngahaturkeun nuhun kana éta hal. Sigana mah kuring gaduh seueur teuing anggur tadi wengi di Hurstbourne; Kuring henteu terang naon deui anu tiasa nyababkeun sasalaman kuring ayeuna. Kumargi kitu, punten pangapunten bilih aya kalepatan dina nyerat serat ieu.

Kahayang anjeun pikeun nguping ngeunaan dinten Minggu kuring, sigana, bakal sesah ngartos, sabab jalma rawan mikir langkung seueur perkawis hal-hal sapertos énjing-énjing saatos éta kajantenan, tibatan nalika éta kajantenan.

Éta soré anu saé. Charles mendakan anjeunna pisan, tapi kuring henteu tiasa nyarios kunaon, kecuali henteuna Miss Terry, anu haténa nurani na nguciwakeun anjeunna anu ayeuna teu paduli pisan, mangrupikeun rasa lega pikeun anjeunna. Ngan ukur aya dua belas jogét, anu kuring jogét salapan, sésana kuring teu tiasa jogét kusabab kurang pendamping. Kami ngamimitian tabuh sapuluh, tuang tuang sonten, sareng angkat ka Deane sateuacan lima. Teu aya langkung ti lima puluh urang di rohangan; saeutik pisan kulawarga, kanyataanna, di sisi kami county, sareng henteu seueur deui ti anu sanés. Babaturan kuring nyaéta dua Johns ngora, Hooper sareng Holder, sareng Mr. Mathew anu luar biasa, anu kuring nari terakhir.

Aya saeutik pisan kageulisan, sareng sapertos anu diarepkeun, teu aya anu geulis pisan. Miss Iremonger henteu katingalina saé, sareng Mr Blount mangrupikeun hiji-hijina anu dipikaresep pisan. Anjeunna némbongan persis sapertos anjeunna dina bulan Séptember, kalayan rupa anu sami, dibungkus inten, sapatu bodas, salaki dina warna pink, sareng beuheung gendut. Dua Miss Coxes aya di dinya: Kuring ngawangun paguneman sareng budak awéwé biasa, anu nari di Enham dalapan taun ka pengker; anu sanésna disempurnakeun, mojang anu saé sareng pikahareupeun anu saé, Catalina Bigg. Kuring melong ka Tuan Thomas Champneys sareng mikiran Rosalie anu goréng. Kuring melong putrina sareng anjeunna siga sato anéh kalayan kerah bodas. Ibu Warren, maksakeun kuring mikir, awéwé ngora anu hadé pisan, anu nyeri pisan ka kuring. Anjeunna tiasa ngaleungitkeun bagian tina jogét putrana sareng jogét kalayan aktipitas pisan. Salakina rada awon, bahkan langkung awon tibatan dulur misan na Juan; tapi anjeunna sigana henteu sepuh. Wanita Maitland duanana geulis, sapertos Anne, kulitna coklat, panon poék ageung, sareng irung anu saé. Jéndral ngagaduhan asam urat, sareng Bu Maitland ngagaduhan penyakit kuning. Miss Debary, Susan sareng Sally, nganggo baju hideung, jangkung jangkung, nembongan, sareng kuring nangtung di payuneun aranjeunna siga napas bau anu ngamungkinkeun kuring.

Maria nyarios ka kuring yén kuring katingali saé pisan. Kuring nganggo pakéan sareng syal bibi sareng rambut kuring sahenteuna rapih, anu sadayana mangrupikeun cita-cita kuring.

Kami gaduh dinten anu saé pisan dina Senén di Ashe, kami linggih opat welas dina tuangeun di pangajian, di ruang makan éta henteu biasa kumargi badai nurunkeun hawu na. Ibu Bramston nyarios lami, anu Bapak Bramston sareng Tuan Sekretaris katingalina ampir sami pikeun dinikmati. Aya whist sareng tabel kasino, sareng genep urang luar. Sangu sareng Lucy damel cinta, Mat. Robinson saré, James sareng Ibu Augusta silih gentos maca pamflet Dr. Finnis dina cangkang sapi, sareng anjeunna gentos di perusahaan kuring.

Tilu Digweeds sumping dinten Salasa sareng urang maénkeun di kolam renang dina perdagangan. James Digweed ninggalkeun Hampshire dinten ayeuna. Kuring pikir éta kedah bogoh ka anjeun, pikeun kahariwang anjeun ngeunaan badé bal Faversham, sareng henteuna anjeun. Sanés ideu anu gagah? Éta henteu kantos aya panginten ka kuring, tapi kuring wani nyebutkeun éta leres.

Dadah; Charles ngirimkeun cinta anu pangsaéna sareng Edward anu pang parahna. Upami anjeun pikir bédana henteu pantes, anjeun tiasa ngadamel nyalira. Anjeunna bakal nyerat ka anjeun nalika anjeunna balik deui kana kapalna, sareng antukna kuring hoyong anjeunna nganggap kuring salaku

lanceukna anu resep, JA.

Biografi Pondok Jane Austen: Kahirupan sareng Sastra

jane-austen-Gwyneth Paltrow-Emma

Gambar tina pilem «Emma»

Jane Austen Lahir di Steventon tanggal 16 Désémber 1775. Anjeunna ageung di kulawarga jegud tina borjuis agraria sareng hirup dina pinuh waktos anu katelah Kabupatén. Ampir sadaya karyana ditulis dina nami samaran sareng dukungan literatur anu hébat nyaéta Sir Walter Scott anu masihan dorongan pikeun karyana berkat ulasan anu dipikaresep pikeun novél na «Ema.

Sababaraha bukuna parantos dibawa ka layar lebar, kasus anu paling terkenal sareng terkenal Harga diri sareng prasangka.

Ampir sadaya bukuna anjeunna nyarioskeun perkawis cinta, anu rada henteu logis iraha Jane Austen henteu pernah nahan kawin ogé anjeunna henteu hoyong éta. Éta pisan sababna naha éta mangrupakeun cinta anu utopian, dumasarkeun sadaya dina panineungan batur.

Novel anu diterbitkeun

  • "Rasa sareng Sensitipitas" (1811).
  • "Harga diri sareng prasangka" (1813).
  • "Mansfield Park" (1814).
  • "Emma" (1815).
  • "Biara Utara" (1818), pagawéan anumerta.
  • "Persuasi" (1818), pagawéan anumerta.

Jane Austen pupus tanggal 18 Juli 1817 di Winchester. Su kuburan Éta di transept kalér nave tina Puri Winchester, anu nampi seueur kunjungan sapopoé kusabab sésa-sésa panulis dikubur di dinya.

Tanda kutip kasohor ku Jane Austen

Jane Austen

  • "Kasombongan sareng kareueus mangrupikeun hal anu béda, sanaos kecap-kecapna sering dianggo sinonim. Hiji jalma tiasa reueus tanpa kabodoan. Sombong langkung aya hubunganana sareng pendapat urang ka diri urang sorangan: kasombongan, kalayan naon anu urang pikahoyong ku batur pikeun mikiran urang.
  • "Mentingkeun diri nyalira kedah dihampura, sabab teu aya harepan tamba."
  • "Kurangna kamurahan dulurna ngarahkeun anjeunna kaheran dina milarian silaturahim di tempat sanés."
  • "Kuring yakin yén dina unggal jalma aya kacenderungan pikeun jahat tertentu, ka cacat bawaan, bahkan pendidikan anu pangsaéna moal tiasa diungkulan."
  • "Kuring ngan ukur daék meta dina cara anu paling konsisten, dina pamanggih kuring, kalayan kabagjaan masa depan kuring, henteu paduli naon anu anjeun atanapi saha waé anu sami-sami asing pikeun kuring."
  • "Biasana urang sadayana mimitian ku karesep sakedik, sareng éta tiasa ngan saukur kusabab, tanpa alesan; tapi aya saeutik pisan anu ngagaduhan seueur haté anu murag asih tanpa dirangsang ».
  • "Tapi salami jalma-jalma ngantepkeun diri dibawa kabawa imajinasi pikeun ngawangun kaputusan anu salah ngeunaan tingkah laku urang sareng cocog éta dumasar kana tampilan anu ngan saukur, kabahagiaan urang bakal salawasna aya dina rahmat kasempetan."
  • "Kumaha gancang-gancang timbul alesan pikeun nyatujuan naon anu urang resep!"

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.