Sir Tim O'Theo ti RAF. Palasik Bruguera aya deui sabab ...

Sadaya ilustrasi dina tulisan ieu mangrupikeun koleksi komik Bruguera kuring.

... Kuring maca kalayan sumanget dinten-dinten éta labél komik legendaris mulih hatur nuhun ka penerbit Penguin Ramdon House, anu ti Séptémber bakal ngaleupaskeun opat puluh lima judul sataun. Anu kapilih anu munggaran, anu bakal ningali cahaya anyar dina Oktober, nyaéta kompilasi tina Anu saé tina Mortadelo sareng Filemón (tangtosna) sareng Anu Hadé pisan Sir Tim O'Theo, antara séjén. Janten urang anu parantos dewasa sareng diajar maca sareng komik ieu ayaan. Tapi ogé generasi anyar.

Dinten ieu kuring cicing sareng Sir Tim O'Theo, detektif Inggris anu paling kawéntar dina komik Spanyol, salah sahiji kalemahan kuring sareng pastina salah sahiji pangaruh mimiti kuring diajar basa Sachon sareng janten penganut novél kajahatan. Tangtosna ieu ogé mangrupikeun kenangan panyipta na, kartunis Catalan Juan Rafart Roldán, RAF, sareng tim anu ngiringan anjeunna.

Juan Rafart Roldán, RAF

Ngalahir di Barcelona en 1928 sareng teu lami pisan anjeunna nunjukkeun karesepna pikeun gambar. Nanging, éta henteu dugi 1956 nalika anjeunna bakti dirina pinuh pikeun éta salaku tanaga ahli. Kuring salawasna asup salaku RAF sareng anjeunna pupus 21 taun ka pengker akibat serangan jantung. Anjeunna salah saurang pangarang garis langkung kreatif sareng ciri ti pabrik kartunis anu hébat pisan anu ngalangkungan bumi penerbitan ieu.

Anjeunna mangrupikeun panyipta karakter sapertos Rebrútez, Doña Tecla Bisturín, Sherlock Gómez (saheulaanan ti Sir Tim), Agapito Silbátez, Doña Paca Cotíllez, Doña Lío Portapartes, Don Pelmazo, supir treuk Manolón atanapi Flash fotografer. Anjeunna damel di bumi penerbitan Inggris Fleetway sareng kamungkinan tina cicing sareng pangalamanana di London lahir jalma anu, sareng, tokoh na anu paling kawéntar, Sir Tim O'Theo.

Sir Tim O'Theo

Séri

Penampilanna masih janten masalah anu teu diragukeun, kumargi sababaraha tempat éta di majalah nomer 23 Mortadelo sareng naon anu dilakukeun ku batur Super Thumbelina, antara 1971 sareng 1985. Alam semesta karakter dina séri ieu nyaéta nikmat sareng pinuh ku nuansa, anu nunjukkeun kaasih panulis pikeun ciptaanana sareng pangalaman hébat anu dipimilikna dina jinis sareng budaya Sachon. Salaku tambahan, panulis naskah tina téks Éta mangrupikeun nami jangkung tina Andreu Martin, Panulis novel hideung Barcelona, ​​sareng Ron Clark, Panulis skrip Inggris.

Perlu disorot éta naskah, kaganggu sanés ngan ukur ku rujukan kana jinis noir tapi ku Anglicismeu anu dikurniakeun téks na kabeungharan linguistik bari salajengna nunjukkeun parodi.

Sir Tim O'Theo ngembangkeun normal di Désa Bellotha, sanaos ogé, ti waktos ka waktos, kasusna kajantenan di nagara sanés sapertos España. Kaseueuran pangiriman na ti 2 dugi ka 7 halaman, tapi aya ogé genep petualangan jangka panjang (42 kaca), anu diterbitkeun mimiti dina séri. Diantarana waé nyaéta Ngumpulkeun hantu o Kutil Sivah.

Dina spesial tina majalah Mortadelo, sareng gumantung kana téma, Petualangan Sir Tim O'Theo cocog sareng anjeunna. Sapertos dina ieu didedikasikan pikeun ksatria abad pertengahan.

Aksara

Sir Tim O'Theo

Ieu téh hiji aristokrat Inggris lawas, saé tapi palinter dina katerampilan na salaku detektif anu langkung amatir tibatan anu sanés. Hirup di Liang haseup (The Chims, urang sok maca dina poster), agam di pinggiran kota Désa Bellotha.

Patrick Patson

Patson, si Butler. Dina mangsa ngora, anjeunna ngabagi petualangan di koloni sareng Sir Tim O'Theo. Anjeunna teras-terasan ngadu'a ngeunaan gajih anu murah anu ditampi ti Sir Tim, anu anjeunna dianggap ketat, tapi henteu ragu ngiringan anjeunna sareng ngabantosan anjeunna dina hal naon waé anu kedah ditalungtik.

Mac Latha, jurig

Anjeunna mangrupikeun penduduk katilu Las Chimeneas sareng ngan Sir Tim anu tiasa ningali éta sareng ngupingkeun koméntar anjeun. Anjeunna ogé dibéntangan dina sababaraha petualangan sareng ti The Beyond ngagaduhan misi nyingsieunan bapak tim.

Blok Sersan

Blops nyaéta a pulisi lokal, jangkung, pot-bellied sareng ku kumis ageung. Beurang indit henteu daékeun damel sareng mindahkeun pint bir di pub lokal, The Crazy Bird. Anjeunna henteu tahan Sir Tim, anu anjeunna namina wiwitan sareng amatir. Sareng anjeunna bakal ludes dina langkung ti hiji petualangan kusabab katiisan na.

Pitts Agén

Ieu téh mangrupa Blops ngabantosan, sapertos inept sapertos bossna.

Huggins

Ieu téh mangrupa boga sareng palayan The Crazy Bird. Karakter na nyebut tempat ieu salaku El ave turuta, El ave chiflada, El ave turulato, jsb. Éta dimana sadayana lalaki di kota pendak nginum bir sareng masihan koméntar kana naon anu kajantenan di kota.

Burgomaster

Saurang jalma sing cekap, gumelemét téh otoritas kotamadya. Tina saeutik kapribadian, anjeunna hirup sareng Bert, pamajikanana.

Lady Margaret Filstrup

Randa tilas kolonél tina Angkatan Darat Inggris.

Juragan Keyasaben

Kapala Skotlandia pakarangan sareng atasan Blops sareng Pitts, saha anjeunna biasana abronron kusabab henteu mampuh na.

Mac Rhácano

Anu ngagaduhan toko pion.

Mac Gillicudy

El nu manggih ti kota.

Naha Sir Tim kedah kapendak?

Kusabab lamun. Kusabab pikeun jalma anu urang parantos gaduh umur dimana teu aya gim video, héndsét atanapi naon waé anu mirip sareng komik mangrupikeun komik, pastina éta salah sahiji karakter favorit urang. Sareng kusabab generasi ngora aranjeunna tiasa mendakan seueur pisan karakter jadi alus sapertos anjeunna anu kedahna wajib dilakukeun.

Fuentes:

  • 13 Rue Bruguera
  • Humoristan.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Fransiskus Aljama Azor cenahna

    Raf mangrupikeun salah sahiji panulis komik karesep kuring. Asik.