Urang ngamimitian taun dina Reuwas. Seri Aubrey sareng Maturin, ku Patrick O'Brian

The Frigate Reuwas (poto tina buku Pembuatan Master sareng Panglima - Jauh dunyaku Tom McGregor. Panulis Inggris Patrick O'Brian (1914-2000)

Hawa Taun Anyar mustahil pikeun urang anu henteu didamel tina confetti sareng manik, janten kuring milih bioskop anu saé. Pilihanna, salah sahiji anu henteu gagal: Juragan sareng Komandan. Basisir paling jauh di dunyaku Peter Weir (2003). Petualangan angkatan laut anu sampurna tina séri literatur anu sampurna.

Ku jalan kitu, kuring ngadamel résolusi anu sanés pikeun anu nembé dirilis 2017 ieu: pikeun maca deui judul favorit kuring tina séri anu megah ieu. Ditulis ku Patrick O'Brian opat puluh taun saatos novél kahijina, The Adventures of Kaptén Jack Aubrey sareng dokter Spanyol-Irlandia sareng mata-mata Stephen Maturin putera indispensable pikeun unggal anu resep kana jinisna. Ieu carita cinta kuring sareng maranehna.

Abdi émut ningali buku sareng cicing ningali ilustrasi anu saé dina sampulna. Aranjeunna parantos disada ka kuring dina waktos anu sami Abdi nguping yén Peter Weir badé nyandak pilem éta sampul. Abdi henteu gaduh waktos kanggo ngamimitian maca, ngumpulkeun sareng ngareuwaskeun saga tina petualangan angkatan laut anu teu aya tandingan sareng mustahil pikeun ngéléhkeun. Janten leres, kuring ngaku éta sareng kuring henteu paduli pisan: hatur nuhun kana berita anu kuring mendakanana.

Tapi ogé genre ieu —Dua literatur sareng sinematografi— Éta parantos narik kuring salami kuring émut. Ogé, kuring parantos gaduh kasempetan (sareng tuah) balayar sareng terang kumaha kahirupan tiasa di laut.

Harepanna moal éléh. Kuku petualangan matak jeung Latar sajarah anu mimitian ti Revolusi Perancis dugi ka akhir Karajaan Napoleon. un basa kompléks pikeun pamaca awam tina slang laut sacara umum tapi warna coklat pikaresepeun sakumaha pikaresepeun pikeun dianggo sareng ngupingkeun. Sareng hiji deui karakter teu tiasa hilap.

on Jack Aubrey sareng Stephen Maturin, palaku protagonis, atanapi sésa karakter anu ngiringan, ampir sadayana parantos ditulis. Tapi nyingkirkeun fitur-fitur anu tiasa dikenal sacara universal tina konstruksi na, éta anggapan naon anu tiasa dipimilik ku aranjeunna bénten sareng pamaca nyalira. Ngan ukur aranjeunna kedah ngarobih rupa janten daging sareng getih.

Éta sihir bioskop, henteu paduli gambar anu masing-masing pamaca tiasa nempatkeun. Sihir éta moal tiasa langkung saé atanapi langkung suksés dina adaptasi pilem alus teuing dilakukeun ku sutradara Australia Peter Weir tina Basisir paling jauh di dunya.

Kacuali jelema parobahan naon anu dilakukeun di naskah -anu kapal Amérika Kalér aslina tina buku janten Perancis sabab kumaha Yankees tiasa janten jalma jahat dina pilem—, hasilna na spektakuler. Sanaos panginten hiji kecap cekap: kageulisan Cahaya, warna, musik unggal adegan dina imajinasi sareng anu didamel ulang dina layar sami persis. Sareng sa éndahna.

Bagéan tina kumpulan séri Aubrey-Maturin kuring.

Pikeun anu kirang amatir atanapi saha waé anu henteu ningali dirina sanggup nempatkeunana 20 novel rangkep aksi, intrik, spionase, kapal karam, seting aheng, perang laut anu teu aya tandinganna anjeun tiasa langsung kana gambar. Anjeun pastina hoyong maca éta. Sareng upami anjeun resep kana jinis sastra ieu, séri ieu kapaksa sareng pantes tempat anu pangsaéna dina rak anu pikaresep.

Palaku nginjeumkeun sapuan sareng jiwa anu pas pikeun tokoh sastra. Abdi henteu ningali salah sahiji ti aranjeunna harita. Éta ngan ukur mr allen (boatwain), épisién sareng wani Kaptén Narik, anu henteu tiasa pangaruh sareng pikaresepeun Killick, pelaut Samaun sareng tahayul Joe piagam, anu daék mr mowett... Sareng tangtosna dua tokoh utama, salah sahiji pasangan literatur anu langkung kontras, jalan anu hadé sareng luar biasa.

Dina hiji sisi, kuring kagum sareng kompléks dokter Maturin, telik satengah Catalan satengah Irlandia ogé dokter sareng musisi anu hadé. Rasional, tepat, heureuy sareng sakaligus dicadangkeun, idéalis sareng sumanget.

Di sisi anu sanésna, Jack. Hampura, Kaptén Jack Aubrey Anu untung. Janten pinuh bonhomie, Ti hiji humor khususna sareng guludug na Risa. Kalayan aranjeunna karep jeung kaleuleuwihi sakumaha sareng alkohol, sareng anjeun licik bajak laut katingali balik mangsa, rasa kahormatan, tugas sareng pangorbanan, paréntah tapi ogé hormat. Sareng éta sensitipitas jadi batin sareng ngandung tapi jelas pisan cinta na kana musik, parahu na, éta frigate éndah reuwas, sareng anak buahna.

Paul Bettany sareng Russell Crowe nembé ngaleungit di aranjeunna. Éta ngan ukur tiasa dipasihan hiji tapi: aranjeunna tukeur jangkungna tokoh-tokoh sastra, nuansa ngan ukur pikaresepeun pikeun pamiarsa novel. Upami teu kitu, sadayana sampurna.

Sanés waktos ogé ayeuna kuring tiasa janten obyektif sareng kuring ogé henteu resep. Pikeun kuring éta séri petualangan angkatan laut anu pangsaéna tina sagala kali. Sareng kuring hoyong ngamimitian taun énggal ieu ku ngulangkeun perjalanan anu mulia sapertos kitu. Kuring ngajak sadayana ogé ngamimitian salah sahiji judulna.

Aubrey sareng Maturin Series

  1. Kaptén laut sareng perang
  2. Juragan
  3. The frigate Reuwas
  4. Operasi Mauritius
  5. Pulo Desolation
  6. Episode perang
  7. Asistén bedah
  8. Misi di Ionia
  9. Palabuan pengkhianatan
  10. Basisir paling jauh di dunya
  11. Sisi séjén gambar
  12. Patén marque
  13. Tilu belas salam hormat
  14. The schooner pala
  15. Clarissa Oakes, tongkat dina kapal
  16. Laut poék siga palabuan
  17. Komodor
  18. Laksamana ka darat
  19. Saratus dinten
  20. Biru dina mizzen
  21. Perjalanan Anu Henteu Akhir Jack Aubrey, henteu diterbitkeun dina basa Spanyol

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Angelica cenahna

    Hello wilujeng siang, kuring diajar ngeunaan Sejarah buku-buku ieu, ngalangkungan pilem Russell Crowe. Abdi hoyong kéngingkeun tapi kuring ti Mexico ... Dimana kuring kéngingkeunana?

  2.   Mariola Diaz-Cano Arevalo cenahna

    Halo Angelica. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Abdi mésér séri buku di dieu di Spanyol, di hiji department store parantos lami. Kuring ngabayangkeun anjeun ogé tiasa mendakan aranjeunna di Méksiko. Bisi wae, anjeun ngagaduhanna di Amazon.