Santiago Posteguillo, «kaisar» tina novel sajarah

santiago-posteguillo-in-the-italica-amphitheater_1280x643_533482be

Poto ku Santiago Posteguillo.

Novel sajarah langkung ti ayeuna dina adegan sastra ayeuna. Anjeun moal tiasa nolak éta genre ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling loba dibaca di nagara urang. Ku cara kieu, antara nu bestsellers langkung dipikaterang urang tiasa mendakan karya-karya anu teu aya tungtungna anu ngamungkinkeun urang ngarambat ka jaman baheula, saolah-olah éta mangrupikeun waktos, sareng nikmati pengayaan élmu sajarah urang ku cara anu ngahibur sareng pikaresepeun.

Di nagara urang kami gaduh panulis hébat anu parantos netepkeun dirina dina jinis ieu sareng pasti bakal janten sinonim pikeun éta. Pokokna, sadayana, Abdi hoyong nyorot saha anu kuring anggap "lirén" sastrawan kami, "kaisar" sajati tina panggung nasional dugi ka novel sajarah.

Abdi nyarios, tangtosna, perkawis Santiago Posteguillo sareng tina dua trilogina anu didédikasikeun pikeun Publio Cornelio Escipión sareng Trajano. Karakter ieu, aya hubunganana hébat dina sajarah universal sareng di luhur sadayana, dina sajarah Roma.

Jalma-jalma urang anu sumanget kana sajarah sareng sagala rupa anu aya hubunganana sareng Roma klasik parantos tiasa nganggo tulisan anu ampir teu aya watesna anu aya hubunganana sareng kontéks sajarah ieu. Ben Kane, Massimiliano Colombo, Steven Saylor atanapi Simon Scarrow mangrupikeun conto tina panulis anu hébat anu parantos nyerat novel kontekstual dina jaman sajarah ieu sareng saha, sapertos panulis anu urang carioskeun, Abdi ogé hoyong nyarankeun aranjeunna sareng ngahargaan aranjeunna positip pisan.

Sanaos kitu, karesep kuring masih Santiago Posteguillo sabab dua trilogina sapertos karya seni luhur dina tingkat narasi sareng sajarah. Hal éta, nalika ngeunaan poko Roma nyalira, henteu gampang dipendakan di kalangan panulis nasional. Sugan ogé, teu bisa dihindari,  Kanyataan ieu yén anjeunna mangrupikeun panulis Spanyol ogé ngabantosan, pikeun kuring, pikeun nganggap anjeunna salah sahiji penulis sadaya anu paling hébat ka saha kuring ngagaduhan kamewahan maca sareng anu bakalan karyana pikeun novél kontekstualisasi di dunya Romawi.

trilogy_blanda_b

Tilu buku milik trilogi didaptarkeun ka Publio Cornelio Escipión.

Buktina ieu mangrupikeun jumlah penghargaan sareng pangakuan anu panulis parantos kakumpul dina sababaraha taun terakhir. Tina panghargaan sareng pangakuan ieu, contona, janten finalis pikeun Hadiah Internasional Kota Zaragoza 2008 pikeun Novel Sejarah sareng Legions dilaknat. Janten anu terbaik Sejarah Novelis Hislibris 2009 kanggo Panghianatan Roma, Cartagena Historical Novel Week Award 2010 atanapi Sejarah Sastra Award 2013, Diantarana.

Sadaya pangakuan ieu didasarkeun, sawaréh, tina kanyataan yén panulis Valencian sareng bukuna   parantos suksés masihan pamiarsa kasempetan pikeun terang langsung kana kapribadian sareng sajarah séri inohong sajarah berkat dokuméntasi anu saé kira-kira cara hirup sapopoé, politik atanapi militér boh républik boh kaisar Roma.

Dina waktos anu sasarengan, gaya sastra na ngamungkinkeun pamiarsa anu teu katarik kana kajian sajarah pikeun teu bisa dihindari aub dina plot tokoh anu nyingkirkeun kontéks tempatna, tungtungna sareng teu bisa dihindari, tungtungna kacanduan sajarah Roma  sareng diajar na tanpa praktis sadarna.

maxresdefault

Buku-buku milik trilogi khusus kanggo Trajan.

Di sisi anu sanésna, tangtosna, sadaya pamiarsa anu ngarasa kataji ku sajarah sareng panilitianna, bakal ningali dina karya Santiago Posteguillo mangrupikeun kasulitan anu sesah cocog sareng kasempetan anu sampurna pikeun teras-terasan ngagumkeun sajarah Roma, ngahijikeun sareng ngalegaan élmuna sareng ngaraosan intrik politik sareng sosial anu nandaan jaman anu dijelaskeun ku panulis.

Kusabab kitu, kuring usaha pikeun nganggap dua trilogies Santiago Posteguillo salaku dua novel sajarah panghadéna anu aya hubunganana sareng Roma kuno sareng panulisna salaku panulis anu paling saé pikeun jinis ieu. Sanaos ieu, sareng sapertos biasa, éta tetep pendapat kuring anu handap sareng  Kuring ngadorong pengikut kami tina Actualidad Literatura pikeun ngajukeun, dina bentuk koméntar, kesan sorangan ngeunaan novel anu didedikasikan pikeun Roma kuno sareng ka saalam dunya na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   alex martinez cenahna

    Salam Mariola,
    Hatur nuhun pisan kana pangandika anjeun sareng kuring resep pisan urang bagikeun rasa sareng kesan anu sami dina hubungan sareng Santiago Posteguillo. Nyatana nyaéta aranjeunna mangrupikeun salah sahiji buku anu anjeun jaga salaku harta karun. Ogé alus pisan nyaéta tulisan anjeun ngeunaan trilogies ieu. Urang bakal nyarios ngeunaan poko sareng rangkulan anu ageung.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo cenahna

      Jiga harta karun anu hébat pisan. Kuring ngamalirkeun trilogi Scipio sakaligus, sanaos kuring kantos maca Trjanogy Trajan sateuacanna, anu kuring paling resep. Sareng kuring gaduhna siga emas dina kaén.
      Urang pasti bakal teraskeun nyarios. Ah, kuring ogé ningali yén panulis sirah anjeun nyaéta Pérez-Reverte. Nya, urang bakal langkung seueur anu kedah dibahas. Kuring nembé ngamimitian Falcó. Kuring bakal ngawartosan. Rangkulan séjén.