Tinjauan: «The murai dina salju», ku F. Javier Plaza

Tinjauan: "The murai dina salju", ku F. Javier Plaza

Sababaraha bulan ka pengker kuring nyaritakeun ngeunaan Magpie dina salju, novel munggaran ku  F. Javier Plaza, diterbitkeun ku Éditorial Hades. Parantos sababaraha minggu ti saprak réngsé maca. Sareng upami kuring henteu ngadorong diri kuring pikeun ngalakukeun tinjauan sateuacan éta sabab kuring henteu acan sapinuhna pulih tina kesan yén carita ieu parantos ditingalkeun ka kuring.

Magpie dina salju Tempatna langkung ti 7 dinten, di Paris paling artistik akhir abad ka-XNUMX. Jaman harita urang kenal sareng Camille, protagonisna, saurang nonoman ti kulawarga anu saé anu hoyong janten pelukis anu langkung penting, tapi anu kawajiban kulawargana henteu matak gampang pikeun anjeunna. Kami mendakan saha anjeunna, sapanjang sejarahna sareng jalma-jalma di sakurilingna, impianana, harepan, cita-citana. Tapi ogé kagorenganana, hubunganana, mamangna, kasieunan anjeunna. Plaza asup kana pikiran Camille salaku pelukis, salaku lalaki, salaku putra, salaku pameget, salaku seniman, salaku nonoman anu hoyong merjuangkeun nasibna pikeun ngukir dirina sorangan, tapi ngan ukur sawaréh anu hasil.

Abdi nyarios éta Magpie dina salju Mangrupikeun novél anu diriwayatkeun salaku mémoir. Dina jalma anu munggaran, Camille nyaritakeun dinten-dinten terakhir na di Paris, sateuacan uih deui ka bumi kulawarga, dimana anjeunna kedah ngalaksanakeun kawajiban salaku putra cikal, kalebet nikah ka tunangan na.

Nanging, anu mimitina siga buku harian, sakedik-sakedik ngasilkeun bentuk kenangan, nalika mimiti nganggap yén éta ditulis ti hareup. Sareng nalika pamaca janten sadar kana ieu, anu maca tiasa sadar yén sadaya impian Camille tiasa tetep aya dina éta impian, di antawisna, balik deui ka Paris di musim semi pikeun paméran sareng Impressionis dina janjian penting.

Pikeun kuring mamang éta, perasaan éta, robah jadi kanyeri murni. Seueur pisan anu kuring lakukeun anu henteu pernah kuring lakukeun dina kahirupan kuring. Kuring lirén maca buku kana bab tina tungtung sababaraha dinten sabab kuring teu tahan nyeri tina mendakan yén tungtung anu kuring antisipasi ti sababaraha halaman ka pengker tiasa kajantenan.

Plaza tiasa nyiptakeun karakter anu gampang pisan empati. Sanaos janten awéwé sareng jalma munafik - dina cara anjeunna ngagambarkeun lalaki waktos éta, teu aya anu teu biasa, di sisi sanésna - Camille ngagaduhan impian sareng merjuangkeun éta. Anjeunna mangrupikeun produk tina waktosna anu hoyong kaluar tina kapang, tapi kayakinanna saluyu sareng anjeunna kedah ngalawan diri. Kawajiban ka batur sareng ngahargaan dirina sorangan ngaluarkeun anjeunna perjuangan mental ti mana muncul ideu sareng bayangan anu pikaresepeun.

Inspirasi Parisian

Javier Plaza resep pisan kana lukisan. Impresionisme mangrupikeun gerakan gambar anu dipikaresepna. Sareng anjeun tiasa ningali éta. Karep anu muncul tina halaman tina Magpie dina salju nalika ngajelaskeun lukisan atanapi adegan anu salah sahiji tokoh mikirkeun ngeunaan ngalukis, kuring bahkan naros ka panulis buku naha lukisan éta leres-leres aya.

Tapi henteu. Kacuali gambarna Magpie dina salju ngeunaan Monet, sakedik gambar nyata anu disebatkeun dina novel. Javier ngawartoskeun kuring yén anjeunna nyarioskeun ngeunaan lukisan hipotetis ieu pamikiran ngeunaan naon "pelukis anu panginten pikaresepeun pikeun karyana", sareng anjeunna nyobian asup kana sirahna sakumaha kajadian ka anjeunna nalika aya kajadian ka anjeunna atanapi anjeunna ningali hal sareng mikir "éta anjeunna tiasa masihan téks tulisan ».

Kuring resep detil anu dicaritakeun anjeunna ngeunaan karakter Camille éta, sanaos anjeunna henteu diideuan ku karakter anu asli, Plaza masihan nami éta pikeun ngajénan Camille Pisarro, salah sahiji pelukis anu dipikaresepna. Nyatana, kanvas karesep Plaza nyaéta persis Pissarro, Boulevard de Montmartre nalika surup. Sareng persisna di Montmartre dimana carita utama lumangsung.

Panasaran anu penting ogé nyaéta inspirasi tina tokoh sanés dina buku, Yves sareng Victor, pelukis penting anu ditingali ku Camille sareng anu mendakan impresionisme pikeun anjeunna. Plaza anu nyatakeun yén Yves diideuan ku Toulousse Lautrec, sanaos kahirupan pelukis, utamina dina taun-taun na, cukup kagoréngan sareng dramatis, sareng anjeunna ngaleungitkeun tilas tragedi ti karakter Yves pikeun ngajantenkeun éta gumbira. Victor ngagaduhan sipat Pisarro.

Dua karakter ieu ngiringan Camille pikeun ngagambarkeun dua kapribadian antagonis artis. Yves mangrupikeun seniman anu teu aya sareng bohemian dina waktosna anu hirup ngan ukur ukur pikeun ngalukis sareng wengi. Sareng Víctor mangrupikeun seniman anu berorientasi kulawarga sareng masalah sosial.

Awak liwat sareng kamulyan tetep

Frasa ieu saur Yves ka Camille. Keraguan ngeunaan naha atanapi henteu Camille bakal ngimpikeun impianana parantos langkung dibuktikeun nalika Yves nyarioskeun kecap ieu. Sanaos frase dikaluarkeun ku pelukis salaku jalma anu henteu hoyong éta hal, antara banyolan sareng ejekan, anu leres nyaéta ideu na jero pisan.

Nalika kuring mendakan kalimat ieu nyaéta nalika kuring leres-leres sadar kana musibah anu bakal datang: bédana antara ngalangkungan kahirupan sareng maot, atanapi hirup sareng tetep dina mémori salamina. Kuring bakal émut buku ieu pikeun sababaraha hal, tapi kuring terang yén ideu ieu bakal salawasna aya sareng kuring.

Aya seueur alesan naha éta pantes dibaca Magpie dina salju, tapi upami kuring kedah milih ngan hiji, pastina bakal hirup dina frasa ieu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.