Tinjauan: Kabagjaan anyar, ku Curro Cañete

curro-cañete-a-anyar-bagja

Koléksi Áncora sareng Delfín tina Destino Editions terus nganyahokeun judul-judul anyar sareng ngajanjikeun anu ditulis ku panulis sapertos Lorenzo Silva, Victor del Árbol (Juara Hadiah Nadal 2016) atanapi, nembé, Curro Canete, wartawan anu dumasarkeun di Madrid anu buku kahijina, Kabagjaan anyar, mangrupikeun lagu kanggo optimisme sareng pembebasan.

Balik deui kana kahirupan

Kabagjaan anu énggal, ku Curro Cañete.

Kabagjaan anu énggal, ku Curro Cañete.

Tina dua puluh lima bab anu diwangun Kabagjaan anyar, buku anu ditulis ku Curro Cañete sareng diterbitkeun ku Editorial Destino dina 11 Oktober, Volver a la vida sacara sampurna ngahartikeun inti tina buku ieu diantara jalan antara karya jurnalistik sareng narasi anu saluyu nalika nyarioskeun kami carita ngeunaan ngungkulan anu bakal nyebarkeun masarakat. kusabab deukeutna, khususna dina waktos nalika jejer sapertos krisis ékonomi, kurangna (paradoks) kurang komunikasi atanapi homoseksualitas teras janten topik anu bakal ditalungtik.

Protagonis A bagja anyar, Curro, ngamimitian nyerat novel dina judul samentawis Kumaha carana bagja sareng henteu pati nyobian di Playa Blanca (Lanzarote), dina usum panas 2010. Dina taktak anjeunna anjeunna nyepeng hiji homoseksualitas non-éksternal sareng nostalgia pikeun lanceukna almarhum, Rafa, saurang pujangga ti Cordoba anu stanzas na dipanggihan ku Curro saatos sumping di Kanaria Kapuloan.

Koper dada anu Curro keukeuh unraveling sapanjang halaman buku ieu, ngandelkeun jalma-jalma anu anjeunna pendakan di jalanna, panineungan nyalira sareng sababaraha propésional pangsaéna di nagara urang: tina terapi anti sepuh ti palatih Carmen Giménez-Cuenca dugi ka kelas tapa Ramiro Calle, ngalangkungan rujukan ka pangarang sapertos Campoamor, Neruda atanapi Herman Hesse, anu bukuna, Demian, janten batu penjuru karya. Éta ngeunaan milari kabahagiaan, tapi ngandelkeun sagala kamungkinan: fisik, psikologis, tapi khusus émosional.

Sareng éta carita cinta, anu Curro sareng Chico de Ojos Azules ogé sumbu plot dimana protagonis maju dina hiji-hijina tujuan nyerat "buku ngeunaan kabagjaan", anu kedah nyanghareupan kasieun nyalira sareng ngandelkeun alat-alat anu hirup masihan urang nalika datang ka ngahontal total kaayaan fullness.

Kabagjaan anyar pikeun Curro Cañete Éta, pang luhurna, buku ayeuna, sabab éta henteu ngan ukur ngajajah sagala rupa aspék penting anu sering nolak ngalir kusabab kaayaan sosial sareng kabiasaan goréng, tapi éta ti sudut pandang anu ngahibur, didokuméntasikeun sareng, sateuacan sadayana, sapopoé , caket.

Curro Canete

@nosolocurro

Curro Canete (Málaga, 1978) nyéépkeun sabagian waktos budak leutik na di Córdoba, dimana anjeunna diajar Hukum, dugi ka karep pikeun komunikasi nyababkeun anjeunna milarian karir di Jurnalisme di Universitas San Carles di Madrid. Pecinta lingkungan na, Malasaña, tapi ogé seni panulisna nyalira antara pulau sareng nagara deungeun, Cañete parantos damel pikeun média anu sanés sapertos Psikologi o kasombongan Fair sapuluh taun ka pengker.

Karesepna kana psikologi modéren, filosofi énggal sapertos mindfulness atanapi Master dina Palatih Profesional parantos ngamajukeun salami opat taun nyiptakeun buku anu ngahibur, jero sareng ayeuna anu mangrupikeun kabagjaan anu énggal.

Sacara pribadi, kuring tinggaleun kalimat, ogé disebatkeun dina Demian ku Herman Hesse, kalebet kana buku Curro: «Nalika anu sanésna dipikaterang, jalur seuseueurna moal tiasa dipilih deui".

Buku ieu didamel kanggo sadayana anu henteu nuturkeun jalur éta, anu milari kabahagiaan anu khusus sapertos anu universal. Janten énggal.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.