"Sél jalma-jalma polos", buku anu nempatkeun cek protokol penahanan ayeuna ngeunaan Kekerasan Génder di Spanyol

"Sél jalma-jalma polos", buku anu nempatkeun cek protokol penahanan ayeuna ngeunaan Kekerasan Gender di Spanyol

Sél jalma polos Éta buku kalayan debutna  Francisco J. Lario, naon éditan Bunderan Beureum Redaksi. Panulis, anu nyiapkeun protokol ditahan ayeuna ngeunaan Kekerasan Gender di Spanyol, nampilkeun paméran lengkep kasaksian asli lalaki anu korban tuduhan palsu ngalangkungan hukum ayeuna. "Lalaki anu, saatos ditelepon ku pasanganna atanapi mantan pasanganna, sareng sanaos polos kajahatan anu dituduh, parantos ditahan, diborgol sareng dikurung dina sél. Seueur anu kaleungitan bumi, artos, padamelan sareng murangkalihna ”, sakumaha anu dijelaskeun ku panulis.

Pasti anjeun terang ngeunaan hiji pasualan, sanaos henteu caket, ngeunaan jalma anu sacara teu adil dikecam kusabab nyiksa. Kuring sacara pribadi ngagaduhan kasempetan pikeun ngabahas masalah éta sareng pulisi nasional sababaraha taun ka pengker, sareng kaayanana matak pikasieuneun. Henteu ngan ukur pikeun lalaki anu teu berdaya upami keluhan na palsu, tapi kusabab ieu ogé mangaruhan awéwé anu bener-bener korban kekerasan gender. 

Saatos tilu taun ngumbara, panilitian sareng wawancara di Spanyol, Francisco J. Lario nyebarkeun buku Sél jalma polos - Tuduhan palsu pikeun nyiksa, kanyataan anu disumputkeun siga a "Peryogi mutlak pikeun nyebarkeun publik sareng nyebarkeun masalah anu ngahinakeun ieu pikeun seueur pisan sareng kanyataan kanyeri ieu anu nyababkeun seueur lalaki kabobolan ngalangkungan Hukum Komprehensif ngeunaan Kekerasan Gender dina kasus tuduhan palsu."

Ditinjau sareng disatujuan ku dua ahli hukum sareng hakim, sapanjang karya ieu panulis mastikeun yén anu maca bakal mendakan 30 kasus nyata korban lalaki dina jinis keluhan ieu, wawancara sareng anggota Polda Nasional SAF (Layanan Perhatosan ka Kulawarga) anu ngagaduhan detil protokol nyata penahanan dina nyanghareupan keluhan ieu sareng cara bertindakna bahkan dina kasus anu aranjeunna ningali indikasi anu jelas yén keluhan éta tiasa palsu; wawancara sareng hakim anu kalimat terakhir na nyaéta: "Kuring awéwé, sareng salaku hakim, kuring datang pikeun nolak profési kuring"; wawancara anu sanés sareng pengacara, anu nyaritakeun kumaha anjeunna parantos berhasil ngusir sababaraha klien ti kantorna saatos ngusulkeun aranjeunna ngajukeun keluhan palsu ka pasanganna; bab anu kuring nyobian pikeun nyampakeun ka anu maca kasangsaraan rébuan barudak anu dirugikeun ku jinis keluhan sareng kalimat ieu; Buku pitulung pikeun saha waé anu dilaporkeun ngalangkungan laporan palsu anu ditutupan ku Undang-Undang Kekerasan Gender anu ayeuna, ogé definisi istilah hukum anu dipikaresep pikeun saha waé anu ngalangkungan prosés pipisahan atanapi perceraian ...

Fransiskus Lario nunjukkeun yén buku éta diarahkeun «Pikeun sakumna masarakat umumna, sabab pikeun unggal lalaki polos dikonci sareng dipisahkeun sareng murangkalihna, aya di tukangeun seueur awéwé anu ogé sangsara akibatna, sapertos adi-adi, indungna (anu henteu ngan ukur ngagaduhan budak anu kakurung di tukangeun bar tapi ogé sacara otomatis "kaleungitan incu" ku paréntah nahan ka dituduh), nini, babaturan, pasangan anyar ... " 

«Kuring hoyong masihan sora ka rébuan lalaki anu sacara teu adil dikaluarkeun tina bumi sareng ngalaman akibat tina hukum ieu, tangtosna, fokus kana kasus tuduhan palsu. Kuring anu pangpayunna ngadesek yén anu nyalahgunakeun sajati kedah dianiaya, dikutuk sareng dihukum, tapi sanés anu polos. Dina buku ieu kuring henteu ngajelaskeun atanapi namina kasus-kasus lalaki anu kejem, telenges sareng teu boga haté? sacara fisik atanapi psikologis nyiksa awéwé. Tina ieu, tangtosna, média sanésna parantos aya anu ngatur ", pangadilan Francisco J.Lario.

Buku ieu pinuh ku ketidakadilan anu nyata, carita anu ngagugah lalaki anu ngagorowok ti luhur hateup sareng kedah didangukeun.

 

 

Anjeun tiasameuli Sél jalma polos dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pilar foxy cenahna

    Halo, kuring Pilar Yebo sakitar tilu taun sareng pasangan kuring, anjeunna dikecam x disangka penganiayaan x mantan pamajikanana ngajukeun keluhan ka ex na di 2012 sareng dugi Oktober 2015 sidang teu dilaksanakeun sareng kami masih saksi sapertos ka anjeunna indungna sorangan sareng aranjeunna henteu hoyong nyandak anjeunna salaku saksi, hakim anu sami nyarios yén anjeunna aya hubunganana sareng korban anu disangka, anjeunna ngagaduhan opat budak umum, anu pangkolotna umurna 14 taun, urang ngagaduhan dirina sareng anu sanés anjeunna atos.
    Anjeunna mangrupikeun lalaki anu henteu sanggup ngarugikeun awéwé mana waé, kami ogé nyewa detéktip anu ngagaduhan bukti yén jalma anu disiksa nyaéta dirina, henteu sabalikna, yén sadayana nyarios hiji-hijina hal anu teu aya anu hoyong nyarios sareng pasanganna saatos maot sareng seueur hal anu langkung seueur anu kuring pikahoyong nyaéta nomer ieu 633650126 Kami peryogi bantosan sareng kuring ogé parantos angkat ka ombudsman sareng aranjeunna henteu tiasa ngalakukeun nanaon, mangga hubungi kuring, aranjeunna naros ka pasangan kuring dua taun tilu bulan pikeun hiji hal anu kuring lakukeun sanés kuring nyuarakeun hiji-hijina hal anu kuring tinggalkeun pikeun acer nyaéta média terang éta kusabab kuring asa pisan anjeunna ogé henteu cerai saatos opat taun persidangan sareng pikeun puncak éta kami deui ti mimiti kusabab psikolog anu bisi henteu ngagaduhan judul sareng éta sababna kami aya dina hal anu sami, punten bantosan hatur nuhun parantos maca ieu

  2.   Petrus Hernandez cenahna

    Buku na saé pisan sareng kuring resep yén témbok persamaan palsu parantos mimiti runtuh. Tapi panulis ragrag kana kasalahan anu sami sareng jalma sanés, kalebet seueur anu ngalawan panyalahgunaan hukum anu aya ngalawan manusa. Kuring ngarujuk kana kanyataan yén dina sababaraha kasempetan, anjeunna nyebatkeun masalah panyiksa, saolah-olah ngan ukur awéwé anu disiksa sareng sanés lalaki, contona nalika anjeunna nyarios yén "awéwé anu disiksa kedah dijagaan ku nagara", tibatan tina nyebatkeun yén "jalma anu dipukul (naha lalaki atanapi awéwé) kedah dijagaan ku nagara". Ogé nalika anjeunna nyebatkeun yén "upami lalaki nyiksa lalaki séjén atanapi awéwé nyiksa awéwé séjén, ieu sanés kajahatan, tapi pelanggaran", anjeunna hilap nambihan: "atanapi upami awéwé nyiksa lalaki ...".