Rosa Ribas. Wawancara sareng panulis The Good Children

Poto ku Rosa Ribas. Profil Twitter.

Rosa Ribas nyaéta anu nyiptakeun Cornelia Weber-Tejedor en Antara dua cai, la Trilogi 50-an (parantos opat panangan sareng panulis Sabine Hoffman) dikarang ku Kado Basa, The Great Cold sareng Navy Blue, sadayana diteureuy hideung. Tapi ogé asup Pensiunan Leonardo, Detektif Anu Deukeut, Miss Lima Puluh o Bulan dina ranjau. Sareng ayeuna anjeunna ngagaduhan Hernandez, kulawarga detektif anu bentang Selingkuhan sadayana dalit y Putra anu saé, anu parantos kaluar taun ayeuna.

Hatur nuhun pisan wawancara ieu anu parantos didedikasina pikeun kuring, kahadean sareng perhatian anjeun. Dina éta anjeunna nyarioskeun sakedik perkawis sadayana, ti mimiti na pangaruh, ngaliwat maranéhna pangarang karesep jeung anyar proyék anjeun parantos ngarencanakeun, ogé ningali kana bentang penerbitan sacara umum.

Rosa Ribas - Wawancara 

  • BERITA SASTRA: Naha anjeun émut buku munggaran anu anjeun baca? Sareng carita munggaran anjeun nyerat?

ROSA RIBAS: Abdi henteu émut buku anu mimiti pasti. Dua sampul janten émutan: Corsair hideung ku Emilio Salgari, buku anu kuring tetep simpen sareng simpen salaku harta karun. Abdi henteu terang sabaraha kali kuring maca buku ieu. Sareng anu sanésna tina Enid Blyton, Kelima aya dina masalah, Sigana mah éta.

Carita munggaran anu kuring émut kuring kedah nyerat nalika yuswa sakitar sapuluh taun. Éta hiji carita anu pikasieuneun pisan séntiméntal sareng dramatis ngeunaan banténg anu teu daék maot di plaza. Abdi émut yén kuring nyeratna di kelas (guru bakal ngajantenkeun kuring nyerat supados kuring jempé sakedap) teras kuring kedah macana di payuneun kelas. Hal anu pangsaéna nyaéta ningali budak anu kuring resep (Halo, Tenang!) Rusiah ngusap cimata dina akhir bacaan.

  • AL: Naon buku munggaran anu nyerang anjeun sareng kunaon? 

RR: Upami kuring émut leres, buku carita ku Poe, anu panginten kuring maca teuing mimiti sareng nyababkeun kuring seueur pikasieuneun wengi.

  • AL: Panulis sirah? Anjeun tiasa milih langkung ti hiji sareng ti sadayana jaman. 

RR: John irving. Salah sahiji panulis karesep kuring. Abdi henteu resep novel anu panjang pisan, tapi ku Irving kuring tiasa neraskeun saratus atanapi dua ratus halaman deui.

  • AL: Karakter naon dina buku anu anjeun resep pendak sareng ciptakeun? 

RR: Abdi hoyong pendak sareng anu gagah prajurit Schwejk, ku Jaroslav Hasek sareng gaduh sababaraha bir sareng anjeunna. Sareng nyiptakeun, Ripley, ti Highsmith.

  • AL: Naha anjeun ngagaduhan kabiasaan atanapi kabiasaan khusus nalika nyerat atanapi maca? 

RR: Kuring nyerat ku panangan sareng patlot. Teras kuring ngalirkeun kana komputer

  • AL: Sareng tempat sareng waktos anu anjeun pikaresep pikeun ngalakukeunana? 

RR: Sateuacan pandemi, kuring mimiti nyerat di cafe. Ayeuna kuring parantos diajar ngamimitian damel méja kuring.

  • AL: Genre séjén anu anjeun resep? 

RR: Kuring teu boga karesep. Abdi a maca anu geulis kiruh sareng terbuka pikeun sagala rupa bacaan.

  • AL: Naon anu anjeun baca ayeuna? Sareng nyeratna?

RR: Abdi gaduh sababaraha buku sakaligus. Abdi nuju maca The Boxer Polandia ku Eduardo Halfon, Masih hirupku Louise Penny na Aberteurliche Reise durch mein Zimmerku Karl-Markus Gauß. En momen ieu Abdi ngingali novel pondok. Tapi langkung kuring henteu tiasa ngitung.

  • AL: Kumaha saur anjeun pamandangan penerbitan pikeun seueur pangarang anu aya atanapi hoyong diterbitkeun?

RR: Komplik, sanaos panginten sanés aya deui panulis, tapi langkung seueur jalma anu nyebatkeun minat masarakat dina nyebarkeun. Di sisi anu sanésna, saluyu sareng kanyataan yén aya ogé langkung seueur pilihan pikeun diterbitkeun. 

  • AL: Naha momen krisis anu urang alami hésé pikeun anjeun atanapi anjeun bakal tiasa ngajaga anu positip pikeun novel kahareup?

RR: Nya, kusabab profesi kuring, kuring biasa ngasingkeun, nyéépkeun seueur jam di rohangan damel. Tapi éta kantos janten kurungan sukarela. Ayeuna, saatos sababaraha bulan janten pandemi, Kuring perhatoskeun kacapean anu urang sadayana bagikeunPikeun terang naha kuring bakal kéngingkeun hal anu positip tina ieu, kuring masih teu gaduh sudut pandang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.