Rhymes jeung legenda Bécquer

Rhymes jeung legenda Bécquer

Sumber Poto Rhymes jeung legenda Bécquer: XLSemanal

Pasti leuwih ti sakali anjeun geus ngadéngé buku Rhymes jeung legenda Bécquer. Meureun anjeun malah kungsi maca eta di sakola atawa SMA. Atawa nganalisis salah sahijina dina sababaraha kelas, bener?

Naha anjeun kantos nguping atanapi éta énggal pikeun anjeun, di handap ieu kami bakal masihan anjeun wawasan sakedik ngeunaan buku, naon anu anjeun mendakan di jerona, sareng naha éta penting pisan. Urang ngajak anjeun maca eta.

Saha éta Gustavo Adolfo Bécquer

Saha éta Gustavo Adolfo Bécquer

Gustavo Adolfo Becquer, atawa Bécquer, sakumaha anjeunna ogé dipikawanoh, lahir di Seville dina 1836. Katurunan Perancis (sabab kolotna asalna ti kalér Perancis ka Andalusia dina abad sixteenth, anjeunna dianggap salah sahiji pangalusna penyair Spanyol aya geus di nagara.

Anjeunna yatim ngora pisan, umurna kakara 10 taun. Anjeunna diajar di Colegio de San Telmo dugi ka ditutup. Ieu lajeng yén ibu baptis na, Manuela Monahay ngabagéakeun anjeunna. Manehna teh hiji anu instilled di anjeunna gairah pikeun puisi saprak budak leutik, maca penyair romantis dina poé-Na. Ku sabab kitu, dina yuswa 12 anjeunna bisa nulis Ode nepi ka pupusna Don Alberto Lisa.

Éta nyaéta jalma multidisiplin, Kusabab dina waktos anu sareng anjeunna diajar di institut di Seville, anjeunna ogé diajar ngalukis di bengkel pamanna. Tapi, ahirna lanceukna Valeriano anu jadi pelukis.

Bécquer mutuskeun dina 1854 pikeun angkat ka Madrid pikeun milarian padamelan anu aya hubunganana sareng sastra, sabab éta gairah anu leres. Nanging, anjeunna gagal sareng kedah ngahaturanan dirina kana jurnalisme, sanaos éta sanés anu anjeunna resep.

Opat taun ti harita, dina 1858, anjeunna gering parna sareng, dina waktos éta, anjeunna pendak sareng Julia Espín. Nyatana, antara 1858 sareng 1861 duanana Julia Espín sareng Elisa Guillem mangrupikeun dua awéwé anu "jatuh cinta" sareng pujangga. Tapi éta henteu langkung lami sabab dina taun kamari anjeunna nikah ka Casta Esteban, putri dokter sareng anu ngagaduhan sababaraha murangkalih. Tangtosna, anjeunna ngantunkeun taun-taun saatosna nalika anjeunna mendakan yén anjeunna henteu satia ka anjeunna sareng kabogohna anu lami.

Manéhna indit ngaliwatan loba kasusah finansial, utamana lamun manéhna ninggalkeun sagalana jeung pindah jeung lanceukna Valeriano jeung barudak ka Toledo. Tapi dina 1869 hiji admirer, Eduardo Gasset, ngahubungi anjeunna pikeun uih deui ka Madrid salaku diréktur koran Madrid La Illustration. Ieu mimiti diterbitkeun dina 1870 tapi deui nasib goréng knocked on panto na, kaleungitan lanceukna dina bulan Séptember taun éta. Tilu bulan ti harita, tanggal 22 Désémber 1870, Gustavo Adolfo Bécquer maot alatan pneumonia kalawan hépatitis.

Nalika Rimas y leyendas de Bécquer ieu diterbitkeun

Nalika Rimas y leyendas de Bécquer ieu diterbitkeun

Sumber: Perpustakaan Prado

Kaleresan buku Rimas y leyendas de Bécquer, anu diterbitkeun pertama kalina, saleresna henteu sami sareng anu ayeuna anjeun terang. Utamana ti saprak éta diterbitkeun ngandung caption jauh leuwih saeutik.

Kanyataanna, Nalika ieu diterbitkeun dina 1871, éta dina bagian tina babaturan anu ngahijikeun legenda jeung rhymes kalawan tujuan yén duit maranéhanana dikumpulkeun bakal ngawula ka duanana randa jeung barudak. Jeung tinimbang disebut Rimas y leyendas de Bécquer, maranéhanana disebut Obras. Éta kaluar dina dua jilid, tapi ku jalanna waktos aranjeunna parantos dilegaan sareng, dina édisi kalima, éta mimiti ngagaduhan tilu jilid.

Rimas y leyendas kagolong kana genre sastra naon?

Rimas y leyendas kagolong kana genre sastra naon?

Sumber: AbeBooks

Sanajan buku Rimas y leyendas de Bécquer diwangun ku carita pantun jeung prosa, kabeneran aya dina genre sastra puisi.

Aya sabaraha sajak?

Dina buku asli Rimas y Leyendas de Bécquer urang tiasa mendakan 78 sajak dimana anjeunna ngatur pikeun nganyatakeun sadaya parasaan nganggo basa anu intim, sederhana tapi kalayan konstruksi musik anu ampir.. Ayeuna, aya seueur deui, sabab jumlahna parantos ngembang.

Sedengkeun pikeun gaya na, éta basajan pisan jeung tinimbang consonance, Bécquer pikaresep asonansi, biasana ngagunakeun eta dina stanzas populér.

Dina kelompok sajak, aya opat téma utama anu urang tiasa mendakan: puisi, tangtosna, anu mangrupikeun gabungan antara puisi sareng awéwé; cinta; cinta kuciwa; jeung cinta idealized.

Urang bisa disebutkeun yen eta ngajadikeun évolusi leutik cinta, ti purest ka paling négatip dimana eta leungit.

Dina buku, sajak nu wilanganana ti I nepi ka LXXXVI (1 nepi ka 86). Sajaba ti éta, aya ogé rhymes séjén, dina hal ieu kalawan judul, nyaéta:

  • Elisa.
  • Motong kembang.
  • Wanci subuh.
  • Ngumbara.
  • hantu hideung.
  • Abdi guludug.
  • Anjeun teu ngarasa.
  • Ngadukung dahi.
  • Lamun salin dahi.
  • Saha éta bulan!
  • Kuring nyokot panyumputan.
  • Pikeun manggihan.
  • Éta keluhan.
  • Kapal anu ngabajak.

Jeung legenda?

Kujang dina buku ieu jauh leuwih saeutik. spésifik, Urang ngobrol ngeunaan 16 carita, teu unpublished, sabab dina kanyataanana aranjeunna mucunghul diterbitkeun dina pers ti 1858 nepi ka 1864, lajeng aranjeunna disusun.

Dina legenda ieu Bécquer méré sagala bakat na. Struktur, téma, genre sastra jeung prosa ngajadikeun eta pangalusna anjeunna geus ditulis sarta sanajan cara nulis puitis ieu noticeable, kabeneran aya nu karakter, téma, adegan, jsb. aranjeunna ngamungkinkeun hiji set lengkep sareng harti jeung plot nu sababaraha pangarang geus kahontal dina tingkat éta.

Husus, nami legenda anu anjeun badé mendakan (ayeuna aya 22) nyaéta:

  • Master Pérez nu Organis.
  • Panon héjo.
  • Sinar Bulan.
  • Tilu tanggal.
  • Mawar karep.
  • jangji.
  • Gunung sukma.
  • The Miserere.
  • Penjualan Ucing.
  • Panghulu jeung leungeun beureum.
  • Salib Iblis.
  • Gelang emas.
  • Percaya ka Allah.
  • Kristus tina tangkorak.
  • Sora tiiseun.
  • The gnome.
  • Guha Mora.
  • jangji.
  • Si kijang bodas.
  • Ucup.
  • Mawar karep.
  • Kacipta.

Dupi anjeun maca Rimas y legenda de Bécquer? Kumaha saur anjeun ngeunaan éta? Simkuring hoyong ngadangu pikiran anjeun ngeunaan pangarang ieu, jadi ngarasa Luncat mairan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.