Penguin Random House ngalegaan grup penerbitan na sareng Ediciones Salamandra

Logo PRH sareng Ediciones Salamandra

ieu dinten kamari 3 nalika béja: grup Penguin Ramdon House didamel sareng Ediciones Salamandra dina operasi anu tujuanana pikeun ngahijikeun deui salaku refferent pasar penerbitan panggedéna dina basa Spanyol boh di dieu boh di Amérika Latin. Éta, gigireun Grup planét, raksasa hébat sanés anu ngabantah pai sektor. Tapi kumaha parantos, saha protagonis sareng kumaha lakonna? Kami ningali éta.

Grup Redaksi Penguin Random House

Perusahaan ieu, pamimpin dina medarkeun sareng distribusi buku dina basa Spanyol, mangrupikeun bagian tina grup internasional Penguin Random House, anu diadegkeun dina bulan Juli 2013 saatos perjanjian antara grup Bertelsmann (Jérman) sareng Pearson (Inggris).

Tujuanana nya éta penerbitan buku pikeun sadaya jenis pamiarsa, tina sagala umur sareng dina format naon waé -kabar, digital atanapi audio- di sadaya nagara tempat didirikeun sareng dioperasikeun. Maka, aranjeunna ngekspor sareng ngadistribusikaeun langkung ti 45 nagara di Amérika Latin, Asia, Éropa sareng Amérika Serikat.

En 2014 kaala parangko tina Édisi Umum Santillana jeung 2017 tina Édisi B. Dinten aranjeunna gaduh langkung ti Karyawan 1.200 en 40 labél penerbitan mandiri. Éta sadayana pos kira-kira 1.700 judul énggal unggal taun sareng dina katalogna aya langkung ti 38 pemenang Nobel sareng ratusan pangarang anu paling dilélér sareng dibaca sadunya.

Édisi Salamandra

Édisi Salamandra dimimitian salaku penerbit mandiri langkung ti 10 taun sateuacan didamelna, dina 1989, nalika Pedro del Carril sareng Sigrid Kraus aranjeunna jawab anak perusahaan ti imah penerbitan Argentina Emecé Editores di Spanyol. Penerbit ieu badé nyebarkeun di Spanyol di panulis pangalusna tina dana éditorial di Argentina sareng, dina waktos anu sami, ngembangkeun garis naratif numutkeun selera pasar Spanyol. Teras aranjeunna mutuskeun mésér sadayana Emecé España, anu ti waktos éta disebat Ediciones Salamandra.

Salamandra gaduh dina katalog na langkung ti 500 pangarang anu dilebetkeun sareng disebarkeun dina kumpulan anu béda dina segel na sapertos Naratif, Hideung, Novel, Narasi Ngora, Biru, Ñ, Català, Senang & Pangan, Grafis sareng Letras de Bolsillo.

Naon anu dimaksad

Pingguin acak House bakal ngajaga idéntitas sareng panggilan editorial masing-masing perangko. Éta ogé bakal neraskeun nyebarkeun asli dina basa Spanyol sareng tarjamahan kana basa Spanyol sareng Catalan karya fiksi sareng non-fiksi pikeun murangkalih sareng déwasa dina sadaya format: hardcover, paperback, saku sareng digital, boh ebooks boh audiobooks. Sigrid Kraus bakal neraskeun salaku diréktur rédaksi Ediciones Salamandra.

Mésér ieu ku Ediciones Salamandra ku Penguin Random House Grupo Editorial ogé ngahijikeun sadayana panulis Spanyol sareng internasional anu parantos medarkeun anu diédit ku Salamandra. Diantarana, nami-nami kasohor sapertos JK Rowling, Antoine de Saint-Exupéry, Andrea Camilleri, Jonathan Franzen, Jonas Jonasson, Ferdinand von Schirach, Margaret Atwood, Philip Claudel, Annie Barrows, Mary Ann Shaffer, Amor Towles, Jennifer Egan, Zadie Smith, Nicole Krauss, Mark Haddon, John Boyne, Khaled Hosseini atanapi urang Italia Antonio Manzini.

Sumber: Grup Penguin Random House.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.