Pamilihan berita rédaksi pikeun Juni

Juni, bulan énggal sareng bacaan anu beragam anyar pikeun nyandak kami dina liburan salajengna. Tina sababaraha topik, ieu mah pilihan 6 judul tina novél sajarah, hideung, misteri sareng pikasieuneun sareng tinjauan fiksi tina pilem pilem klasik sareng awéwé cemerlang anu Hedy Lamarr.

Widang kamulyaan - Pedro Santamaría

Pedro Santamaría nampilkeun novel anyar nalika anu terakhir masih anyar, Karung Roma. Butuh urang balik deui ka Purbakala pikeun nyaritakeun carita anu sanés dina sataun 450 d. C. Huns tina Attila aranjeunna parantos nalukkeun sareng ngelehkeun deui-deui Kakaisaran Romawi Wétan, anu parantos aya dina karunyaan sareng ngahargaan aranjeunna.

Flavio AecioJenderal pasukan Kulon, anjeunna jelas yén moal lami deui giliranana ogé. Salaku tambahan, propinsi beunghar Afrika parantos tumiba ka Vandals, Swabians sareng Bagaudas parantos dicandak Hispania sareng Goths parantos ngadegkeun karajaan alit di sakitar Toulouse. Ka luhur sadayana, di Ravenna, dimana aya istana kaisar anu lemah Valentinian III éta sarang tina konspirasi sareng pengkhianatan. Janten Aetius terang yén upami aya kasempetan pikeun nyéépkeun sésa-sésa Roma, anjeunna kedah ngalakukeun perjanjian sareng tilas musuhna, Goths Theodored, pikeun nyanghareupan gerombolan Attila.

Firasat - Rosa Blasco

Rosa Blasco ti Teruel ti Alcañiz, sanaos anjeunna damel salaku dokter kulawarga di Tudela, profesi anu anjeunna ngagabungkeun sareng literatur. Anjeunna parantos nyerat Sanatorium Provence y Getih anu salah. Sareng ayeuna anjeunna nampilkeun carita anyar ieu sareng dua protagonis, forensik Simonetta brey sareng komisaris Dario Ferrer, Anu kedah nalungtik kasus sababaraha dibunuh dokter di Menorca.

Sanggeus - Stephen King

Naon tanggal ieu bakal tanpa buku Stephen King? Janten aya judul kesebelasan ieu anu dibéntangan Jamie conklin, hiji-hijina anak ti indung tunggal, anu ngan hoyong gaduh budak leutik normal. Tapi tétéla yén anjeunna lahir sareng kamampuan gaib anu ngamungkinkeun anjeun ningali naon anu teu aya anu tiasa sareng mendakan naon anu sanés dunya henteu terang. Ku kolaborasi sareng inspektur ti Departemen Pulisi New York, anu maksa anjeun nyingkahan éta serangan pembunuh panganyarna ngancam bakal nyerang bahkan ti kuburan, Jamie panginten kedah mayar harga anu beurat pikeun kakuatan éta.

Anu dukun - Emanuela Valentina

Kami ogé ngagaduhan ieu Thriller disetél dina kalér Italia. Kami di 2019 di kota leutik di pagunungan anu ngiringan ngalamun kaleungitan budak awéwé anu tulang na aya di leuweung, dua puluh dua taun saatosna leungit. Éta ngahontal anjeunna Sara romani, ahli onkologi bedah anu suksés, anu henteu balik ti saprak budak leutik sareng ayeuna ngahiji deui sareng anu tiheula anjeunna kabur. Tapi teras ngaleungit budak awéwé séjén nelepon Rebecca, saha ahli waris terakhir pikeun tradisi kuno dukun. Sareng Sara kedah ngantunkeun pikiran analitisna pikeun terang naon anu tiasa kajantenan.

Tengah peuting - Mikel Santiago

Mikel Santiago balik deui ka Ngalamun, kota imajinér tina Basque Country dimana anjeunna parantos nyetél novél na sateuacanna, Tukang bohong. Ayeuna nyandak urang balik ka taun XNUMXan, ka wengi konsér rock dimana budak awéwé ngaleungit. Peuting éta ogé tungtung band sareng rompok babaturan ti Diego Letamendiaa béntang batu nyirorot saha, saatos éta, angkat sareng ngamimitian karir solo anu suksés. Pulisi henteu kantos berhasil milari naon anu kajantenan Lorea, mojang anu leungit sareng kabogoh Diego, anu parantos ngantunkeun konsér gancang pisan.

Parantos dina waktos ayeuna, sareng terang yén salah sahiji anggota band maot dina seuneu ahéng, Diego bakal mutuskeun balik ka Illumbe. Reuni sareng rerencangan lami bakal sesah sareng, sajaba ti éta, ayeuna disangka yén seuneu ieu panginten henteu kahaja.

Karep teu sampurna - Roberto Lapid

Panulis Argentina Roberto Lapid nampilkeun novél ieu dumasar kana kajadian nyata ngeunaan kahirupan Hedy Lamarr, sanés ngan ukur aktris sareng bintang pilem, tapi awéwé anu geulis sareng cemerlang, konci dina sajarah abad ka-XNUMX. Salaku tambahan pikeun karir pilem na, anjeunna diajar rékayasa sareng mendesain sareng dipaténkeun a sistem komunikasi pikeun ngamankeun torpedo sareng mastikeun kontak antara sekutu nalika perang. Éta dina téknologi ieu sistem anu urang anggo ayeuna pikeun telepon sélulér, Wi-Fi, Bluetooth sareng GPS didasarkeun.

Janten urang gaduh Friedrich Mandl, saurang ngora Austrian anu ngambil alih pabrik senjata bapakna anu ancur sareng ngan dina sapuluh taun berhasil ngajantenkeun salah sahiji pakaya Éropa panggedéna. Tapi ningali aktris éta Hedwig Kiesler dina pilem murag asih jeung manehna na aranjeunna nikah. Nanging, nalika hubungan na janten parah kusabab timburu sareng henteu satia, anjeunna ngonci na di kastil na di Salzburg.

Hedy bakal ngatur kabur na bakal ngungsi sakuliah Éropa. Éta dina kapal laut anu nuju ka New York anu anjeunna patepung Louis B. Meyer, presiden Metro Goldwyn Meyer, anu langsung nyéwa anjeunna sareng ngajantenkeun anjeunna janten Hedy Lamarr.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.