Agustus Pilihan warta redaksi

datang Agustus, bulan libur tara kaunggulan. Janten bakal aya seueur waktos kanggo maca. ogé aya maranéhna balik sababaraha warta kaluar bulan ieu. Pikeun ningali panorama kalayan judul sapertos naon anu énggal Idelfonso Falcones, contona. tapi aranjeunna kaluar aya Shirley jackson atawa salah sahiji ratu novel Nordik kawas Asa Larsson.

Roma. hiji sajarah budaya —Robert Hughes

Pikeun mimitian ku, hayu urang masihan wisata Kota Abadi, nu salawasna patut eta. Sarta kami ngalakukeun eta leungeun dina leungeun jeung Robert Hughes, anu mangrupa salah sahiji kritikus kontemporer pangalusna seni budaya, jeung nu mawa urang ngaliwatan kaliwat tur kiwari Roma. Hal ieu dilakukeun ku ngalangkungan ampir tilu rébu taun kamulyaan sareng dekadensi sareng ngabangkitkeun tokoh anu paling penting dina jaman baheula, ti César dugi ka Mussolini. Anjeunna oge ngabejaan urang ngeunaan pulitik, agama jeung seni anu aya hubunganana pikeun ngabantosan urang ngartos sadayana sacara gembleng. Tapi hal anu paling penting nyaéta kasaimbangan anu urang mendakan antara pangaweruh anu lega sareng gairah pikeun nyarioskeun ka urang ngeunaan éta.

Dosa bapa urang — Asa Larsson

Éta parantos kéngingkeun pangajén pikeun novél suspense pangsaéna ti Adlibris, panghargaan pikeun novél kajahatan pangsaéna tina Penghargaan Storytel sareng ogé novel kajahatan pangalusna taun ti Akademi Swedia.

Urang papanggih patologi forensik Lars Pohjanen, anu boga ukur minggu hirup nalika anjeunna nanya Rebecca Martinsson pikeun nalungtik pembunuhan anu lumangsung genep puluh taun ka tukang. Dina freezer hiji alkohol kapanggih maot, éta mayit bapana petinju kawentar anu leungit dina 1962 tanpa jejak. Rebecka nyandak kasus éta, sanaos anjeunna nyumput hubungan pribadi sareng anjeunna. Sareng panilitian nya nuju anjeunna ka anu éta raja kajahatan diatur di wewengkon pikeun dekade nu maranéhna nelepon Cranberry Raja.

buku tukang kubur - Oliver Potzsch

Dina garis tina fashion novel ayeuna nu mixes kajahatan jeung setting sajarah ati, preferably dina abad ka-3.500.000, urang meunang judul ieu aranjeunna geus ngajual sakumaha gancang-paced sarta ekstrim, nu ogé triumphing di Éropa kalawan XNUMX pamiarsa. Éta ditandatanganan ku Oliver Pötzsch, anu mangrupikeun salah sahiji pangarang fiksi sajarah anu paling seueur dibaca di Jerman. Anjeunna wartawan sareng panulis layar sareng ayeuna pinuh didedikasikeun pikeun nyerat. Na, salaku kanyataan panasaran, anjeunna descends ti Kuisl, salah sahiji dinasti algojo utama nagarana antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX, nu mere ilham manéhna nulis novel kahijina, Putri algojo.

Dina carita ieu anjeunna nyandak urang ka Wina 1893 dimana di Prater, taman pangpentingna na, awak hamba brutally ditelasan mucunghul. Leopold von Herzfeldt nyaéta inspektur pulisi ngora anu bakal ngurus kasus éta, sanaos henteu resep ka kolega-kolegana, anu curiga kana metode investigasi anyarna. Tapi éta bakal ngagaduhan dukungan dua karakter anu khusus: Augustine Rothmayer, nu senior gravedigger tina Wina Tengah Kuburan; Y Julia Wolf, operator ngora ti bursa telepon karek dibuka di kota jeung kalawan rusiah yén Aisyah teu hayang datang ka lampu.

Dalapan pakéan Dior - Jade Beer

Jade Beer mangrupikeun redaktur, wartawan sareng novelis anu parantos damel di pers Inggris langkung ti dua puluh taun sareng parantos meunang sababaraha panghargaan.

presents kami kalawan a sajarah naon anu diitung dina dua kali sareng ngalangkungan dalapan pakéan Dior dina ulang taun ka-65 maotna desainer. Éta ogé diatur dina dua kota, éta London 2017 jeung Paris taun 1952. Di London Lucille, Anu adores ninina Sylvie nya, bakal mantuan nya cageur relic ti jaman baheula jeung bakal indit ka Paris dina jalan satapak salah sahiji jalma dresses Dior dihormat. Tapi Lucille henteu terang yén di balik pakéan éta anjeunna nyumput rusiah badag nu bisa ngarobah hirup anjeun.

Di Paris tina 52 urang gaduh Alice, nu pamajikan hiji duta jeung kudu minuhan kalungguhan nya ningali jeung ditempo, sanajan manéhna ngarasa nyaman. Ogé, cintana sigana parantos tiis sahingga nalika saurang nonoman misterius nyebrang jalanna, anjeunna mendakan dirina kajebak dina kisah cinta pikeun nu anjeunna bakal sanggup sagalana.

Hangsaman —Shirley Jackson

éta 1951, sarta eta geus digambarkeun salaku novél formasi jeung kampus, tapi keur balik leungeun Shirley Jackson, jeng teror, campuran gelap, nightmares jeung ambiguity teu kakurangan. béntang Natalie Waite, Anu yuswa tujuh belas taun sarta mangrupakeun kulawarga suffocating diwangun ku bapana, panulis biasa na egocentric, sarta indungna, ibu rumah tangga neurotic. Nalika dinten anjeun badé diajar, henteu jelas pisan upami sateuacanna Aya anu kajantenan ka anjeun anu anjeun henteu hoyong atanapi henteu tiasa nyarios. Geus di paguron luhur, hirupna bakal baralik.

Budak kabébasan - Ildefonso Falcones

Novel anyar ku Ildefonso Falcones sumping, anu ogé disetél dina dua kali: éta budak Kuba jeung Spanyol abad ka-XNUMX. Sareng nyarioskeun perjuangan pikeun kabebasan dua awéwé hideung dina waktos anu béda pisan.

dina Kuba pertengahan abad XIX hiji kapal datang pinuh ku leuwih ti tujuh ratus diculik awéwé jeung katresna di Afrika pikeun digawé di kebon tebu sarta ngalahirkeun barudak anu ogé bakal budak. Kaweka Manehna teh salah sahijina, budak di hacienda nu kejem Marquis of Santa Maria. Tapi anjeunna gaduh kamampuan pikeun komunikasi sareng Yemayá, hiji déwi anu ubah-ubah anu, sakapeung, masihan anjeunna kado penyembuhan sarta méré Anjeun kakuatan pikeun mingpin gelut pikeun kabebasan.

Sareng dina Madrid ayeuna urang gaduh Lita, awéwé ngora mulatto, putri Concepción, anu geus spent sakabéh hirup nya ngawula di imah tina Marquises of Santadoma, di jantung distrik Salamanca, sagampil karuhun nya di Kuba kolonial. Sanajan gaduh studi, maksa kerawanan pakasaban nya giliran Marquises pikeun kasempetan di perbankan tina harta anjeun. Aya anjeunna discovers asal pakaya na mutuskeun hiji migawe a perangna légal dina kahadean sarta memori karuhun maranéhanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.