Paradox tina Pustakawan Buta: Novel kajahatan anu resep kana panyiksa.

Ana Ballabriga sareng David Zaplana: Panulis Paradox tina Pustakawan Buta.

Ana Ballabriga sareng David Zaplana: Panulis Paradox tina Pustakawan Buta.

Paradox tina Pustakawan Buta: Kekerasan atah sareng émosi anu teu terkendali dikirimkeun ti generasi ka generasi dina kulawarga sareng lingkunganana.

Ayeuna anjeunna bobo damai, sareng tonggongna. Pikeun anjeunna sadayana parantos kalangkung, kalem nguasaan deui. Pikeun anjeunna, Nanging, siklusna dimimitian deui; éta ngan sakedik waktos sateuacan salakina siap-siap ngantunkeun pukulan salajengna. "

Nyerang domestik anu ngagambarkeun novel aranjeunna henteu cocog pikeun sadaya pemirsa, interspersed antara déskripsi ngeunaan kahirupan sapopoe jeung panyilidikan kasus pembunuhan, nyerang nurani urang jeung nyali urang kawas cougars dina prowl pikeun mangsa maranéhna. Kakuatan ngawasa maca dina ombak, hina, ambek, tampikan. Pergolakan émosional dijamin.

La orisinalitas tina novel nonjol diantara atribut na saprak protagonista sareng benang umum tina plot anjeunna tukang nyiksa. Di sakurilingna, tokoh anu dimuat ku kabeungharan amal soleh sareng perbuatan kejem, ngawangun plot kompléks anu mana pil tina kekerasan heinous tur heartless mindahkeun maca dugi ka neraskeun sareng gambar anu kabentuk dina sirah lami saatos nutup buku.

"Anjeunna sok ngagaduhan koméntar haseum anu disiapkeun dina ujung létahna, siga aya sarang kalajengking anu ngumpulkeun racun."

Sareng éta, dina The Paradox of the buta pustakawan, Ana Ballabriga sareng David Zaplana, urang aranjeunna nunjukkeun kanyataan anu urang biasana henteu hoyong ningali dina rupa.

  • Premanisme sakola anu telenges sareng agrésif nyaéta murangkalih anu hirup kalayan kekerasan di bumi.

"Anjeunna sadar yén ambek-ambekan sareng misan na ngalawan anjeunna henteu acan direncanakeun, tapi akibat tina ngabandingkeun anu pikahoyong anu parantos ngabéréskeun silaturahimna pikeun ngajantenkeun aranjeunna nyatakeun musuh. »

  • Barudak anu dihina atanapi disiksa dina murangkalihna condong ngulang pola sakumaha déwasa.

"Kebencian sengit diluncurkeun dina dirina, fokus heula ka indungna, teras sumebar sacara analogi ka awéwé-awéwé sanésna."

  • Korban panyiksa dimimitian ku ngabenerkeun anu nyiksa, aranjeunna nyalahkeun sadayana jalma pikeun ngahasut aranjeunna sabab hésé pisan ningali nyanghareupan kagagalan anu penting anu ngurilingan aranjeunna.

"Beatriz membenci Felix ku sakuat tanaga, anu parantos ngagulkeun sato galak éta. Anjeunna terang pisan jam sabaraha Camilo nyéépkeun nyerat, yén halaman-halaman éta langkung penting pikeun anjeunna tibatan kulawargana nyalira, sareng éta sepuh anu gaduh rupa anu raoseun parantos ngabaktikeun diri pikeun miceun karyana. Sareng upami Camilo dina kaayaan goréng, anu mimiti mayar éta dirina, éta jelas pikeun anjeunna. "

  • Malah budak anu ngagaduhan haté anu pangsaéna sanggup paling kejem nalika kekerasan disakurilingna ngaleungitkeun naon anu disiapkeun pikeun anjeunna.

«Indungna ngan ukur sababaraha detik tina neken nepi ka ditegur. Anjeunna henteu tega ningali dirina disingsieunan sapertos kitu, jongko, ngaleutikan, diréduksi janten sarebu dirina. "

  • Perkosaan nandaan hiji jalma salami hirupna. Anjeun tiasa neraskeun, ngungkulan, ngadominasi, tapi aya pangalaman anu teu pernah anjeun tiasa atasi.

"Anjeunna henteu kantos ngaraos kotor pisan, bahkan nalika Ali nyela dirina. Penghinaan indungna sorangan pasti langkung parah. "

  • Kekerasan ngagaduhan pangaruh spiral, panyiksa anu kuat kirang kuat sareng anu lemah.

"Biasana anjeunna sanggup ngajaga kabencian éta diperedih, tapi unggal-unggal anjeunna bakal kaluar kontrol tanpa ubar, ngahudangkeun dirina sato galak anu ngawasa awak sareng pikiran kalayan tujuan ngan ukur ngusuk rasa haus pikeun pamales kanyeri."

Paradox tina Pustakawan Buta: Kekerasan diturunkeun ti kolot ka budak siga gén.

Paradox tina Pustakawan Buta: Kekerasan diturunkeun ti kolot ka budak siga gén.

Najan kitu, sajarah mangrupikeun lagu pangharepan: aya carita anu tungtungna ogé, sareng dina waktos anu sami éta réalistis kusabab henteu sadayana henteu sareng ieu henteu merta anu paling sesah. Kekerasan tungtungna ditelasan dina maot, batur dina pembébasan, batur dina langkung kekerasan sareng anu sanés dina ilusi pikeun kahirupan anu béda.

Kajadian jahat sapopoé, parobihan pribadi utopian, tapi teu kurang dipercaya dipercaya nutup novel ieu éta Abdi tiasa neraskeun ka takterhingga, Kusabab ieu carita ngeunaan pamekaran pribadi para protagonis dina laju anu diatur ku kaayaan aranjeunna sareng jalma henteu pernah lirén mekar ogé hirup nempatkeun aranjeunna dina kaayaan rumit.

«Naha anjeun henteu kantos nguping yén jaman kapungkur mangrupikeun pondasi jaman ayeuna? Upami anjeun bakti pikeun ngaleungitkeunana, hirup anjeun bakal leuleus, atanapi bahkan langkung parah, éta bakal ambruk. »


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.